Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σεμινάριο κομμωτικής στη Μυτιλήνη

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Το σωματείο κουρέων και κομμωτών Λέσβου σε συνεργασία με την Πανελλήνια Κλαδική Ομοσπονδία Κουρέων – Κομμωτών Ελλάδος (Κ.Ο.Κ.Κ.Κ.Ε.) διοργανώνει σεμινάριο κομμωτικής, την Κυριακή, στις 4 και μισή το απόγευμα, στο Status Cafe, στη Βαρειά.

Η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κομμωτών Ελλάδος Μαρία Σωτηροπούλου

Το σωματείο κουρέων και κομμωτών Λέσβου σε συνεργασία με την Πανελλήνια Κλαδική Ομοσπονδία Κουρέων – Κομμωτών Ελλάδος (Κ.Ο.Κ.Κ.Κ.Ε.) διοργανώνει σεμινάριο κομμωτικής, την Κυριακή, στις 4 και μισή το απόγευμα, στο Status Cafe, στη Βαρειά. Στο σεμινάριο εισηγητές θα είναι ο Κώστας Παπαντωνίου και η Σίσσυ Βισβάρδη. Επιπλέον το παρών στο σεμινάριο που θα πραγματοποιηθεί θα δώσει και η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κουρέων-Κομμωτών Ελλάδος, Μαρία Σωτηροπούλου

Η κ. Σωτηροπούλου θα βρεθεί για δεύτερη φορά στη Μυτιλήνη και είχαμε την χαρά και την τύχη να μιλήσουμε μαζί της και να μας απαντήσει σε ερωτήματα που της θέσαμε. Η ίδια μίλησε στην εφημερίδα μας για τα σοβαρά ζητήματα τα οποία αντιμετωπίζει ο κλάδος της κομμωτικής σήμερα, ενώ έγιναν και αναφορές και στην παραοικονομία που υπάρχει και στο επάγγελμα των κομμωτών. Παράλληλα μίλησε για τους στόχους αλλά και για τις δράσεις που διοργανώνουν για την νέα χρονιά. Αναλυτικά η συνέντευξη της κ. Σωτηροπούλου στην εφημερίδα Τα Νέα της Λέσβου.

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΣΙΛΟΥΔΗ

Κυρία Σωτηροπούλου θα θέλαμε να μας ενημερώσετε για το σεμινάριο λόγω του οποίου έρχεστε στη Μυτιλήνη, το οποίο θα γίνει την Κυριακή και αν είναι η πρώτη φορά που με την ιδιότητα της Προέδρου της Ομοσπονδίας των κομμωτών έρχεστε στον τόπο μας;

«Στη Μυτιλήνη έρχομαι για δεύτερη φορά. Αυτή τη φορά ταυτόχρονα με τη συνδικαλιστική ενημέρωση που θα παρέχουμε στα μέλη του σωματείου, η Ομοσπονδία θα παρουσιάσει και ένα σύγχρονο κομμωτικό σόου με τις νέες τάσεις στο χώρο της κομμωτικής». 

Ποια είναι τα κυριότερα ζητήματα που σήμερα απασχολούν τον κλάδο σας, αν και εγώ θα έλεγα ότι η παραοικονομία που υπάρχει είναι μια μάστιγα και για τις δικές σας επιχειρήσεις, καθώς σήμερα λειτουργούν κομμωτήρια και υπηρεσίες αισθητικής μέσα σε κλειστά σπίτια, που σημαίνει ότι το νέο φορολογικό βάζει όρους και στο δικό σας χώρο, όχι όμως στα «μαύρα» κομμωτήρια; 

«Πραγματικά είναι από τις μεγαλύτερες μάστιγες η παραοικονομία στον κλάδο μας και ο αθέμιτος ανταγωνισμός. Είναι γνωστό σε όλους και κοινό μυστικό καθώς οι κυβερνώντες το γνωρίζουν και το αναγνωρίζουν, αλλά σιωπούν για ευνόητους λόγους. Γιατί τους βολεύει η παραοικονομία, κάτι που το παραδέχονται και οι αρμόδιες αρχές στις συναντήσεις που έχουμε κάνει με τα αρμόδια όργανα, παρόλο που τους έχουμε καταθέσει και προτάσεις για την πάταξη αυτού του φαινομένου. Η ανεξέλεγκτη πώληση προϊόντων κομμωτικής στους πάντες είναι και αυτό μια αιτία του φαινομένου αυτού. Επίσης και το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε είναι μια νέα πληγή που ανοίγει, καθώς με την επιβολή αυτής της φορολογίας θα κλείσουν πολλές μικρές επιχειρήσεις και στον κλάδο μας». 

Υπάρχουν ιδιαιτερότητες μεταξύ των επιχειρήσεων που εκπροσωπείτε και λειτουργείτε στις μεγαλουπόλεις και των αντίστοιχων σε ακριτικές περιοχές, όπως η Λέσβος, και πώς προσπαθεί να κλείνει την ψαλίδα αυτών των διαφορών η Ομοσπονδία;

«Στις μεγαλουπόλεις υπάρχουν επιχειρήσεις που λειτουργούν με περισσότερο προσωπικό, ενώ στην επαρχία τα κομμωτήρια είναι ατομικές επιχειρήσεις ή με ένα ή με δύο άτομα προσωπικό. Οι προτάσεις μας είναι, στην ατομική επιχείρηση να υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση γιατί για τους περισσότερους είναι λύση ανάγκης».

Το κομμωτήριο σήμερα έχει αλλάξει σε σχέση με το παρελθόν καθώς παρέχονται υπηρεσίες διάφορων επιπέδων και παρότι το αντικείμενό σας ουσιαστικά έχει σχέση με την κομμωτική, οι νέες προκλήσεις το μετατρέπουν πλέον σε έναν πολυχώρο. 

«Από την εμπειρία μου διαπιστώνω ότι οι περισσότερες επιχειρήσεις κομμωτηρίου έχουν προσθέσει την υπηρεσία των νυχιών. Είναι πολύ λίγες οι επιχειρήσεις των κομμωτηρίων που δεν έχουν μετατραπεί σε πολυχώρους».

– Τι επιφυλάσσει το νέο έτος για την Ομοσπονδία; Δράσεις και κινήσεις που σχεδιάζετε;

«Μια σημαντική δράση μας είναι στις 3 και στις 4 Μαρτίου και πιο συγκεκριμένα ο πανελλήνιος διαγωνισμός της Πανελλήνιας Κλαδικής Ομοσπονδίας Κουρέων – Κομμωτών Ελλάδος, εκεί όπου μπορεί να λάβει μέρος οποιοσδήποτε κομμωτής ενδιαφέρεται και επιθυμεί. Μάλιστα αυτός ο διαγωνισμός θα έχει μεγάλα έπαθλα. αλλά και μετάλλια. Επίσης σχεδιάζουμε να κάνουμε και κάποιες συναντήσεις με τα αρμόδια όργανα για εξειδικευμένα θέματα που αφορούν τον κλάδο μας. Και, τέλος, υπάρχει και μια πρόταση για ταξίδια εκπαιδευτικού περιεχομένου στο εξωτερικό και περιφερειακά συνέδρια σε όλη την Ελλάδα, που θα παρουσιαστεί και στην Πανελλήνια Κλαδική Ομοσπονδία Κουρέων – Κομμωτών Ελλάδος για ενημέρωση στα μέλη της». 

 

spot_img

More articles

spot_img