Παρασκευή, 19 Αυγούστου, 2022

«Σφάζονται» Τσακύρης και Τζιμής για τις συναυλίες

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Μεγάλη κόντρα φαίνεται πως έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους Αντιδημάρχους Πολιτισμού, Παναγιώτη Τσακύρη, και Τεχνικών Έργων, Στρατή Τζιμή, με αφορμή την (σύμφωνα με τα χθεσινά δεδομένα) ακύρωση των συναυλιών που αποτελούσαν φέτος την «ναυαρχίδα» του Λεσβιακού Καλοκαιριού και οι οποίες θα πραγματοποιούνταν στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης, το οποίο ωστόσο μετετράπη σε εργοτάξιο για την αλλαγή του ταρτάν….

Διαβάστε τη συνέχεια στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας «Τα Νέα της Λέσβου»

  • Ψυχροπολεμικό το κλίμα μεταξύ των Αντιδημάρχων εδώ και καιρό – Είχαν έντονο φραστικό επεισόδιο μέσα στο γραφείο του Δημάρχου!

Μεγάλη κόντρα φαίνεται πως έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους Αντιδημάρχους Πολιτισμού, Παναγιώτη Τσακύρη, και Τεχνικών Έργων, Στρατή Τζιμή, με αφορμή την (σύμφωνα με τα χθεσινά δεδομένα) ακύρωση των συναυλιών που αποτελούσαν φέτος την «ναυαρχίδα» του Λεσβιακού Καλοκαιριού και οι οποίες θα πραγματοποιούνταν στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης, το οποίο ωστόσο μετετράπη σε εργοτάξιο για την αλλαγή του ταρτάν. Οι διοργανωτές δεν διακινδυνεύουν την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων εκεί, με αποτέλεσμα ο κ. Τσακύρης να αφήνει αιχμές εναντίον του συναδέλφου του στη Δημοτική Αρχή στο δημόσιο – πλέον – ξέσπασμα μιας κόντρας, που έχει όμως παρελθόν και συνοδεύτηκε μάλιστα με φραστικό επεισόδιο στο γραφείο του Δημάρχου!

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Ο κ. Τσακύρης απέστειλε χθες μια μακροσκελή ανακοίνωση που εξηγεί τους λόγους για τους οποίους οι τρεις μεγάλες συναυλίες του Γιάννη Πάριου, του Γιάννη Πλούταρχου και του Νίκου Οικονομόπουλου ακυρώνονται, εξαιτίας της πραγματοποίησης εργασιών στο γήπεδο της Μυτιλήνης, αφήνοντας αιχμές περί ευθύνης του κ. Τζιμή. 

Ειδικότερα, στις 4 Ιουλίου κοινοποιήθηκε στην Αντιδημαρχία Πολιτισμού έγγραφο από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου υπογεγραμμένο από τον Αντιδήμαρχο κ. Τζιμή και συνοδευόμενο, με ίδια ημερομηνία, από έγγραφο του εργολάβου πως από τις 4 Ιουλίου 2022 έως και τις 15 Αυγούστου 2022 (δηλαδή κατά το διάστημα που είναι προγραμματισμένες οι συναυλίες) ο χώρος του γηπέδου θεωρείται εργοτάξιο και πως θα πρέπει να μεταφερθούν οι όποιες εκδηλώσεις και συναυλίες έχουν προγραμματιστεί σε άλλο χώρο, καθώς «από  δω και στο εξής όποιος εκτελέσει κάποια δραστηριότητα μέσα στο χώρο του εργοταξίου θα είναι υπεύθυνος για όποια ζημία επισυμβεί». 

Από την πλευρά του κ. Τσακύρη έγινε προσπάθεια να βρεθεί λύση, ωστόσο όπως αναφέρει στην επιστολή του μόλις τη Δευτέρα 12 Ιουλίου ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου εξέδωσε απόφαση παραχώρησης του γηπέδου προς τους οργανωτές, επισημαίνοντας παράλληλα πως σύμφωνα με το έγγραφο του κ. Τζιμή το γήπεδο θεωρείται εργοτάξιο αυτές τις ημερομηνίες και πως «οποιαδήποτε βλάβη – καταστροφή  ήθελε επισυμβεί επί του εκτελούμενου έργου θα καταλογιστεί στους υπεύθυνους και θα απαιτηθεί απ’ αυτούς», μετακυλίοντας την ευθύνη στους προσκεκλημένους. Την επόμενη ημέρα – κατά τον κ. Τσακύρη – έστειλαν ξανά στους ίδιους άλλη απόφαση με τον ίδιο αριθμό πρωτοκόλλου, όπου αποκρύπτεται πως ο χώρος είναι εργοτάξιο και παραχωρούν το γήπεδο χωρίς ελαττώματα.

«Μπροστά σε αυτό το αδιέξοδο και τις παλινωδίες οι οργανωτές με επιστολή που απέστειλαν στο Δήμαρχο, στο Νομικό πρόσωπο και κοινοποιήθηκε σε μας, δεν δέχονται όπως ήταν φυσικό να πραγματοποιήσουν τις συναυλίες μέσα στο γήπεδο Μυτιλήνης το οποίο βρίσκεται υπό καθεστώς εργοταξίου. Και καθώς δεν υπάρχει άλλος χώρος που να μπορεί να  υποστηρίξει  τόσο μεγάλες παραγωγές, οι συναυλίες του γηπέδου ακυρώνονται με Δελτίο Τύπου που εξέδωσαν», σημείωσε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού στην επιστολή του, όπου επισημαίνει πως για τις συγκεκριμένες συναυλίες οι ημερομηνίες συμφωνήθηκαν και εγκρίθηκαν από το Δήμαρχο Στρατή Κύτελη ήδη από το Φεβρουάριο, και από τη Δημοτική Αρχή στο σύνολό της, έλαβαν τις απαραίτητες εγκρίσεις ήδη από το Πάσχα, διαφημίζονται σε αθηναϊκά και τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, ενώ και η προπώληση και το ενδιαφέρον του κόσμου έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Ζητά, δε, συγγνώμη από το κοινό, για την αναστάτωση που προκαλείται στον προγραμματισμό, χωρίς να φέρει ευθύνη η Διεύθυνση Πολιτισμού.

Από την πλευρά του ο κ. Τζιμής σχολίασε στα «ΝΕΑ της Λέσβου» πως όλα ξεκίνησαν όταν έλαβε επιστολή εκ μέρους του αναδόχου εργολάβου, ο οποίος έθετε προβληματισμούς για την ασφάλεια του εργοταξίου. «Ζήτησε οδηγίες από την τεχνική υπηρεσία και έπειτα από κοινή μας απόφαση επικοινωνήσαμε με τον Δήμαρχο, τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού – Αθλητισμού και Τουρισμού και επισημάναμε πως είτε θα έπρεπε να δοθεί προσοχή ή να αναβληθούν οι συναυλίες. Κάναμε μάλιστα και συνάντηση όλοι μαζί, πήγαμε μέχρι και την Καλλονή να συναντήσουμε τον εργολάβο να βρούμε μια λύση» υποστήριξε, εκφράζοντας την απορία του για το πώς προέκυψε η αντίδραση του κ. Τσακύρη.

 

Φραστικό επεισόδιο

Σύμφωνα με πληροφορίες, ωστόσο, πέραν της δημόσιας επιστολής του κ. Τσακύρη προς τα Μέσα, όπου δίνει την εκδοχή του για όλα όσα συνέβησαν και προκάλεσαν την ακύρωση των συναυλιών, υπήρξε και εντονότατο φραστικό επεισόδιο σε υψηλούς τόνους ανάμεσα στον ίδιο και τον κ. Τζιμή και μάλιστα μέσα στο γραφείο του Δημάρχου, ο οποίος τους κάλεσε σε ρόλο «πυροσβέστη» με διάθεση… να τα βρουν. Επιπλέον, οι εξελίξεις αυτές φαίνεται πως κλόνισαν και την υγεία του κ. Τσακύρη, αφού σύμφωνα με πληροφορίες οι συνεργάτες του στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης διέκριναν πως κάτι δεν πήγαινε καλά, σχεδόν παρέπεε καθώς ήταν εμφανής η αδιαθεσία του και τους δήλωσε πως θα έφευγε με κατεύθυνση προς το Νοσοκομείο.

Ωστόσο, είναι σαφές πως το ιδιαίτερο αυτό κλίμα μεταξύ των δύο Αντιδημάρχων κρατά καιρό καθώς αν και οι προσπάθειες του Αντιδημάρχου Πολιτισμού να παράξει έργο είναι εμφανείς, ο ίδιος φαίνεται να θεωρεί πως ενέργειες του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων φέρνουν εμπόδια στις προσπάθειες αυτές. Δεν έχει περάσει, άλλωστε, πολύς καιρός από την επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη στη Μυτιλήνη, όπου έταξε… «γη και ύδωρ» στον Δήμο, μεταξύ άλλων και για τη Δημοτική Πινακοθήκη, αρκεί βέβαια να προχωρήσουν κάποιες μελέτες, με τον κ. Τσακύρη να θέτει… με το γάντι τον κ. Τζιμή προ των ευθυνών του, επισημαίνοντας πως είναι στο χέρι του να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ώστε να μην χαθεί η μεγάλη χρηματοδότηση των 800.000 ευρώ, και πως σε περίπτωση παρέλευσης προθεσμιών ο ίδιος δεν θα έφερε ευθύνη. Όλα αυτά κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου και πάλι ο Στρατής Κύτελης τους κάλεσε ούτε λίγο, ούτε πολύ να συζητήσουν και να τα βρουν μεταξύ τους.

 

Το γήπεδο

Οι εργασίες που ξεκίνησαν για την αναμφισβήτητα απαραίτητη εδώ και χρόνια αλλαγή του ταρτάν του δημοτικού σταδίου της Μυτιλήνης, δεν προξένησαν πρόβλημα μόνο στις παραπάνω συναυλίες, προκαλώντας πρακτικά την ακύρωσή τους. Το Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο μεγάλη εκδήλωση της UEFA για παιδιά που συμμετέχουν σε ακαδημίες ποδοσφαίρου της πόλης και προσφυγόπουλα, με τη συμμετοχή μάλιστα των διεθνών ποδοσφαιριστών που στέφθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης το 2004. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκφράστηκε η ενόχληση των εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (με επικεφαλής τον Έλληνα Αντιπρόεδρό της Θοδωρή Θεοδωρίδη), για το «τάιμινγκ» των εργασιών στο γήπεδο, ενώ ήταν προγραμματισμένη η εκδήλωση.

Βέβαια κατά τον σχολιασμό της συγκεκριμένης περίπτωσης, τοποθετήθηκε δημόσια και εκπρόσωπος της αναδόχου, που λίγο-πολύ πήρε πάνω του το ζήτημα της χρονικής στιγμής εκτέλεσης εργασιών, επισημαίνοντας πως για τεχνικούς λόγους δεν ήταν εφικτή η αναβολή τους. Αυτό, όμως, δεν εξηγεί το γιατί η Δημοτική Αρχή, εφόσον σχεδίαζε αυτές τις εργασίες στο δημοτικό στάδιο της πόλης, έδωσε το πράσινο φως για τον προγραμματισμό μιας σειράς εκδηλώσεων στον χώρο.

spot_img
Προηγούμενο άρθροΦωτιά στο δρόμο προς Σίγρι
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδο 15-07-22
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img