Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

“Σφίγγει ο κλοιός” για τη ΔΕΔΑΠΑΛ

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


  • Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου καλεί τα μέλη του Δ.Σ. Στ. Αποστόλου, Π. Δήσσο και Γ. Μακρογιάννη να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους

“Σφίγγει ο κλοιός” για την απερχόμενη Διοίκηση της ΔΕΔΑΠΑΛ μετά από την χθεσινή παρέμβαση του Ταξιάρχη Βέρρου, ο οποίος καλεί τα τρία μέλη – εκπροσώπους του Δήμου Δυτικής Λέσβου στο Δ.Σ. της Εταιρείας να παραιτηθούν. Όπως είναι γνωστό, η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Μυτιλήνης κατέθεσε προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου κατά της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για τον ορισμό εκπροσώπων στη Γενική Συνέλευση της ΔΕΔΑΠΑΛ, με σκοπό την εκλογή νέας Διοίκησης, η οποία έχει “παγώσει” τις διαδικασίες. Την ίδια ώρα, το υφιστάμενο Διοικητικό Συμβούλιο συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά, λαμβάνοντας αποφάσεις που αφορούν και στους δύο Δήμους του νησιού μας.

Όπως αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, «παρακολουθώντας από την αρχή του έτους την προβληματική – ομολογουμένως – κατάσταση που επικρατεί στην διοίκηση της ΔΕΔΑΠΑΛ Α.Ε. και δεδομένου ότι στις εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου, οι δημότες της Λέσβου εξέλεξαν νέες Δημοτικές Αρχές, θεωρούμε ότι δεν μπορεί η Εταιρεία να συνεχίσει με μη αποδεκτή Διοίκηση από τον ισχυρότερο εταίρο της, τον Δήμο Μυτιλήνης. Ως εκ τούτου, ως Δημοτική Αρχή, ζητούμε την άμεση αντικατάσταση της Διοίκησης της ΔΕΔΑΠΑΛ ΑΕ και προς αυτήν την κατεύθυνση καλούμε τα τρία μέλη – εκπροσώπους του Δήμου Δυτικής Λέσβου, να παραιτηθούν άμεσα». 

Τα τρία μέλη του Δ.Σ. από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου που αναμένεται να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους τις επόμενες ημέρες είναι ο Αντιπρόεδρος της Εταιρείας, Στέφανος Αποστόλου και τα μέλη, Παναγιώτης Δήσσος και Γιώργος Μακρογιάννης.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Παναγιώτης Χριστόφας, δήλωσε στα “Νέα της Λέσβου” πως «η ανακοίνωση του κ. Βέρρου κινείται στο ίδιο μήκος κύματος που έχουμε τονίσει κι εμείς το τελευταίο διάστημα. Το ζήτημα είναι πρωτίστως ηθικό, εφόσον έχουμε μια νέα Δημοτική Αρχή κι αυτή πρέπει να εκλέξει τους εκπροσώπους της στην Διοίκηση της Εταιρείας. Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου έπραξε το απολύτως αυτονόητο και λογικό».

spot_img

More articles

spot_img