Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου, 2022

“Σφίγγει ο κλοιός” για την Αναπτυξιακή Ερεσού – Αντίσσης

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Σε ήρεμο κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Λέσβου το απόγευμα της Τρίτης, με βασικό θέμα την εκκαθάριση της Αναπτυξιακής Δημοτικής Επιχείρησης Ερεσού – Αντίσσης που ήρθε στο προσκήνιο τις τελευταίες ημέρες από τον Μιχάλη Ρούσση και αποτέλεσε την αφορμή για να αποχωρήσει από την Δημοτική Αρχή και να ανεξαρτητοποιηθεί. Χωρίς την παρουσία του εκκαθαριστή, ο οποίος αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, ο Διευθυντής Επιχειρησιακού Σχεδιασμού του Δήμου, Δημήτρης Μάντζαρης, παρουσίασε την εισήγηση του θέματος, την οποία είχε καταθέσει από τις αρχές Σεπτεμβρίου ο πρώην Αντιδήμαρχος, αλλά δεν είχε συζητηθεί σε προηγούμενη συνεδρίαση. Μετά από την εισήγηση τον λόγο πήρε ο Μ. Ρούσσης ο οποίος πρότεινε την συγκρότηση μιας πενταμελούς Επιτροπής για την παρακολούθηση του θέματος και της εξέλιξης των εργασιών της εκκαθάρισης. 

Στην Επιτροπή θα συμμετέχουν ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Κώστας Πάππος, ο επικεφαλής της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης, Νίκος Χήρας, ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος, Μιχάλης Ρούσσης, ο Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, Γιώργος Σαλταμάρας και ο Πρόεδρος της Κοινότητας της Άντισσας, Κυριάκος Καραμιχαήλ. Τα μέλη της Επιτροπής θα ζητήσουν να ενημερωθούν από τον εκκαθαριστή για την πρόοδο των εργασιών, ζητώντας να λάβουν τα απαραίτητα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί από το 2010 που ξεκίνησε η εκκαθάριση. 

Παράλληλα, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου θα ορίσει δικηγόρο, ο οποίος θα διερευνήσει την υπόθεση. Όπως αποφασίστηκε στη συνεδρίαση, στο τέλος του μήνα θα γίνει ενημέρωση από τα μέλη της Επιτροπής και αν δεν έχει προχωρήσει η εκκαθάριση της Δημοτικής Επιχείρησης σε ικανοποιητικό βαθμό, θα τεθεί ζήτημα αντικατάστασης του εκκαθαριστή. Σε κάθε περίπτωση, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι αυτή η υπόθεση θα πρέπει να κλείσει μέσα στο 2023.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια της συζήτησης του θέματος τέθηκε από τον κ. Ρούσση ερώτημα σχετικά με το ποσό των 240.000 ευρώ που υπήρχε στα ταμεία του ενιαίου Δήμου Λέσβου το 2019 και αφορούσε έσοδα του Δήμου από την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στην Άντισσα και το Σκαλοχώρι. Όπως απάντησε ο Δήμαρχος, Ταξιάρχης Βέρρος, το ποσό αυτό μοιράστηκε στα δύο με την διάσπαση του Δήμου, όπως έγινε με όλα σχεδόν τα περιουσιακά στοιχεία και στη συνέχεια κατατέθηκε προσφυγή από την Δημοτική Αρχή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, τονίζοντας ότι επρόκειτο για ονομαστικό κωδικό που αφορούσε συγκεκριμένο σκοπό και έπρεπε να διατεθεί αποκλειστικά στο Δήμο Δυτικής Λέσβου. Ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί καμία απόφαση.

- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img