Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023

“Σφήνα” Παρασκευαΐδη στο ψηφοδέλτιο

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


  • Αφήνει την Αυτοδιοίκηση, αλλά βλέπει προς την Βουλή ο γνωστός γιατρός και πρώην Δήμαρχος Πολιχνίτου 

Χρονιά εκλογών το 2023 και εκτός από την αναμέτρηση σε αυτοδιοικητικό επίπεδο, Δήμους και Περιφέρειες που έχει ήδη ξεκινήσει, η μεγάλη μάχη θα δοθεί στις εθνικές εκλογές που θα προηγηθούν την ερχόμενη άνοιξη. Οι δυνάμεις των κομμάτων θα μετρηθούν στην κάλπη και κάθε μέρα προκύπτουν νέες, πιθανές υποψηφιότητες βουλευτών που θέλουν να μπουν στην μάχη για την επόμενη θητεία. Όπως αυτή του γνωστού γιατρού και πρώην Δημάρχου, Παναγιώτη Παρασκευαΐδη, ο οποίος δεν κρύβει το ενδιαφέρον του για μια βουλευτική θέση στις διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη για την κατάθεση υποψηφιοτήτων. 

Στη λίστα των εν δυνάμει υποψήφιων βουλευτών του κόμματος στο Νομό Λέσβου βρίσκονται επίσης τα μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κινήματος Αλλαγής, Βάσω Χοχλάκα και Γιώργος Πετρέλλης, ο πρώην Αντιδήμαρχος Λέσβου και νυν συνεργάτης του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου, Κώστας Κατσαρός, ο Δημοτικός Σύμβουλος, Μιχάλης Μαμάκος και ο Παναγιώτης Ζαφειρίου.

Είναι γεγονός ότι τον τελευταίο χρόνο παρατηρείται σημαντική αλλαγή κλίματος στον χώρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κινήματος Αλλαγής, αφού πέραν της μεγάλης προσέλευσης στις εσωκομματικές διαδικασίες και της δημοσκοπικής ανόδου, αυτό που βλέπει κανείς στις έρευνες που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας, είναι το αυξημένο ενδιαφέρον που υπάρχει για τη συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο των Βουλευτικών Εκλογών. Όσον αφορά το Νομό μας, αρκετά είναι τα ονόματα που ακούγονται, πολλές είναι οι συζητήσεις που γίνονται σε τοπικό επίπεδο αλλά και απευθείας με την Χαριλάου Τρικούπη, χωρίς όμως να είναι τίποτε μέχρι σήμερα οριστικό, καθώς η Επιτροπή Ψηφοδελτίων δεν έχει καταλήξει στις λίστες υποψηφιοτήτων. Σε κάθε περίπτωση, όμως, είναι σαφές πως το έργο της θα είναι δύσκολο, καθώς – σε αντίθεση με το 2019 – το ενδιαφέρον μπορεί να είναι μεγάλο, αλλά οι θέσεις περιορισμένες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η υποψηφιότητα του Παναγιώτη Παρασκευαΐδη προτάθηκε από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος και βρήκε ανταπόκριση, αν και μέχρι πρότινος είχαν γίνει πολλές συζητήσεις για την συμμετοχή του στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Όπως είναι γνωστό, ο γιατρός ασχολείται με την Αυτοδιοίκηση εδώ και 30 χρόνια, έχοντας διατελέσει Δήμαρχος Πολιχνίτου και θέτοντας υποψηφιότητα για Δήμαρχος Μυτιλήνης με ψηφοφόρους που τον ακολουθούν πιστά όλα αυτά τα χρόνια. Μάλιστα, στην εκλογική αναμέτρηση του 2002 απέναντι στο Νάσο Γιακαλή και τον Άρη Χατζηκομνηνό, είχε βγει τρίτος με ποσοστό 14%, ενώ στο β’ γύρο στήριξε τον συντοπίτη του από τον Πολιχνίτο. Θυμίζουμε επίσης ότι θα ήταν υποψήφιος και στις εκλογές του 2019 αν δεν προέκυπτε ένα πρόβλημα υγείας που τον κράτησε πίσω. 

Πλέον έχει πάρει την απόφαση να μην αναμιχθεί ξανά με τις εκλογές σε αυτοδιοικητικό επίπεδο, αφήνοντας το πεδίο ελεύθερο σε όσους έχουν εκδηλώσει ήδη ή θα εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για το Δήμο Μυτιλήνης. Σε διαφορετική περίπτωση, θεωρείται δεδομένο ότι θα έπαιρνε το δικό του, σημαντικό μερίδιο ψήφων τόσο από τον Στρατή Κύτελη, τον οποίο στήριξε στις προηγούμενες εκλογές, όσο και από τον Παναγιώτη Χριστόφα, που προέρχονται από τον ίδιο χώρο.

Ωστόσο, η εκδήλωση ενδιαφέροντος για μια βουλευτική θέση αλλάζει τα δεδομένα και πιθανώς να προκαλέσει αναταράξεις, αφού οι υποψήφιοι αυξάνονται, αλλά οι θέσεις παραμένουν οι ίδιες. Μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να έχει ξεκαθαριστεί το τοπίο με την κατάθεση των υποψηφιοτήτων, που θα συζητηθούν και σε επίπεδο Νομαρχιακής Επιτροπής, και μετά θα ξεκινήσει το δύσκολο έργο της Επιτροπής Ψηφοδελτίων που θα κληθεί να πάρει τις τελικές αποφάσεις. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, υπάρχουν και άλλοι ενδιαφερόμενοι, τα ονόματα των οποίων δεν έχουν ακόμη συζητηθεί τόσο έντονα δημόσια, αλλά σε κάθε περίπτωση όλοι διεκδικούν μία από τις μόλις πέντε θέσεις στο ψηφοδέλτιο του κόμματος για τη Λέσβο, στο οποίο μάλιστα λόγω ποσόστωσης, τουλάχιστον 2 υποψήφιες θα είναι γυναίκες. Επιπλέον, τουλάχιστον μία υποψηφιότητα (πολύ πιθανόν η μία εκ των δύο γυναικών) θα είναι από το νησί της Λήμνου. 

Με λίγα λόγια, είναι δεδομένο πως πολλοί ενδιαφερόμενοι θα μείνουν εκτός και μένει να δούμε ποιοι θα είναι αυτοί, με την απόφαση να ανήκει ως επί το πλείστον στα κεντρικά του κόμματος, λαμβάνοντας υπόψη την γνώμη της Νομαρχιακής Επιτροπής, και με στόχευση τουλάχιστον την 3η θέση σε επίπεδο Νομού, που θα δώσει ξανά μετά από αρκετά χρόνια μία βουλευτική έδρα στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κίνημα Αλλαγής.

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img