Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2022

«Σφυροκόπημα» σε Χαράλαμπο Αθανασίου

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Έντονες είναι οι αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του Βουλευτή Λέσβου και Αντιπροέδρου της Βουλής Χαράλαμπου Αθανασίου στον τηλεοπτικό σταθμό Αίολος, για το θέμα των υποκλοπών. Ο κ. Αθανασίου τάχθηκε υπέρ της παρακολούθησης Βουλευτών εφόσον τίθεται ζήτημα εθνικής ασφάλειας, χρησιμοποιώντας ως – ομολογουμένως άστοχο – παράδειγμα μουσουλμάνους βουλευτές, που στην περίπτωση που δίνουν πληροφορίες στην Τουρκία θα πρέπει να ελεγχθούν. Σαν αποτέλεσμα είχαμε την αντίδραση τόσο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όσο και του Βουλευτή Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ Ιλχάν Αχμέτ.

«Ας υποθέσουμε ότι ένας βουλευτής έχει θρησκευτικό προσανατολισμό εντελώς διαφορετικό από τους ορθόδοξους. Ας πούμε ένας μουσουλμάνος βουλευτής της Βορείου Ελλάδος – δεν λέμε ότι υπάρχει καμία αιχμή, προς Θεού. Αν υποθέσουμε ότι δίνει κάποια πληροφορία στην γείτονα χώρα, από πού θα μπουν οι μετανάστες κλπ. Γιατί δεν πρέπει να ελεγχθεί; Εδώ προέχει η Εθνική Ασφάλεια» δήλωσε ο κ. Αθανασίου, προκαλώντας αντιδράσεις.

«Ο κ. Αθανασίου όφειλε να γνωρίζει ότι η «εθνική ασφάλεια» αφορά την παρέμβαση τρίτης χώρας στα εσωτερικά της Ελλάδας ή τη συμμετοχή σε εγκληματικές δραστηριότητες. Δεν αφορά και δεν μπορεί να αφορά το θρήσκευμα των Ελλήνων πολιτών ή βουλευτών. Ο κύριος Αθανασίου ισχυρίζεται στην ουσία ότι όσοι δεν είναι χριστιανοί ορθόδοξοι είναι εθνικά επικίνδυνοι. Στην προσπάθειά τους να δικαιολογήσουν την εκτροπή την οποία έχουν μεθοδεύσει επαναφέρουν θεωρίες «εσωτερικών εχθρών» από τις πιο σκοτεινές εποχές της Ελληνικής Ιστορίας», αναφέρει μεταξύ άλλων ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανακοίνωσή του, σημειώνοντας πως ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να αποπέμψει άμεσα τον κ. Αθανασίου, διαφορετικά «θα αποδείξει ότι είναι ο ίδιος ο υποβολέας τέτοιων απαράδεκτων δηλώσεων».

«Καταδικάζω απερίφραστα την δημόσια τοποθέτηση-δήλωση του αντιπροέδρου της Βουλής, Χαράλαμπου Αθανασίου που αναβιώνει την θεωρία του εσωτερικού εχθρού στο πρόσωπο ετερόδοξων και δη μουσουλμάνων βουλευτών. Η δήλωση αυτή, πέρα από το πνεύμα μισαλλοδοξίας που κομίζει στα δημόσια ήθη, καθιστά τον βουλευτή της μειονότητας ύποπτο τέλεσης πράξεων εθνικής μειοδοσίας και για τον λόγο αυτό άξιο παρακολούθησης» σχολίασε ο κ. Αχμέτ, που έκανε λόγο για νέο θεσμικό ολίσθημα. Ο κ. Αθανασίου, επανήλθε με διευκρινιστική δήλωση, στην οποία αναφέρει: «Επειδή προέκυψαν παρερμηνείες των όσων είπα σε συνέντευξη μου, τονίζω ότι ουδέποτε αμφισβήτησα τον πατριωτισμό των συναδέλφων μου βουλευτών ανεξαρτήτως θρησκεύματος. Αυτό που ανέλυσα με σαφήνεια ήταν η επιστημονική άποψή μου, για την άρση του απορρήτου σε θέματα προστασίας της εθνικής ασφάλειας».

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img