Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

“Σήκωσαν” γεννήτρια μισό τόνο από την Περιφέρεια!

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Χτύπημα επιτήδειων δέχθηκαν οι εγκαταστάσεις της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας πίσω από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μυτιλήνης, παραπλεύρως του Κέντρου Αδέσποτων του Δήμου. Στις εγκαταστάσεις που έχουν δημιουργηθεί με μέριμνα του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη, Πανάγου Κουφέλου, όταν μεταφέρθηκαν κοντέινερ και έγινε περίφραξη του χώρου στον οποίο υπάρχει αποθηκευμένος εξοπλισμός (για να συνδράμει η Περιφέρεια σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης) έγινε διάρρηξη από αγνώστους, οι οποίοι σπάζοντας την κλειδαριά της εξωτερικής περίφραξης μπήκαν στον αύλειο χώρο και αφαίρεσαν μεγάλη γεννήτρια, η αξία της οποίας εκτιμάται στα 8.000 ευρώ! Εντύπωση προκαλεί πώς κατάφεραν να μεταφέρουν την κλεμμένη γεννήτρια, καθώς όπως ανέφερε ο διευθυντής της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας Δημήτρης Μαλλιαρός «η μεταφορά της γεννήτριας γίνεται μόνο με γερανό, πράγμα που σημαίνει ότι οι δράστες ήταν εξοπλισμένοι και είχαν σχεδιάσει το χτύπημά τους, καθώς το βάρος της πρέπει να κυμαίνεται πάνω από 500 κιλά και ίσως και τον 1 τόνο».  

Η Περιφέρεια ήδη έχει προχωρήσει σε ενημέρωση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας, η οποία κάνει την έρευνα προσπαθώντας να αξιοποιήσει το οπτικό υλικό από γειτονικές επιχειρήσεις πάνω στον κεντρικό δρόμο του Καρά-Τεπέ, ώστε να δει ποια οχήματα κινήθηκαν νυχτερινές ώρες μεταφέροντας ογκώδη αντικείμενα.  

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κουφέλος εξέφρασε τη λύπη του για το συμβάν, τονίζοντας στα Νέα της Λέσβου ότι «δημιουργήσαμε αυτό το χώρο με αγάπη και μεράκι για τον τόπο μας, ώστε να έχουμε και εκεί  διαθέσιμο εξοπλισμό και να μπορέσουμε άμεσα να συνδράμουμε σε καταστάσεις έκτακτων αναγκών και πραγματικά ήταν το τελευταίο που περιμέναμε, να βρεθούν επιτήδειοι να κλέψουν μία ολόκληρη γεννήτρια πολύ μεγάλου βάρους που είχαμε στον εξωτερικό χώρο, καθώς δεν χωρούσε κάπου εσωτερικά. Αυτή η γεννήτρια, όπως και όλος ο εξοπλισμός είναι η περιουσία όλων των κατοίκων της Λέσβου για μία έκτακτη ανάγκη, έχουμε όμως εμπιστοσύνη στην Ελληνική Αστυνομία ότι θα φτάσει σύντομα στους δράστες».

spot_img

More articles

spot_img
spot_img