Σημαντικά αθλητικά έργα παραδίδει ο Βέρρος

Spread the love

Γράφει η Θάλεια Βουγδή

  • Γήπεδα Μολύβου, Πολιχνίτου, Καλλονής, κλειστό Σκάλας Καλλονής και έπεται συνέχεια

Στην τελική ευθεία μπαίνει το έργο της περαιτέρω αναβάθμισης του Δημοτικού Σταδίου Μήθυμνας και της πλήρους προσαρμογής του στις προδιαγραφές που ορίζει ο ΣΕΓΑΣ, για τις ανάγκες τέλεσης των 37ων Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων Στίβου, οι οποίοι ως γνωστόν φέτος τον Οκτώβριο θα φιλοξενηθούν στο Δήμο Δυτικής Λέσβου.

Με την δημοπράτηση του έργου αυτού, ο προϋπολογισμός του οποίου αγγίζει τις 995.000 ευρώ, άνοιξε ο δρόμος προκειμένου το ολοκαίνουργιο γήπεδο του Μολύβου να αποκτήσει νέα εξέδρα 1.000 θέσεων, καθώς και σύγχρονους βοηθητικούς χώρους για τους αθλητές. Στο ίδιο έργο προβλέπεται εκτεταμένη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, δίκτυο φωτισμού και προμήθεια ειδικών δαπέδων προθέρμανσης και άλλων σχετικών εργασιών, που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες της διοργάνωσης των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων Στίβου, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν τον Οκτώβριο φέρνοντας πολλούς αθλητές αλλά και επισκέπτες στο νησί.

Παράλληλα ολοκληρώνονται και οι εργασίες ανακατασκευής του Δημοτικού Σταδίου Καλλονής «Κώστας Κεντέρης», έργου προϋπολογισμού 510.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και μέχρι τον Σεπτέμβριο θα παραδοθεί και επίσημα στους χρήστες του. Σε επικοινωνία μας με τον αντιδήμαρχο Αθλητισμού, Παναγιώτη Δήσσο, σχετικά με την πορεία ολοκλήρωσης των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Δυτικής Λέσβου, μας είπε: «Όσον αφορά το Στάδιο του Μολύβου αυτή τη στιγμή έχουμε δώσει  προτεραιότητα προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο, ώστε να είναι έτοιμο τον Οκτώβριο να δεχθεί τους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες, μια διοργάνωση που θα φέρει πολλούς επισκέπτες στο νησί και θα το κάνει γνωστό μέσω της διοργάνωσης αυτής στον αθλητικό κόσμο. Στο Δημοτικό Στάδιο Καλλονής οι εργασίες ανακατασκευής έχουν ολοκληρωθεί κατά 95%, αφού έχουν αλλαχθεί το ταρτάν του στίβου, τα καθίσματα των θεατών, τα αποδυτήρια, έχει ολοκληρωθεί ο υβριδικός χλοοτάπητας, ενώ  σύντομα θα πέσει και άσφαλτος στο πάρκινγκ ολοκληρώνοντας την εικόνα του γηπέδου ως ένα σύγχρονο στάδιο. Το έργο αυτό αναμένεται να παραδοθεί επίσημα στο κοινό τον Σεπτέμβριο, αλλά ήδη χρησιμοποιείται για τις ανάγκες των προπονήσεων των ομάδων. Φέτος μάλιστα το στάδιο της Καλλονής θα είναι και η έδρα για τις δύο γυναικείες ομάδες ποδοσφαίρου, από τις οποίες η μια είναι στην Β΄ κατηγορία και η άλλη στην Γ΄ και θα προπονούνται εκεί».

Ακόμα ο κ. Δήσσος αναφέρθηκε και στην ολοκλήρωση των εργασιών του γηπέδου 8Χ8 της Καλλονής, το οποίο βρίσκεται πίσω από τα κτίρια των  ΕΠΑΛ και έχει παραδοθεί ήδη στο κοινό, ενώ όπως τόνισε ξεκίνησε και η  σκυροδέτηση της βάσης του κλειστού αθλητικού κέντρου, τύπου φούσκα, που θα δημιουργηθεί στη Σκάλα Καλλονής και θα περιλαμβάνει και ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ και τένις.

Γήπεδο Πολιχνίτου

Παράλληλα τόνισε πως στο στάδιο ανακατασκευής βρίσκεται και το γήπεδο του Πολιχνίτου, έργο συνολικού προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ. «Πρόκειται για ένα γήπεδο που ήταν εγκαταλελειμμένο πολλά χρόνια και εμείς αναλάβαμε να το φτιάξουμε από την αρχή. Το έργο προβλέπει την εγκατάσταση φυσικού τάπητα, ελαστικού τάπητα (ταρτάν), εγκατάσταση ηλεκτροφωτισμού, διαμόρφωση αποδυτηρίων και κατασκευή νέων κερκίδων, καθιστώντας το γήπεδο Πολιχνίτου ένα από τα πιο σύγχρονα στάδια του Βορείου Αιγαίου που θα μπορεί να φιλοξενήσει σημαντικές πανελλήνιες διοργανώσεις τόσο του στίβου όσο και του ποδοσφαίρου. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες και θα παραδοθεί και αυτό στους κατοίκους. Στόχος της δημοτικής αρχής είναι με τις μικρές δυνάμεις, που έχουμε, να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερα έργα, κυρίως στα μικρά απομακρυσμένα χωριά, ώστε τα νέα παιδιά να έχουν χώρους για να εκτονώνονται και να αθλούνται. Για μας είναι πιο σημαντικό να κάνουμε μικρά 5Χ5 σε πολλές περιοχές για να τα χαίρονται όλοι παρά μεγάλα έργα που είναι δύσκολο να έχουν πρόσβαση όσοι δεν ασχολούνται με τον αθλητισμό», είπε ο κ. Δήσσος. 

Ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος, αναφερόμενος συνολικά στα αθλητικά έργα που ολοκληρώνονται αυτή την περίοδο αλλά και γενικότερα στα έργα πνοής που θα κρατήσουν ζωντανά τα χωριά της λεσβιακής υπαίθρου, επεσήμανε: «Συνεχίζουμε και στη δεύτερη θητεία μας με σημαντικά αθλητικά έργα για τη Δυτική Λέσβο και στο ίδιο πλαίσιο βάζω και τις νέες παιδικές χαρές που κατασκευάζουμε, προκειμένου να κρατήσουμε ζωντανά τα χωριά μας. Πολλοί λένε ότι οι παιδικές χαρές και οι αθλητικοί χώροι δεν θα λύσουν το δημογραφικό μας πρόβλημα, όμως εάν δεν γίνουν αυτά, δεν βλέπω το λόγο να θέλει κάποιος να ζήσει στα χωριά μας. Προχωράμε λοιπόν δυναμικά τόσο με την ολοκλήρωση της δεύτερης ανακαίνισης του Σταδίου της Καλλονής, όσο και με εκείνη της περαιτέρω αναβάθμισης του ολοκαίνουργιου Σταδίου του Μολύβου και παράλληλα τελειώνουμε με το Στάδιο Πολιχνίτου, ένα από τα μεγαλύτερα του Βορείου Αιγαίου. Δεν τελειώνουμε όμως εδώ. Ξέρω ότι πολλοί ανυπομονούν να δουν να εξελίσσεται το μεγάλο κλειστό της Καλλονής, όμως ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για την κατασκευή του μικρού κλειστού στη Σκάλα Καλλονής που θα προηγηθεί».

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση