Τρίτη, 5 Ιουλίου, 2022

Σημαντική δωρεά στο Γηροκομείο Πλωμαρίου

Άρθρα & Δημοσιεύσεις


Ξεκίνησε την δράση του το Παράρτημα Λέσβου της Οργάνωσης “ΑHEPA HJ-5151 Lesvos” με την συγκέντρωση και παράδοση ειδών πρώτης ανάγκης στο Κληροδότημα Παναγιώτη Μιχαλέλη – Μιχαλέλειος Οίκος Ευγηρίας Πλωμαρίου. Πρόκειται για καθαριστικά, τρόφιμα και φαρμακευτικά υλικά αξίας άνω των 2.500 ευρώ, που συγκεντρώθηκαν κατόπιν συνεννόησης με τον Διευθυντή του Ιδρύματος, κ. Σανιδά από δωρεές μελών, στα πλαίσια του φιλανθρωπικού έργου του Τμήματος, καθώς και προσφορές επιχειρηματιών του νησιού που στάθηκαν αρωγοί σ’ αυτή την προσπάθεια. 

Πρόεδρος στο Συμβούλιο του Τμήματος “HJ-51 Αhepa Lesvos” είναι ο Απόστολος Στεργίου, Αντιπρόεδρος ο Κώστας Κουλουμαργέτος, Γραμματέας ο Αντώνης Μαθιέλλης, Ταμίας ο Νίκος Γιαννούλος και μέλος ο Μιχάλης Νέστορας. Όπως είπε στα “Νέα της Λέσβου” ο κ. Στεργίου, «δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο να υπηρετούμε τα ιδανικά της Οργάνωσης και να προσφέρουμε όπου παρουσιάζεται ανάγκη».

Όπως είναι γνωστό, η ΑΧΕΠΑ είναι μία από τις παλαιότερες, μεγαλύτερες, και ανεξάρτητες (μη πολιτικοποιημένες – ακομμάτιστες) οργανώσεις, αφοσιωμένη στο να προάγει ελληνικά θέματα σε ολόκληρο τον κόσμο. Ιδρύθηκε το 1922 στην Ατλάντα της Τζόρτζια με σκοπό τον αγώνα για την ενσωμάτωση των Ελλήνων στην αμερικανική κοινωνία και τα πολιτικά τους δικαιώματα.

Μέσω των ελληνικών γλωσσικών προγραμμάτων και των πολιτιστικών εκδηλώσεων, η ΑΧΕΠΑ συνεχίζει να συγκεντρώνει τις ελληνικές κοινότητες παγκόσμια. Η Ελλάδα ανήκει στην διοικητική περιφέρεια 25, στη ζώνη 10 της Ευρώπης. Υπάρχουν 51 παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα με περισσότερα από 1.100 μέλη.

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις