Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

Σήμερα η ομιλία του Δ. Κουτσούμπα


Ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα πραγματοποιήσει ομιλία σήμερα, στις 8 το απόγευμα, στην πλατεία Σαπφούς, παρουσιάζοντας τις θέσεις του κόμματος εν όψει των εκλογών. Θα χαιρετίσουν η Μαρία Κομνηνάκα, Βουλευτής Νομού Λέσβου και εκ νέου υποψήφια και ο Νίκος Παπαναστάσης, Βουλευτής του ΚΚΕ, αντισυνταγματάρχης εν αποστρατεία.

Για την συγκέντρωση θα αναχωρήσουν το απόγευμα λεωφορεία από τα παρακάτω χωριά:

  • Από Ερεσό στις 5:45 μ.μ.
  • Από Πλωμάρι στις 6 μ.μ.
  • Από Μεσότοπο στις 6:15 μ.μ.
  • Από Μανταμάδο στις 6:30 μ.μ.
  • Από Σκόπελο στις 6:40 μ.μ.
  • Από Παπάδο στις 6:45 μ.μ. 
  • Από Καλλονή στις 7 μ.μ. (αναχώρηση από Παλιό Λουτρό).

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται η πολιτική δραστηριότητα της Κομματικής Οργάνωσης Λέσβου και των υποψήφιων Βουλευτών του ΚΚΕ, με εξορμήσεις, περιοδείες και συσκέψεις σε χώρους δουλειάς, εργατικές – λαϊκές γειτονιές και χωριά του νησιού.

Σε συγκέντρωση που έγινε το περασμένο Σάββατο, στην Αγία Παρασκευή μίλησε η Μαρία Κομνηνάκα, σηματοδοτώντας την ένταση των παρεμβάσεων του ΚΚΕ, με την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο υποψήφιος Βουλευτής, Σταύρος Μαντατής. Η κ. Κομνηνάκα τόνισε: «Είμαστε εδώ και έτοιμοι, να εμποδίσουμε κάθε αντιλαϊκό σχέδιο μαζί με το λαό  της χώρας, το λαό της Λέσβου. Αυτό πράξαμε ενάντια στο αίσχος των hot-spot, αλλά και ενάντια στο αίσχος της Βάστριας, ενάντια στα σχέδια για τη μετατροπή του νησιού σε αποθήκη ψυχών της Ε.Ε. Είμαστε εδώ, για την προστασία του εισοδήματος των αγροτών και κτηνοτρόφων, για να εφαρμοστούν τα δίκαια αιτήματά τους, και αυτό πράξαμε με τις προτάσεις μας μέσα στη βουλή, και με τη δράση μας στο κίνημα. Είμαστε εδώ για να αποκαλύψουμε ότι είμαστε ενάντια σε έργα που δεν λύνουν προβλήματα άρδευσης του κάμπου, θα έχουν καταστροφικές συνέπειες για τον κόλπο της Καλλονής και ο σχεδιασμός για υδροδότηση θα επιβαρύνει με τεράστιο κόστος τους πολίτες, όπως ο τρόπος που μεθοδεύεται το φράγμα Τσικνιά», τόνισε με νόημα η υποψήφια Βουλευτής.

Η Μ. Κομνηνάκα και η Ν. Τσιριγώτη στα γραφεία του Δημοτολογίου

Περιοδεία σε υπηρεσίες

Τη Δευτέρα, η Μ. Κομνηνάκα μαζί με την επίσης υποψήφια Βουλευτή, Νίκη Τσιριγώτη, επισκέφθηκαν το Δημοτολόγιο και το Ληξιαρχείο, την Διεύθυνση Δασών, τις Υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και την Εφορία. Ως κύριο πρόβλημα σε όλες τις Υπηρεσίες οι εργαζόμενοι ανέδειξαν τη σοβαρή έλλειψη προσωπικού. Οι υποψήφιες του ΚΚΕ κάλεσαν τους εργαζόμενους να ενισχύσουν το ΚΚΕ, τονίζοντας ότι είναι «το μόνο κόμμα που σταθερά και με συνέπεια παλεύει μέσα και έξω από τη Βουλή για την ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής, που θα συνεχιστεί με όποια κυβέρνηση προκύψει από αυτές τις εκλογές, είτε με κορμό την ΝΔ, είτε με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ».

Στο Συνοικισμό

Η Ν. Τσιριγώτη με κλιμάκιο του ΚΚΕ περιόδευσε και στην περιοχή του Συνοικισμού, επισημαίνοντας πως «το πραγματικό δίλημμα είναι αν θα είναι δυνατός ο ίδιος ο λαός και αδύναμα τα κόμματα που κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα και όχι το ποια κυβέρνηση θα συνεχίσει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική». Στη συνομιλία με τους κατοίκους ξεχώρισαν τα προβλήματα της ακρίβειας, οι μισθοί και η υποστελέχωση των δομών υγείας.

Στην Άγρα

Στην Άγρα όπου περιόδευσε ο Σταύρος Μαντατής, τόνισε ότι μόνο το ΚΚΕ στήριξε τα δίκαια αιτήματα του αγροτικού κινήματος στο νησί. «Για να έχουμε κατώτερες εγγυημένες τιμές. Για να στηριχτούμε από το κράτος, λόγω της ακρίβειας, όπως αυτή εκφράζεται στις ζωοτροφές και τα αγροεφόδια. Για να έχουμε αφορολόγητο πετρέλαιο. Για να υπάρχουν πραγματικές αποζημιώσεις από τις καταστροφές, τόσο για τους αγροτοκτηνοτρόφους όσο και για τους αλιείς», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συνάντηση Γ. Ζαφειρίου με εργαζόμενους στη ΔΕΗ

Τέλος, ο υποψήφιος Βουλευτής, Γιάννης Ζαφειρίου, επισκέφθηκε το εργοστάσιο της ΔΕΗ και συνομίλησε με τους εργαζόμενους για τις επικείμενες εκλογές, καλώντας τους να ψηφίσουν και να δυναμώσουν το ΚΚΕ, «που είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να κάνει την διαφορά υπέρ του λαού, απέναντι στις αντιλαϊκές πολιτικές που θα ακολουθήσει η επόμενη κυβέρνηση, όποιο σχήμα και αν αυτή έχει». 

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img