Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022

Σήμερα οι πρώτες μαστογραφίες στην Επάνω Σκάλα

Άρθρα & Δημοσιεύσεις


Σήμερα Παρασκευή θα γίνουν οι πρώτες μαστογραφίες στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης στην Επάνω Σκάλα και θα είναι ουσιαστικά τα πρώτα ραντεβού που κλείστηκαν με πρωτοβουλία της μονάδας για να ξεκινήσει να λειτουργεί ο μαστογράφος. Τα ραντεβού μπορούν να κλείνονται από τη Δευτέρα στο τηλέφωνο 2251021068, ενώ ο στόχος για το πρώτο διάστημα είναι να γίνονται 80 μαστογραφίες το μήνα και μάλιστα, όπως ανέφερε στα Νέα της Λέσβου η Συντονίστρια Ιατρός Ελεονώρα Μανιάτη «κάθε γυναίκα που θα έρχεται στη μονάδα μας με ραντεβού για να κάνει μαστογραφία, αφού θα περνά από το ακτινολογικό στη συνέχεια θα περιμένει λαμβάνοντας αυθημερόν το φάκελο με την εξέταση και τη γνωμάτευση της γιατρού μας. Είμαι πραγματικά ευτυχής που έχουμε καταφέρει να θέσουμε σε λειτουργία το μαγνητικό τομογράφο με την πρόσληψη της ιατρού ακτινοδιαγνώστριας, ώστε να έρθουμε ακόμα πιο κοντά στους πολίτες παρέχοντας περισσότερες υπηρεσίες και ιδιαίτερα στον τομέα της πρόληψης».  

Η Συντονίστρια Ιατρός στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης υπογράμμισε την άμεση ανταπόκριση του Υπουργείου Υγείας και προσωπικά του Υπουργού Θανάση Πλεύρη και της ηγεσίας της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου, ώστε να συντομεύσουν τα διαδικαστικά και να προχωρήσει σχεδόν άμεσα και η πρόσληψη της ιατρού ακτινοδιαγνώστριας, ενώ υπογράμμισε τη συμβολή και του Αντιπροέδρου της Βουλής, Χαράλαμπου Αθανασίου, για τον οποίο σημείωσε ότι στέκεται κοντά στη μονάδα. 

«Τίποτα δεν ήταν εύκολο όταν ανέλαβα τα καθήκοντά μου ως Συντονίστρια το Μάρτιο του 2018, καθώς υπήρχε ένας παρατημένος μαγνητικός τομογράφος που είχαν στείλει μεταχειρισμένο από νοσοκομείο των Αθηνών χωρίς να υπάρχει ο ψηφιοποιητής, δηλαδή το μηχάνημα  για να λειτουργήσει», είπε η κ. Μανιάτη. Και συνέχισε: «Δώσαμε ένα μεγάλο αγώνα βδομάδα με τη βδομάδα, βήμα-βήμα, για να γίνει νέα προμήθεια ψηφιοποιητή. Έπρεπε να προηγηθεί διαγωνισμός, να ενταχθεί σε κάποιο πρόγραμμα από τη 2η Υγειονομική Περιφέρεια, να ακολουθήσει η εγκατάσταση, μετά να μας αδειοδοτήσει ο Δημόκριτος και αυτό είναι ιδιαίτερα χρονοβόρο. Αφού λάβαμε την άδεια από το Δημόκριτο έπρεπε να βρούμε γιατρό για να στελεχώσει τη μονάδα μας».

Η λειτουργία του μαστογράφου στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης αναμένεται να δώσει και χείρα βοηθείας στο Βοστάνειο, μια και θα μπορούν στην Επάνω Σκάλα να καλύπτονται εξετάσεις σε ασθενείς που δεν μπορεί να εξυπηρετήσει το νοσοκομείο, ενώ θα γίνονται και υπερηχογραφήματα καθώς επίσης και μέτρηση οστικής πυκνότητας για καταγραφή και πρόληψη της οστεοπόρωσης. Σημειωτέον ότι τα ραντεβού για υπερήχους θα πρέπει να κλείνονται από τους ασθενείς σε άλλο τηλέφωνο και συγκεκριμένα στο 22510 57436.

- Advertisement -

More articles

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις