Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΣΟΦΙΑ ΖΑΧΑΡΑΚΗ: «Να ενδυναμώσουμε τα κέντρα πρόνοιας του νησιού»

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Στη Λέσβο βρέθηκε, χθες, η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη, με σκοπό να παρευρεθεί στην κοπή της πίτας του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας στην Αγιάσο. Με την ευκαιρία η κ. Ζαχαράκη ξεναγήθηκε στο χώρο του κέντρου που επισκέπτεται για πρώτη φορά, ενώ ενημερώθηκε από τον Πρόεδρό του, Δημήτρη Παραδέλλη, για τις αλλαγές και τις παρεμβάσεις που έγιναν το προηγούμενο διάστημα. 

Κατά την άφιξή της στο κέντρο πρόνοιας

Με τις καλύτερες εντυπώσεις έμεινε η κ. Ζαχαράκη, η οποία αφού ευχαρίστησε το προσωπικό και το διοικητικό συμβούλιο του κέντρου έστειλε το μήνυμα ότι το Υπουργείο Οικογένειας θα προχωρήσει σε βήματα με κατεύθυνση την ενδυνάμωση του κέντρου. Πριν την εκδήλωση της κοπής της πίτας η Υπουργός έδωσε συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα, μιλώντας μεταξύ άλλων για τις εντυπώσεις που είχε από την «αυτοψία» που πραγματοποίησε στο κέντρο, για τους στόχους που έχουν τεθεί για το κέντρο από το Υπουργείο, αλλά και για τα νέα επιδοτούμενα προγράμματα του Υπουργείου Οικογένειας.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου η ίδια ανέφερε: «Βρισκόμαστε σήμερα στο κέντρο πρόνοιας. Είναι σημαντικό που υπάρχει ένα δίχτυ ασφαλείας για ανθρώπους που έχουν αναπηρία, είναι και μεγαλύτερης ηλικίας. Έχουν έναν υψηλό βαθμό ποιότητας στις υπηρεσίες. Οι 61 εργαζόμενοι του κέντρου πρόνοιας, άνθρωποι που είναι είτε μόνιμα μαζί μας, είτε που είναι επικουρική η απασχόλησή τους. Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια φέτος έτσι ώστε να γίνει μια παράταση αντί για 3 τελικά για 6 μήνες για τους συμβασιούχους. Στοχεύουμε να έχουμε μια καλύτερη και πιο αρμονική λειτουργία του κέντρου μας. Συγχρόνως όμως θέλω να συγχαρώ και την διοίκηση και τους εργαζομένους γιατί όλοι βλέπετε ότι έχει βελτιωθεί κατά πολύ ο περιβάλλων χώρος. Μπορεί κάποιος να έρχεται σε μας σε μια δύσκολη στιγμή και να μένει για καιρό».

Κατά την παραμονή της κ. Ζαχαράκη στο κέντρο πρόνοιας

Συνεχίζοντας η κ. Ζαχαράκη μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για το κέντρο πρόνοιας, επαινώντας διοίκηση και εργαζομένους, τόνισε: «Έχουν γίνει σημαντικές αλλαγές και στο ενεργειακό κομμάτι και αισθητικά. Έρχομαι εδώ με ικανοποίηση, με πραγματισμό και για τις δυνατότητες αλλά και με μεγάλη αισιοδοξία για όλα αυτά τα οποία μπορούμε να προσφέρουμε σαν Υπουργείο και σαν κέντρο πρόνοιας». Μιλώντας για τους στόχους που έχει σαν Υπουργός για το κέντρο πρόνοιας σημείωσε: «Στόχος μας είναι ο ξενώνας που έχει διακόψει τη λειτουργία του από το 2016 να λειτουργήσει ξανά. Αυτό θα γίνει με καλή διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού. Είμαστε σε επικοινωνία με τον Πρόεδρο και με το διοικητικό συμβούλιο. Είναι κάτι που το συζητάμε μήνες έτσι ώστε να μπορέσουν τουλάχιστον 7 με 10 άτομα να πάνε εκεί και να διαμείνουν. Και βέβαια να προχωρήσουμε και σε άλλες εργασίες, ενεργειακής αναβάθμισης και ο εσωτερικός χώρος να αναδιαμορφωθεί, καθώς έχει δοθεί και αυξημένη χρηματοδότηση στο κέντρο γι’ αυτή τη χρονιά. Εδώ το κέντρο ήταν ένα σημείο αναφοράς κατά την διάρκεια του κορονοϊού. Τέσσερις στόχοι: Προσωπικό, κάλυψη των αναγκών, ενίσχυση στο οικονομικό κομμάτι και βελτίωση των υποδομών».

spot_img

More articles

spot_img