Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 2023

Σοκ από τις καταγγελίες κατά αστυνομικού για ασέλγεια

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


  • Ο αστυνομικός καταγγέλθηκε από αθλήτρια ομάδας στην οποία ήταν ο ίδιος προπονητής 
  • Συνελήφθη με ένταλμα σύλληψης και τέθηκε σε διαθεσιμότητα, με τον Υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο να δηλώνει ότι δεν έχει θέση στο σώμα της ΕΛ.ΑΣ.

Σοκ έχει προκαλέσει στους κόλπους της τοπικής αστυνομίας η εμπλοκή ενός 53χρονου αστυνομικού σε υπόθεση ασέλγειας κατά ανηλίκων, γεγονός που προκάλεσε εκτός από τη σύλληψή του με ένταλμα, το οποίο εκδόθηκε από την Εισαγγελία Μυτιλήνης και την έλευση κλιμακίου της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία ανέλαβε τη διερεύνηση της υπόθεσης, καθώς οι καταγγελίες που έγιναν στρέφονται σε βάρος στελέχους της ΕΛ.ΑΣ.. 

Τον αστυνομικό κατήγγειλαν οι γονείς ανήλικης, ενώ την έρευνα της υπόθεσης ξεκίνησε άμεσα μετά την καταγγελία η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων και την Παρασκευή ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση με τη σύλληψη του αστυνομικού κατόπιν της έκδοσης του εντάλματος, καθώς οι πράξεις για τις οποίες καταγγέλλεται αφορούν το προηγούμενο διάστημα.

Ο κατηγορούμενος που είναι οικογενειάρχης, φέρεται να είχε σχέση ως προπονητής με αθλητική δραστηριότητα στη Λέσβο και με αυτήν του την ιδιότητα να τέλεσε τα αδικήματα για τα οποία καταγγέλλεται και κατηγορείται. Την ίδια ώρα το στελεχιακό δυναμικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου παρακολουθεί πραγματικά αποσβολωμένο την εξέλιξη αυτής της υπόθεσης, καθώς ο κατηγορούμενος συνάδελφός τους ήταν ένα άτομο υπεράνω πάσης υποψίας, που δεν είχε δώσει δικαιώματα και δεν τροφοδοτούσε με τη στάση του σχόλια για τέτοια θέματα. «Πέσαμε από τα σύννεφα», ήταν η φράση που είπε στέλεχος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου όταν ρωτήθηκε σχετικά από την εφημερίδα μας και συμπλήρωσε ότι «δεν περιμέναμε κάτι τέτοιο ειδικά για τον συνάδελφο ο οποίος καταγγέλθηκε», τονίζοντας μάλιστα ότι υπήρχε τέτοια εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του που ακόμα και συνάδελφοί του, τού εμπιστεύονταν τα παιδιά τους για την αθλητική τους δραστηριότητα, καθώς δεν είχε δώσει δικαιώματα. 

Βαρύ το κλίμα στην αστυνομία

Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, κλιμάκιο της οποίας μετέβη στη Λέσβο προχώρησε σε έρευνα στην κατοικία του αστυνομικού, κατάσχοντας κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κάμερες, tablet, τα οποία διαβιβάστηκαν αρμοδίως προκειμένου να μελετηθούν το υλικό αλλά και οι κινήσεις – επαφές που έκανε ο κατηγορούμενος.

Η επίσημη ανακοίνωση

Η είδηση της σύλληψης του αστυνομικού για ασέλγεια κάνει το γύρο της Ελλάδας τις τελευταίες μέρες καθώς εκδόθηκε και επίσημη ανακοίνωση από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, που δόθηκε το Σάββατο. 

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα ακόλουθα: «Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθη απογευματινές ώρες χθες, Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022, κατόπιν εντάλματος σύλληψης, αστυνομικός κατηγορούμενος για γενετήσιες πράξεις με ανήλικους ή ενώπιόν τους που συμπλήρωσαν τα 12 και όχι τα 15 έτη, κατάχρηση ανηλίκων σε γενετήσιες πράξεις και προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους.

Προηγήθηκε καταγγελία ανήλικης και των γονέων αυτής, σύμφωνα με την οποία ο αστυνομικός, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του ως προπονητής αθλήματος, προέβη τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2022 σε κατ’ επανάληψη γενετήσιες πράξεις με την ανήλικη, ενώ τουλάχιστον από τον Μάιο του 2022, κάνοντας χρήση προφίλ σε διαδικτυακή εφαρμογή επιχειρούσε συστηματικά να παρασύρει την ανήλικη σε πορνογραφικές παραστάσεις.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε σχετική δικογραφία, στο πλαίσιο της οποίας παραγγέλθηκε η εξέταση της ανήλικης από ιατροδικαστή, ενώ επιπλέον κατά την προανακριτική διαδικασία προέκυψε ότι ο ανωτέρω είχε προβεί σε άσεμνες χειρονομίες (θωπεία) σε βάρος ακόμη μίας ανήλικης.

Ακολούθησαν έρευνες στην οικία και σε οχήματά του, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος ψηφιακών πειστηρίων (κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, βιντεοκάμερες, tablet, ψηφιακά μέσα αποθήκευσης κ.ά.)».

 

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις

Ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ το απόγευμα του Σαββάτου ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε: «Δεν υπάρχει θέση στην ΕΛ.ΑΣ. για επίορκους, για τους ελάχιστους που δεν τιμούν τη στολή τους. Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας συνέλαβε έναν αστυνομικό για βιασμό ανηλίκου».

Η σύλληψη του αστυνομικού αποτέλεσε κεντρικό θέμα στα Μέσα Ενημέρωσης των Αθηνών και μάλιστα η εφημερίδα Πρώτο Θέμα δημοσίευσε αποσπάσματα της δικογραφίας, η οποία διέρρευσε προς το συγκεκριμένο μέσο ενημέρωσης, τα οποία σοκάρουν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κατηγορούμενος ενεργούσε σε «συστηματική βάση από τον Ιανουάριο του 2022 γενετήσιες πράξεις με τη μαθήτρια της Β’ Γυμνασίου και από τον Μάιο του 2022, κάνοντας χρήση προφίλ στη διαδικτυακή εφαρμογή «Messenger» επιχειρούσε συστηματικά να παρασύρει την ανήλικη σε πορνογραφικές παραστάσεις». Όπως προκύπτει στις 27-07-2022, έφθασε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., από τη Γενική Περιφερειακή Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου, πληροφοριακό σημείωμα, σύμφωνα με το οποίο πρωινές ώρες της 27ης Ιουλίου, μετέβησαν στην Ασφάλεια Μυτιλήνης οι γονείς της μαθήτριας μαζί με την κόρη τους, η οποία δεν είχε συμπληρώσει τα 14 έτη και κατήγγειλαν ότι ο αστυνομικός με την ιδιότητά του στον αθλητικό χώρο σε γυναικεία ομάδα «ενήργησε σε συστηματική βάση γενετήσιες πράξεις με την ανήλικη και τουλάχιστον από τον Μάιο του 2022, κάνοντας χρήση προφίλ στη διαδικτυακή εφαρμογή «Messenger» επιχειρούσε συστηματικά να παρασύρει την ανήλικη σε πορνογραφικές παραστάσεις». Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε η μαθήτρια της Β’ Γυμνασίου, από το καλοκαίρι του 2021, ξεκίνησε προπονήσεις στην ομάδα με προπονητή τον αστυνομικό και από το Δεκέμβριο του 2021, οι γονείς της, όπως και γονείς άλλων κοριτσιών αντίστοιχης ηλικίας, είχαν εμπιστευθεί τον αστυνομικό, ώστε να μεταφέρει με το αυτοκίνητό του τα κορίτσια στις οικίες τους μετά το πέρας των προπονήσεων.

Από τον Ιανουάριο του 2022 και έπειτα, ο αστυνομικός, άρχισε να θωπεύει τη μαθήτρια στο μηρό, μέσα στο ιδιωτικό του αυτοκίνητο, τόσο κατά τη διαδρομή από τον χώρο των προπονήσεων προς την οικία της, όσο και σε δασώδη ερημική τοποθεσία, ενώ φρόντιζε να κρατάει τελευταία την ανωτέρω ανήλικη μέσα στο αυτοκίνητό του. Όπως αναφέρει η εφημερίδα Πρώτο Θέμα που επικαλείται  καταγγελίες που συμπεριελήφθησαν στη δικογραφία τους τελευταίους περίπου δύο μήνες, ο αστυνομικός είχε ζητήσει από τη μαθήτρια επανειλημμένα, τέσσερις ή πέντε φορές, με την τελευταία εξ αυτών να είναι στις 21-07-2022, να προβεί σε σεξουαλική περίπτυξη εντός του αυτοκινήτου του, ενώ προ 20ημέρου την οδήγησε σε απομονωμένη και σκοτεινή τοποθεσία, της ζήτησε να κατέβει από το αυτοκίνητο και στη συνέχεια τη βίασε (σ.σ. αναφέρονται λεπτομέρειες της αποτρόπαιης πράξης), ενώ επισημαίνεται ότι το κοριτσάκι δεν είχε προηγούμενη σεξουαλική εμπειρία και «ζητούσε επανειλημμένα από τον αστυνομικό να σταματήσει». 

Στη συνέχεια η 14χρονη καταγγέλλουσα αναφέρει ότι τον Φεβρουάριο του 2022, ο αστυνομικός της ανέφερε ότι θα της έστελνε μήνυμα μέσω της εφαρμογής «messenger» από το προφίλ με όνομα (σ.σ.: αναφέρεται το ψεύτικο nick name). Από τότε είχαν σχεδόν καθημερινή επικοινωνία με σεξουαλικό περιεχόμενο, ενώ παράλληλα την πίεζε διαρκώς να του αποστείλει βίντεο και φωτογραφίες με σεξουαλικό περιεχόμενο που να απεικονίζεται η τελευταία.

Σε αυτό το σημείο να επισημανθεί πως σε ερώτηση των αστυνομικών, η μαθήτρια ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος ήταν πολύ εκδηλωτικός με όλα τα κορίτσια της ομάδας και πριν από περίπου ένα μήνα, μέσα στο αυτοκίνητό του άγγιξε στους μηρούς ένα κορίτσι, πράξη την οποία εκμυστηρεύτηκε το κοριτσάκι στο θύμα του.

Από την πλευρά της η μητέρα της ανήλικης στην κατάθεσή της είπε ότι «από τον Απρίλιο του 2022, ο αστυνομικός, προθυμοποιούταν και αναλάμβανε να επιστρέψει την ανήλικη κόρη της στο σπίτι της, τακτική την οποία ακολουθούσε και απέναντι σε άλλες ανήλικες αθλήτριες, ενώ παράλληλα άφηνε την κόρη της τελευταία».

Πρωινές ώρες της 26-07-2022, η ίδια, αντιλήφθηκε στο κινητό της ανήλικης κόρης της συνομιλία στην εφαρμογή «Messenger», μεταξύ της τελευταίας και του χρήστη του προφίλ με όνομα (σ.σ. αναφέρεται στο προφίλ που διατηρούσε με ψεύτικο nick name) και διέκρινε πίεση από πλευράς του χρήστη του ανωτέρω λογαριασμού περί αποστολής άσεμνου υλικού. 

Έτσι ζήτησε την ιατροδικαστική εξέταση της κόρης της και με έγγραφο των Αδιάφθορων προς την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Βορείου Αιγαίου, αιτήθηκαν την εξέταση της ανήλικης. 

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img