Σοκ στην Θύελλα Ραφήνας. Ανακοινώθηκαν 23 κρούσματα κορονοϊού!

Στην τελική ευθεία μπαίνει το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, ωστόσο τα κρούσματα κορονοϊού απειλούν το… φινάλε της σεζόν. Η Θύελλα Ραφήνας ανακοίνωσε 23 κρούσματα, ζητώντας από την ΕΠΟ την αναβολή του εντός έδρας αγώνα της με τον Πυθαγόρα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, από τον ιό έχουν προσβληθεί 22 παίκτες, όπως κι ένα μέλος του τεχνικού επιτελείου. Η αναβολή πιθανότατα θα αφορά όλον τον 8ο όμιλο, καθυστερώντας την ολοκλήρωση της αγωνιστικής δράσης του ομίλου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Το Δ.Σ. του Α.Π.Ο. ΘΥΕΛΛΑ ΔΙΑΣΤ. ΡΑΦΗΝΑΣ είναι στην δυσάρεστη θέση να ενημερώσει ότι μετά από τους ελέγχους για τον COVID-19 που ορίζει η πολιτεία και το υγειονομικό πρωτόκολλο, έχει βρεθεί με θετικούς 22 ποδοσφαιριστές και έναν από το επιτελείο.

Συγκεκριμένα κατά τον εβδομαδιαίο έλεγχο (rapid test) που έγινε το Σάββατο 22/5/2021 βρέθηκε ένας ποδοσφαιριστής θετικός, ο οποίος απομονώθηκε στο σπίτι του για 10 μέρες, σύμφωνα με το πρωτόκολλο.

Μετά τον αγώνα της Κυριακής 23/5/2021 που σημειωτέον ήταν νικηφόρος με πολλά τέρματα υπέρ μας και είχε πολλούς εναγκαλισμούς και ευφορία, από την επόμενη μέρα αρκετοί ποδοσφαιριστές είχαν συμπτώματα, έκαναν ιδιωτικά τεστ COVID-19 και βρέθηκαν 9 θετικοί. Η ομάδα διέκοψε τις προπονήσεις και προέβη σε απολύμανση όλων των χώρων που χρησιμοποιούν οι αθλητές και κάλεσε τους «υγιείς» την Τετάρτη 26/5/2021 για εκ νέου έλεγχο (rapid test) και βρέθηκε ένας επιπλέον ποδοσφαιριστής θετικός στον ιό.

Το Σάββατο 29/5/2021 έγινε εκ νέου έλεγχος με ΜΟΡΙΑΚΟ τεστ των 14 εναπομεινάντων αθλητών και βρέθηκαν θετικοί οι 11 και ένας από το επιτελείο και αναμένουμε τα αποτελέσματα των υπολοίπων τριών.

Φυσικά διακόψαμε κάθε δραστηριότητα της ομάδας και στείλαμε στην Ε.Π.Ο. τα 11 θετικά τεστ καθώς και αίτημα για την αναβολή του αγώνα της προσεχούς Κυριακής 6/6/2021.

Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε για τις αντιρρήσεις και τις επιφυλάξεις που είχαμε αποστείλει δημοσίως και εγγράφως στην διοργανώτρια αρχή, όσον αφορά την επανέναρξη των πρωταθλημάτων και παρά την εκπληκτική πορεία της ομάδας που την βρίσκει στην πρώτη θέση του ομίλου της στην Γ΄ Εθνική, επαναλαμβάνουμε ότι η ΥΓΕΙΑ όλων μας είναι πάνω από νίκες, ανόδους και οτιδήποτε άλλο. Ευχόμαστε ολόψυχα περαστικά σε όλους τους νοσούντες και τις οικογένειές τους και θα σταθούμε δίπλα τους σε ό,τι χρειαστεί».