Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

“Σώθηκε” το παλιό Λιμεναρχείο


“Σώθηκε στο παρά 5” της ολικής του κατάρρευσης το έργο επισκευής του παλιού Λιμεναρχείου της Μυτιλήνης, στην πλατεία Σαπφούς, με την απόφαση του Υπουργού Μετανάστευσης, Δημήτρη Καιρίδη, χθες το απόγευμα για την χρηματοδότηση του Δήμου με το ποσό των 548.000 ευρώ. Όπως είναι γνωστό, το συγκεκριμένο έργο είχε ενταχθεί πριν από πολλά χρόνια στο πρόγραμμα “Leader”, αλλά η χρηματοδότηση αυτή “έκανε φτερά” λόγω των καθυστερήσεων στην υλοποίηση των εργασιών. 

Αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά της η νέα Δημοτική Αρχή υπέβαλλε πρόταση στο Ταμείο Αλληλεγγύης, η οποία έγινε δεκτή, όπως ανακοινώθηκε και επίσημα, με ανακοίνωση του Υπουργείου.

Οι χρηματοδοτήσεις, ύψους 2,3 εκατ. ευρώ, εγκρίθηκαν στο πλαίσιο της στήριξης των τοπικών κοινωνιών που συμβάλλουν στην καλύτερη διαχείριση του μεταναστευτικού – προσφυγικού ζητήματος. Οι Δήμοι Μυτιλήνης, Ανατολικής και Δυτικής Σάμου, Λέρου και Γαύδου, επιδοτούνται με το ποσό αυτό για έργα και εξοπλισμό, μετά από προτάσεις που κατέθεσαν, κατά την κρίση τους και βάσει των τοπικών αναγκών. Σημειώνεται ότι το συνολικό ετήσιο πρόγραμμα του Ταμείου Αλληλεγγύης ανέρχεται σε 25 εκατ. ευρώ. Με τη συγκεκριμένη απόφαση επιδοτείται, για πρώτη φορά, ο Δήμος Γαύδου, ο μικρότερος Δήμος της Ελλάδας στο νοτιότερο άκρο της Ευρώπης.

Πιο αναλυτικά, η χθεσινή απόφαση αφορά τα ακόλουθα έργα:

  • Δήμος Μυτιλήνης: Επισκευή κτιρίου παλαιού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης για τη δημιουργία Τοπικού Κέντρου Πληροφόρησης, προϋπολογισμού 548.000 ευρώ
  • Δήμος Μυτιλήνης: Ανακατασκευή δημοτικής οδού Μόριας – Παναγιούδας, προϋπολογισμού 65.000 ευρώ
  • Δήμος Μυτιλήνης: Μελέτη εκσυγχρονισμού και βελτίωσης του αρδευτικού δικτύου Θερμής, προϋπολογισμού 350.000 ευρώ
  • Δήμος Μυτιλήνης: Ανακατασκευή τμήματος πλακόστρωτου στην πλατεία εκκλησίας Παναγιούδας, προϋπολογισμού 65.000 ευρώ
  • Δήμος Ανατολικής Σάμου: Προμήθεια Αθλητικού Εξοπλισμού Στίβου και Ποδοσφαίρου (Γ’ Δόση), προϋπολογισμού 67.997 ευρώ
  • Δήμος Δυτικής Σάμου: Επισκευή, αντικατάσταση στέγης, εξωτερική διαμόρφωση παλιού δημοτικού σχολείου στο Παλαιό Καρλόβασι για τη στέγαση Πολιτιστικών Συλλόγων, προϋπολογισμού 417.000 ευρώ
  • Δήμος Λέρου: Επισκευή, συντήρηση και εκσυγχρονισμός στις υφιστάμενες μονάδες αφαλάτωσης, προϋπολογισμού 697.302 ευρώ
  • Δήμος Γαύδου: Προμήθεια σκάφους, μηχανής, καυσίμων για τη μεταφορά απορριμμάτων – Προμήθεια ειδών φαρμακείου και πρώτης ανάγκης για την υποδοχή και βραχεία παραμονή μεταναστών – Προμήθεια οργάνων γυμναστικής αντισταθμιστικού χαρακτήρα, συνολικού προϋπολογισμού 120.000 ευρώ.

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img