Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Σοβαρό περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Μέτρα περιορισμού ώστε να μην πλησιάσει και να μην επικοινωνήσει με την σύζυγο και τα παιδιά του επέβαλαν σε κάτοικο της περιοχής μας οι δικαστικές αρχές της Μυτιλήνης, μετά την αυτόφωρη σύλληψή του και την παραπομπή του στον Εισαγγελέα. 

Πρόκειται για σοβαρό περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, καθώς ο κατηγορούμενος καταγγέλθηκε και μηνύθηκε από τη σύζυγό του μετά από το σοβαρό τραυματισμό της τελευταίας στο πρόσωπο. Η άτυχη γυναίκα γρονθοκοπήθηκε και, σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε στους αστυνομικούς, έχει βιώσει και άλλα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας από τον σύζυγό της. Η απόφαση της δικαιοσύνης να απομακρύνει τον κατηγορούμενο εκτός από τη σύζυγο και από τα παιδιά του διασφαλίζει την προστασία της οικογένειας, καθώς εκτιμήθηκε ότι μπορεί να υποπέσει στο ίδιο αδίκημα.

Αναλυτικότερα:

Σοβαρό περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σημειώθηκε στη Μυτιλήνη. Συγκεκριμένα, βραδινές ώρες της 18ης Δεκεμβρίου η παθούσα 21 ετών κατήγγειλε τον σύζυγό της 31 χρόνων για το περιστατικό σωματικής βίας που έλαβε χώρα εναντίον της, ενώπιον του Αστυνομικού Τμήματος Μυτιλήνης, το οποίο μάλιστα σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια των δύο ανήλικων παιδιών τους, ηλικίας μόλις 10 και 23 μηνών αντίστοιχα. Ειδικότερα, η άτυχη γυναίκα, όπως κατήγγειλε, είχε τύχει άλλες δύο φορές κατά το πρόσφατο παρελθόν της ίδιας συμπεριφοράς, χωρίς ωστόσο να υποβάλει τότε σχετική έγκληση, δέχτηκε επίθεση με γροθιά στο κεφάλι, το πρόσωπο και τα χέρια, με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρούς τραυματισμούς, γεγονός που ως αναφέρει διαπιστώθηκε περαιτέρω από σχετική ιατροδικαστική εξέταση και από εξέτασή της στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου Μυτιλήνης «Βοστάνειο». Ο εγκαλούμενος συνελήφθη στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας και παρέμεινε κρατούμενος συνολικά επί τετραημέρου στο Αστυνομικό Τμήμα Μυτιλήνης. Κατόπιν οδηγήθηκε εκ νέου ενώπιον του αρμόδιου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Μυτιλήνης για να δικαστεί η σε βάρος του υπόθεση. Το δικαστήριο ανέβαλε την εκδίκαση της υποθέσεως, λόγω της ισχύουσας αποχής των δικηγόρων και προσδιόρισε αυτή σε τακτική δικάσιμο. 

Ο κατηγορούμενος, μέχρι της εκδικάσεως, αφέθηκε ελεύθερος, πλην όμως, ένεκα της βαρύτητας του περιστατικού σε συνδυασμό της συνδρομής του στοιχείου της κατ’ εξακολούθηση τελέσεως της πράξεως, το δικαστήριο επέβαλε αυστηρούς περιοριστικούς όρους σε αυτόν, με τους οποίους ειδικότερα του απαγόρευσε να προσεγγίζει οπουδήποτε και για οποιονδήποτε λόγο την παθούσα και τα ανήλικα τέκνα τους, ενώ ταυτόχρονα απαγόρευσε και εμποδίζει οποιαδήποτε επικοινωνία (διά τεχνολογικών μέσων και εφαρμογών ή τηλεφώνου) με εκείνη και τα παραπάνω ανήλικα παιδιά τους. 

Την υπόθεση από πλευράς της παθούσης χειρίζεται ο πληρεξούσιος δικηγόρος της, Γεώργιος Ι. Καψής, ο οποίος απαντώντας σε ερώτηση των Νέων της Λέσβου εξέφρασε την ικανοποίησή του για το πέπλο προστασίας της δικαιοσύνης στην 21χρονη εντολέα του και μητέρα ανήλικων παιδιών μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση. 

spot_img

More articles

spot_img
spot_img