Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Σπιρομετρήσεις για παιδιά στην Αγιάσο

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


  • Έχει ολοκληρωθεί η εκπαίδευση της παιδιάτρου και με την έναρξη χρήσης του διαγνωστικού μηχανήματος εντοπίζεται με ασφάλεια το παιδικό άσθμα σε μικρούς ασθενείς

Άλλη μία υπηρεσία προστίθεται μετά την δυνατότητα που δόθηκε από το προηγούμενο διάστημα για συγκεκριμένες αιματολογικές αναλύσεις στο Πολυδύναμο Ιατρείο Αγιάσου, καθώς το προσεχές διάστημα αναμένεται να μπορούν οι γονείς να έχουν διάγνωση σπιρομέτρησης για τα παιδιά τους από την οποία διαγιγνώσκονται προβλήματα, όπως το παιδικό άσθμα και άλλες παθήσεις των πνευμόνων.  

Πρόκειται για μία σημαντική εξέλιξη για το χωριό και όχι μόνο, καθώς η δυνατότητα σπιρομέτρησης σε παιδιά δεν παρέχεται σε κάποια άλλη δημόσια δομή και ως εκ τούτου θα μπορούν και οι γονείς από άλλες περιοχές, εάν το επιθυμούν, να κλείνουν ραντεβού στο Πολυδύναμο Ιατρείο Αγιάσου για να κάνουν εξετάσεις στα παιδιά τους.

Η απόκτηση του σπιρόμετρου για παιδιά που φέρνει ένα βήμα πιο μπροστά το Πολυδύναμο Ιατρείο της Αγιάσου, σε μία περίοδο που τα Κέντρα Υγείας του τόπου μας συνεχώς υποβαθμίζονται από τις ελλείψεις προσωπικού, αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα εντός των επόμενων ημερών. Ωστόσο καθώς τα Νέα της Λέσβου έχουν την πληροφορία γι’ αυτήν την εξέλιξη, η Πρόεδρος των Κέντρων Υγείας Μυτιλήνης και Πλωμαρίου που έχει στην αρμοδιότητά της και όλα τα αγροτικά ιατρεία που υπάγονται στα διοικητικά όρια του Δήμου Μυτιλήνης, Ελένη Μακρή, επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ  μας.  Όπως είπε η κ. Μακρή που είναι και παθολόγος του νοσοκομείου «πράγματι είναι έτσι όπως τα λέτε και απορώ πού το πληροφορηθήκατε, καθώς το κρατάμε χωρίς να δίνουμε δημοσιότητα, ώστε να το ανακοινώσουμε επισήμως με κάποια συνέντευξη και να ευχαριστήσουμε και τον Αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Χαράλαμπο Αθανασίου, ο οποίος μεσολάβησε ανταποκρινόμενος στο αίτημά μας για να γίνει η δωρεά του ιατρικού διαγνωστικού μηχανήματος για τους κατοίκους της Αγιάσου και όχι μόνο, καθώς το Πολυδύναμο Ιατρείο Αγιάσου είναι ανοιχτό για όλο τον κόσμο».

Όπως εξήγησε στα Νέα της Λέσβου η κ. Μακρή «ήδη η παιδίατρος στο Πολυδύναμο Ιατρείο Αγιάσου έχει εκπαιδευτεί για τη χρήση του συγκεκριμένου μηχανήματος, καθώς όπως τα σπιρόμετρα για τα παιδιά χρησιμοποιούνται και από τους παιδιάτρους και γι’ αυτό το λόγο έπρεπε να εκπαιδευτεί η γιατρός μας, κάτι που κάναμε ώστε να μπορούμε να παρέχουμε στους πολίτες και αυτήν την υπηρεσία, που επιτρέψτε μου να πω ότι είναι σημαντική για τα παιδιά για την έγκαιρη διάγνωση του παιδικού άσθματος και άλλων παθήσεων. Ιδιαίτερα φέτος το χειμώνα που έχουμε πολλές ιώσεις και αναπνευστικά προβλήματα στα παιδιά, θεωρώ ότι αυτό το ιατρικό μηχάνημα θα αποτελέσει εργαλείο στα χέρια της παιδιάτρου αλλά και της κοινωνίας, ώστε να μπορέσουν οι γιατροί να φτάσουν ασφαλέστερα και γρηγορότερα με τη διάγνωση της σπιρομέτρησης στα θεραπευτικά  σχήματα που  θα χορηγούν στους μικρούς ασθενείς μας». 

Η ίδια εκφράζοντας την ικανοποίησή της για το βήμα που γίνεται στο Πολυδύναμο Ιατρείο της Αγιάσου ανέφερε ότι «προσπαθούμε να αξιοποιούμε όσες δυνατότητες έχουμε στη διάθεσή μας και πραγματικά δεν εφησυχάζουμε, άλλοτε με μικρά και άλλοτε με μεγαλύτερα βήματα επιδιώκουμε να βάζουμε ένα λιθαράκι στον τομέα τον οποίο ταχθήκαμε να υπηρετούμε, θέλοντας να βελτιώσουμε τις συνθήκες περίθαλψης των κατοίκων της υπαίθρου όλων των ηλικιών. Θέλω δε, να σας πω ότι το αίτημα για το σπιρόμετρο το είχαμε υποβάλει στη 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου, ωστόσο ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ήταν εκείνος που πήρε την πρωτοβουλία για να φτάσουμε στη δωρεά και στην απόκτησή του για την Αγιάσο».

Εντός του προσεχούς διαστήματος αναμένεται με τις επίσημες ανακοινώσεις να δοθούν στη δημοσιότητα και οι λεπτομέρειες για το αν θα γίνονται σπιρομετρήσεις σε εβδομαδιαία βάση και ποια ημέρα ή αν το διαγνωστικό αυτό μηχάνημα θα χρησιμοποιείται από τη γιατρό ανάλογα με τα περιστατικά που θα απευθύνονται στο Πολυδύναμο Ιατρείο της Αγιάσου.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img