Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022

Στα δικαστήρια για τις προσλήψεις

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Στα δικαστήρια φαίνεται πως τελικά θα κληθούν να λύσουν τις διαφορές τους ο Ταξιάρχης Βέρρος και ο Νίκος Χήρας, σχετικά με την τελευταία προκήρυξη για την πρόσληψη μόνιμων υπαλλήλων στο Δήμο Δυτικής Λέσβου και την καταγγελία της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης για φωτογραφικούς όρους. 

Μετά από την αρχική ανακοίνωση της παράταξης Χήρα για τις δύο θέσεις που θα καλυφθούν μέσω ΑΣΕΠ στο Δήμο και την απάντηση της Δημοτικής Αρχής, η αντιπολίτευση επανήλθε μιλώντας για δικαίωση των όσων υποστήριξε από την δημοσίευση του διαγωνισμού. «Ευτυχώς για όλους μας – και δυστυχώς για τον κ. Βέρρο – που υφίσταται το ΑΣΕΠ! Ποτέ δεν θα ανεχθούμε να παίζετε με τη νοημοσύνη των συνδημοτών μας. Παριστάνετε τους αφελείς επικαλούμενοι “υψηλή πολιτική”, αλλά η αλήθεια είναι μία και απλή. Τον Απρίλιο του 2021 στην Οικονομική Επιτροπή εισηγηθήκατε κ. Βέρρο για τη μία θέση Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ) Μηχανικών Γεωτεχνολογίας και Περιβάλλοντος στο Δήμο Δυτικής Λέσβου μέσω της 13Κ/2021 να έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνο μέλη πολύτεκνων οικογενειών, αποκλείοντας τις υπόλοιπες κοινωνικές και ευάλωτες ομάδες. Φυσικά και κάτι τέτοιο κατέπεσε στον Οργανισμό – θεματοφύλακα της αξιοκρατικής επιλογής προσωπικού για το Δημόσιο. Το κριτήριο της πολυτεκνίας και τα υπόλοιπα που εισηγηθήκατε στο ΑΣΕΠ κ. Βέρρο “ικανοποιούνταν ιδανικά” από οικείο σας πρόσωπο», σημειώνει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης. 

Και καταλήγει: «Με απλά και κατανοητά – ακόμα και για σας – λόγια, λέμε ναι στην επιπλέον μοριοδότηση των κοινωνικών κριτηρίων, όπως των πολυτέκνων, αλλά όχι στην αποκλειστική και μόνο συμμετοχή τους σε διαγωνισμούς. Ποδοπατήσατε κ. Βέρρο τον καθημερινό αγώνα γονέων και παιδιών μετά από χρόνια σπουδών να διεκδικήσουν μια αξιοκρατική θέση μέσω ΑΣΕΠ, αποκλείοντάς τα. Μέχρι να σβήσει ο ήλιος θα αναδεικνύουμε τις στρεβλώσεις της διοίκησής σας κ. Βέρρο προασπίζοντας τα δικαιώματα ΟΛΩΝ των δημοτών του Δήμου μας και όχι των προνομιούχων».

Δεν άργησε να έρθει η απάντηση του Δημάρχου της Δυτικής Λέσβου, ο οποίος δηλώνει ότι θα καταθέσει μήνυση στην παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης σχετικά με υπονοούμενα για την εξυπηρέτηση ημετέρων. «Σαν άλλος “θεματοφύλακας” όχι του Συντάγματος, αλλά του ΑΣΕΠ ο επικεφαλής της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Χήρας, καταγγέλλει – απ’ ό,τι καταλαβαίνουμε τελικά – μία ενδεχόμενη τάχα απόπειρα “φωτογραφικής” προκήρυξης στις δύο θέσεις μηχανικών (μία ΠΕ και μία ΤΕ) που προκήρυξε ο ΑΣΕΠ για τον Δήμο Δυτικής Λέσβου. Δηλαδή, ο κ. Χήρας κατηγορεί τον Δήμαρχο ότι επιχείρησε να εισάγει ως πρόσθετους ευνοϊκούς όρους της προκήρυξης του ΑΣΕΠ, την “πολυτεκνία” και την “εντοπιότητα”. Όμως η “πολυτεκνία” και η “εντοπιότητα”, και όχι μόνον αυτοί ο όροι, αλλά και η “τριτεκνία” ή η “μερική αναπηρία”, καθώς και άλλοι όροι που διακρίνονται στις “Ειδικές κατηγορίες θέσεων”, ορίζονται σαφώς από τον ΑΣΕΠ. Για την ιστορία βέβαια θα πρέπει να πούμε ότι ο ΑΣΕΠ, δεν προέβλεψε τελικά από τις “Ειδικές κατηγορίες θέσεων” καμία “πολυτεκνία” (σ.σ. που κατέστησε ως “επίδικη” ο κ. Χήρας) στις θέσεις που προκηρύχθηκαν, για να επιχειρήσει κάποιος καλοθελητής να “ξεσκονίσει” ποιος πολύτεκνος συγγενής του Δημάρχου ή άλλου οικείου προσώπου της Δημοτικής Αρχής, πιθανά (θα) επωφελούνταν. Αντίθετα, για λόγους που γνωρίζει μόνον ο ΑΣΕΠ, προβλέφθηκε – άγνωστο πώς – ως ευνοϊκός όρος, η “μερική αναπηρία” στη μία από τις δύο προκηρυχθείσες θέσεις του Δήμου Δυτικής Λέσβου και η “πολυτεκνία” σε άλλους Δήμους και Περιφέρειες. Το γιατί τελικά θριαμβολογεί η παράταξη του “θεματοφύλακα (και) του ΑΣΕΠ”, είναι κάτι που μόνον εκείνη καταλαβαίνει. Σε κάθε περίπτωση όμως, ο κ. Χήρας αφού επιμένει, θα κληθεί να μας εξηγήσει για μία ακόμη φορά στα δικαστήρια το τι εννοεί ή υπονοεί στο πρόσφατο πακέτο των διαδοχικών του ανακοινώσεων», υπογραμμίζει ο Τ. Βέρρος.

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img