Πέμπτη, 19 Μαΐου, 2022

Στα δικαστήρια για το Αφεντέλι

Άρθρα & Δημοσιεύσεις


Στα χέρια της ιδιοκτήτριας της επίμαχης έκτασης στο Αφεντέλι βρίσκεται από την Παρασκευή η οικοδομική άδεια για την ανέγερση του συγκροτήματος των 4 τουριστικών κατοικιών με πισίνες, εστιατόριο, μπαρ και γήπεδο beach volley. Παρά την τελευταία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η Υπηρεσία Δόμησης προχώρησε στην έκδοση της άδειας και η Πρωτοβουλία που έχει συγκροτηθεί για την υπεράσπιση της παραλίας ανακοίνωσε ότι θα ακολουθήσει την δικαστική οδό. Σε σχετική ανακοίνωση καταφέρεται εναντίον της Δημοτικής Αρχής με βαρείς χαρακτηρισμούς, μιλώντας για λόμπι συμφερόντων, παιχνίδια διαπλοκής και διαφθοράς, τα οποία θα αποκαλυφθούν το επόμενο διάστημα.

Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη συνέλευση κατοίκων της Ερεσού στο μπλόκο Αφεντέλι, όπου αποφασίστηκαν τα εξής: «Με βάση το γεγονός ότι πλέον η ΥΔΟΜ εξέδωσε την άδεια οικοδόμησης, παρακάμπτοντας και την από 30/3 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, παρακάμπτοντας επίσης όλα όσα έχουμε αναδείξει όλο το προηγούμενο διάστημα, δημόσια αλλά και προς την ΥΔΟΜ με το υπόμνημα και το εξώδικο, ο αγώνας υπεράσπισης της παραλίας και ο σύλλογος Πρωτοβουλία Ερεσού θα υλοποιήσει 4 νομικές ενέργειες προς διαφορετικές κατευθύνσεις, ξεκινώντας από Δευτέρα πρωί-πρωί». Παράλληλα αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή, 10 Απριλίου, στις 11 το πρωί, στην πλατεία Ερεσού, ενημερωτική εκδήλωση της Πρωτοβουλίας με τίτλο “Όλη η αλήθεια για το Αφεντέλι”, με προσκεκλημένους όλους τους αιρετούς που έχουν εκλεγεί από την Ερεσό και συγκεκριμένα το Τοπικό Συμβούλιο Ερεσού και τρεις Δημοτικούς Συμβούλους στους οποίους εμπιστεύτηκε ο κόσμος της Ερεσού την διασφάλιση των συμφερόντων της Κοινότητας. 

«Σε αυτό το παιχνίδι διαπλοκής και διαφθοράς του λόμπι συμφερόντων που έχει μετατρέψει το Δήμο σε real estate, σε ό,τι αφορά την Ερεσό τουλάχιστον, την τελευταία λέξη θα την πουν οι Ερεσιώτες και οι φίλοι της Ερεσού. Ούτε σκέψη για τσιμέντα πάνω στην παραλία – Καμία παρέμβαση από το δρόμο και κάτω», καταλήγει η Πρωτοβουλία.

- Advertisement -

More articles

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις