Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024

ΣΤΑ ΕΡΓΑ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ: «Δεν σας θυμηθήκαμε παραμονές των εκλογών»

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Συνεχίζοντας τις περιοδείες του στη Μυτιλήνη και τα χωριά ο Περιφερειάρχης, Κώστας Μουτζούρης, εκτός από τις επαφές που έχει, ως είθισται, αυτό το διάστημα, εν όψει των εκλογών με τις τοπικές κοινωνίες στην ύπαιθρο και στη Μυτιλήνη, παρακολουθεί ταυτόχρονα και την εξέλιξη έργων και παρεμβάσεων που γίνονται από την Περιφέρεια, στην κατεύθυνση βελτίωσης των συνθηκών της καθημερινότητας, καθώς και των υποδομών.  

Ένα από τα έργα που μπαίνουν στην τελική ευθεία αυτό το διάστημα για να παραδοθούν είναι ο κόμβος στη Βόρεια παράκαμψη από την πλευρά της ΔΕΗ, ένα έργο που παρέμενε για χρόνια στα συρτάρια μέχρι να εξασφαλιστούν οι τροποποιήσεις του ρυμοτομικού και οι εγκρίσεις και υλοποιείται από την Περιφέρεια, με τον κύριο Μουτζούρη να είναι έτοιμος να το εγκαινιάσει μέσα στο φθινόπωρο.  

Στην ασφαλτόστρωση του Παπάδου

Μιλώντας στα Νέα της Λέσβου ο κ. Μουτζούρης σημείωσε ότι «το ξεμπλοκάρισμα του συγκεκριμένου έργου βρέθηκε στις πρώτες προτεραιότητες που θέσαμε όταν αναλάβαμε την Περιφέρεια, καθώς χωρίς κόμβο στο δρόμο της Βόρειας παράκαμψης βλέπαμε τα προβλήματα και την επικινδυνότητα για να κινηθούμε με τα αυτοκίνητά μας από και προς τη συγκεκριμένη περιοχή. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που καταφέραμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα, να προχωρήσουμε στην υλοποίηση η οποία είναι ταχύτατη και να είμαστε πλέον έτοιμοι σε λίγο να παραδώσουμε αυτό το έργο για χρήση στους κατοίκους της Λέσβου, καθώς με τον κόμβο της Βόρειας παράκαμψης από την πλευρά της ΕΠΟΜ ο σημαντικός αυτός δρόμος για το κυκλοφοριακό της Μυτιλήνης και την κίνηση των αυτοκινήτων γίνεται πλέον καθ’ όλα ασφαλής», είπε ο Περιφερειάρχης.

Στη Γέρα

Αυτοψία και στον κόλπο της Γέρας από την πλευρά του Περάματος και της Ευρειακής

Ιδιαίτερες όμως συναντήσεις είχε χθες ο Περιφερειάρχης στην περιοχή της Γέρας, όπου ενημερώθηκε από τον Αντιδήμαρχο, Παράσχο Μανούσο, για τα έργα και τις ανάγκες, ενώ παρακολούθησε και την ασφαλτόστρωση που γίνεται αυτό το διάστημα στην περιοχή του Παπάδου, παρουσία του εκ Γέρας καταγόμενου Αντιπεριφερειάρχη, Δημήτρη Κουρσουμπά, του Κοινοτάρχη Παπάδου, Στρατή Kαμάτσου και των Συμβούλων του, Γιώργου Σίμου και Μιχάλη Ταμβακέλλη.

Η παραμονή του κ. Μουτζούρη στη Γέρα δεν περιορίστηκε μόνο στον Παπάδο, αλλά επισκέφθηκε και το Πέραμα, κινούμενος περιμετρικά από αυτήν την πλευρά του κόλπου της Γέρας, όπου ενημερώθηκε για τα ζητήματα που υπάρχουν και ανέδειξαν πρόσφατα τα Νέα της Λέσβου με τον κυματισμό στο δρόμο, συζητώντας με τους συνεργάτες του τρόπους βελτίωσης των συνθηκών. 

Σε δήλωσή του στην εφημερίδα μας ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι «από την πρώτη μέρα που ανέλαβα τα καθήκοντά μου ως Περιφερειάρχης βρίσκομαι δίπλα στους κατοίκους των χωριών και στους αυτοδιοικητικούς, τους οποίους ευχαριστώ για την αγάπη τους καθώς και οι ίδιοι διαπιστώνουν ότι είμαστε ανοιχτοί σε κάθε πρόσκλησή τους να βοηθήσουμε και να σταθούμε στις ανάγκες της υπαίθρου ως Περιφέρεια. Οι πολίτες και οι αυτοδιοικητικοί με γνωρίζουν και τους γνωρίζω όχι τώρα προεκλογικά, ούτε ως Περιφερειάρχη. Είναι δεκαετίες η συνεργασία μας μέσα από τη θέση του Πρύτανη και του Καθηγητή του Μετσόβιου μέσα από την εκπόνηση μελετών, τις υποδείξεις μας και τις παρεμβάσεις εκεί που μπορούσαμε να βοηθήσουμε για ζητήματα του τόπου, που όλοι αγαπάμε και προσπαθούμε να προσφέρουμε», ανέφερε ο κ. Μουτζούρης.

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img