Σάββατο, 25 Μαρτίου, 2023

«Στα πάνω» οι τιμές για το τραπέζι της Σαρακοστής

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Αυξημένο από 5% έως 10% θα πληρώσουν φέτος το τραπέζι της Σαρακοστής οι καταναλωτές, καθώς οι ανατιμήσεις των προϊόντων αναγκάζουν τους πολίτες να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη και συνολικά για συγκεκριμένα είδη, τις τιμές των οποίων συγκρίναμε, προκύπτει ότι ένα νοικοκυριό θα πληρώσει επιπλέον από 4 ευρώ έως 10,91 ευρώ ανάλογα με την τιμή. 

Αυτό είναι αναμενόμενο, καθώς όλα τα είδη έχουν αυξημένες τιμές και είναι ενδεικτικό ότι στα κυδώνια, που καταναλώνονται τις ημέρες της Σαρακοστής, υπάρχει ανατίμηση της τάξης των 3 ευρώ το κιλό! Αυξημένες αισθητά είναι οι τιμές και στα μαλάκια καθώς η σουπιά φτάνει τα 12 ευρώ το κιλό στην ανώτατη τιμή που καταγράφηκε από την Υπηρεσία Εμπορίου έναντι 10 ευρώ που είχε καταγραφεί πέρυσι.

Πόσο θα σας κοστίσει 

Τα Νέα της Λέσβου συγκρίνουν τις τιμές σε συγκεκριμένα προϊόντα χρησιμοποιώντας ανάλογα με το είδος 1 kg ή 1 τεμάχιο από τα ακόλουθα προϊόντα:

Τουρσί ανάμεικτο, χαλβάς βανίλια, ταραμάς κόκκινος, ταχίνι, ελιές Καλαμών, σαλάτα, λαγάνα 750gr, καλαμάρι νωπό, χταπόδι νωπό, γαρίδες νωπές μικρές, σουπιές νωπές και κυδώνια.

Σε αντίθεση με προηγούμενες τιμοληψίες η Υπηρεσία Εμπορίου δεν έχει μέση τιμή στα προϊόντα συγκρίνοντας την φετινή με την περσινή τιμοληψία, αλλά δίνει δυο στήλες για το κάθε προϊόν, τις ανώτερες και κατώτατες τιμές που κατέγραψε.

Όπως προκύπτει, για να προμηθευτεί κάποιος τα παραπάνω είδη φέτος θα πληρώσει με τις κατώτατες τιμές 83,5 ευρώ, ενώ πέρυσι είχε πληρώσει 79,5 ευρώ.

Για τα ίδια προϊόντα με τις ανώτατες τιμές φέτος θα πληρώσει 115,31 ευρώ, ενώ πέρυσι είχε δώσει 104,04 ευρώ.

Επαναλαμβάνουμε πως τα παραπάνω αθροίσματα προκύπτουν από σύγκριση των τιμών που έχει λάβει η αρμόδια Υπηρεσία Εμπορίου της Περιφέρειας, η οποία τηρεί αρχείο στατιστικών για λογαριασμό του Υπουργείου Ανάπτυξης στην περιοχή μας.

- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img