Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024

Στα πόδια της η πολύτεκνη μητέρα από την Αγιάσο!


  • Έγινε το θαύμα και η 34χρονη, που κινδύνευσε να καθηλωθεί σε αναπηρικό καροτσάκι, επέστρεψε στο σπίτι της και στα 4 ανήλικα παιδιά της γερή και δυνατή
  • «Θέλω να πάω με τα πόδια στον Ταξιάρχη Μανταμάδου για να προσκυνήσω», μας είπε συγκινημένη

Έγινε το θαύμα και η πολύτεκνη μητέρα από την Αγιάσο στέκεται και πάλι στα πόδια της, γερή και δυνατή, χάρη στην αλληλεγγύη και την ευαισθητοποίηση των πολιτών και των φορέων που στάθηκαν στο πλευρό της. Πρόκειται για την 34χρονη Μ.Λ. που αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας, το οποίο ανέδειξαν με ρεπορτάζ τα “Νέα της Λέσβου”, και η οποία υποβλήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα σε χειρουργική επέμβαση στην Αθήνα και έχει ήδη επιστρέψει στο σπίτι της και τα παιδιά της. 

Με δάκρυα χαράς και συγκίνησης μίλησε στα “Ν.τ.Λ.” και ευχαρίστησε όσους όσοι την βοήθησαν προσφέροντας από το υστέρημά τους για να συγκεντρωθεί το ποσό των 6.000 ευρώ που χρειαζόταν για να σταθεί και πάλι όρθια. Όπως μας είπε, η πρώτη της επιθυμία μετά από το επιτυχημένο χειρουργείο είναι να πάει με τα πόδια στον Ταξιάρχη Μανταμάδου για να προσκυνήσει και να τον ευχαριστήσει για το αίσιο τέλος που είχε η περιπέτεια με την υγεία της.

 

Γολγοθάς 22 χρόνων

Η πολύτεκνη μητέρα, που είναι σήμερα 34 ετών, σε ηλικία μόλις 12 ετών είχε ένα άσχημο ατύχημα, όταν παίζοντας στη γειτονιά της στην Αγιάσο με άλλα παιδιά έπεσε και χτύπησε στο δεξί της ισχίο. Όταν μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, η οποία, όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια, δεν ήταν επιτυχημένη, αφού νέκρωσε η κεφαλή του ισχίου και άρχισε να κουτσαίνει. Μη έχοντας η οικογένειά της την οικονομική δυνατότητα να απευθυνθεί σε άλλους γιατρούς και εξειδικευμένα νοσοκομεία εκτός νησιού, το κορίτσι έκανε υπομονή, ελπίζοντας ότι με τα χρόνια θα επανέλθει. Όμως η κατάστασή της πήγαινε από το κακό στο χειρότερο και όπως μας είπε η ίδια το πόδι της είχε κοντύνει κατά 8 πόντους σε σχέση με το αριστερό.

Τα τελευταία χρόνια επισκέφθηκε γιατρούς σε δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία της Αθήνας, αλλά κανείς δεν αναλάμβανε την περίπτωσή της, υποστηρίζοντας ότι είναι πολύ δύσκολη έως αδύνατη η επανόρθωση της ζημιάς που έχει υποστεί στο ισχίο κατά το πρώτο χειρουργείο. Εν τω μεταξύ, η ίδια αντιμετώπισε σε ηλικία 17 ετών κι άλλο σοβαρό πρόβλημα υγείας, αυτή την φορά στο κεφάλι, όταν μετά από έντονους πόνους απευθύνθηκε στο Βοστάνειο για εξετάσεις κι εκεί διαπιστώθηκε ότι είχε ανεύρυσμα. Οι γιατροί φρόντισαν για την άμεση μεταφορά της στην Αθήνα και στο Νοσοκομείο “Γεώργιος Γεννηματάς”, όπου υποβλήθηκε σε διαδοχικούς εμβολισμούς για να αντιμετωπίσει κι αυτό το πρόβλημα. Έκτοτε όμως, υπέστησαν ζημιά τα νεύρα και τα αγγεία του δεξί της χεριού με συνέπεια να μην είναι πλέον λειτουργικό και να είναι μονίμως μουδιασμένο. 

 

Η επέμβαση

Τους τελευταίους μήνες η πολύτεκνη μητέρα δεν μπορούσε να βγει από το σπίτι της και να περπατήσει επειδή η κατάσταση της υγείας της είχε επιδεινωθεί και κινδύνευε να καθηλωθεί σε αναπηρικό καροτσάκι. Μετά από την δημοσιοποίηση του δράματος που ζούσε η οικογένεια από τα “Νέα της Λέσβου”, συγκεντρώθηκε το ποσό που χρειαζόταν για την χειρουργική επέμβαση, χάρη στις δωρεές πολιτών από όλο το νησί, στην χορήγηση επιδόματος οικονομικής ενίσχυσης 600 ευρώ από τον Δήμο Μυτιλήνης και στην προσφορά 500 ευρώ από τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Λέσβου.

Η επέμβαση ολικής αρθροπλαστικής ισχίου έγινε στις 20 Ιουνίου, στο Νοσοκομείο “General Hospital”, στην Αθήνα, από τον γνωστό ορθοπεδικό, Βασίλη Καϊλή. Όλα πήγαν καλά και η 34χρονη επέστρεψε την Δευτέρα στο σπίτι της και έχει ξεκινήσει ήδη τις φυσικοθεραπείες. Όπως μας είπε «είμαι τόσο χαρούμενη και ευτυχισμένη που όλα πήγαν καλά, γύρισα στο σπίτι μου και στα παιδιά μου και ξέρω ότι σε λίγο καιρό θα μπορώ να φροντίζω την οικογένειά μου και να περπατάω χωρίς πόνους μετά από τόσα χρόνια. Θέλω να πάω με τα πόδια στον Ταξιάρχη, όπως πήγαινα παλιότερα και ο γιατρός μου είπε ότι σε λίγους μήνες θα γίνει κι αυτό. Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τον κ. Καϊλή, την Διαμάντω Ρουγκέλλη, την οικογένειά μου και όλους τους συγχωριανούς μου που με βοήθησαν και εύχομαι υγεία σε όλο τον κόσμο».

 

Ο γιατρός, Β. Καϊλής

Η συγκεκριμένη επέμβαση είναι ένα από τα πιο δύσκολα χειρουργικά περιστατικά που μπορεί να αντιμετωπίσει στην καριέρα του ένας ορθοπεδικός χειρουργός και όπως είπε ο Β. Καϊλής, αντιμετωπίστηκε με απόλυτη επιτυχία. «Η 34χρονη με χρόνιο εξάρθρημα ισχίου (μετατραυματικό) και οστεοαρθρίτιδα σοβαρού βαθμού, στην οποία πραγματοποιήθηκε ολική αρθροπλαστική ήταν ένα μικρό θαύμα που κάνει αυτή τη μέρα σίγουρα πολύ σημαντική και αξέχαστη στην καριέρα μου», ανέφερε ο ίδιος.

Από την πλευρά της, η πρώην Πρόεδρος Αγιάσου, Διαμάντω Ρουγκέλλη, είπε στα “Νέα της Λέσβου”: «Ένα όνειρο χρόνων πραγματοποιήθηκε με την βοήθεια του γιατρού, του κ. Καϊλή και με την συμβολή του κόσμου. Καταφέραμε να κάνουμε έναν άνθρωπο ευτυχισμένο  και το βασικότερο να μην υποφέρει  στην καθημερινότητά του. Ευχαριστώ όλους όσους βοήθησαν και στήριξαν οικονομικά την οικογένεια».

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img