Στα σκαριά το 4ο Lesvos Food Fest

Από τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Ελαιουργίας στην Αγία Παρασκευή

Σε 10 περιοχές της Λέσβου θα ταξιδέψει φέτος το 4o Lesvos Food Fest σε συνεργασία με 11 τοπικούς φορείς και θα πραγματοποιηθεί από 5 μέχρι 12 Ιουλίου. 

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου στην Αγία Παρασκευή πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου, ανοιχτή συνάντηση των εταίρων που συνδιοργανώνουν το 4ο Lesvos Food Fest, όπου συζητήθηκε το πρόγραμμα και οι εκδηλώσεις που θα πλαισιώσουν τη φετινή διοργάνωση.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Νικόλαος Μόλβαλης, πρόεδρος του Φορέα Τουρισμού Μολύβου, που ως φορέας αποτελεί τον κεντρικό διοργανωτή του φεστιβάλ. Στο πλαίσιο της ομιλίας του ανακοίνωσε την διοργάνωση του 4ου Lesvos Food Fest και αναφέρθηκε στους υψηλούς στόχους που έχουν τεθεί μέσα από μία συνεργατική και ολοκληρωμένη δράση στην ανάδειξη της λεσβιακής γαστρονομίας.

Παρόντες ήταν εθελοντές και φίλοι του φεστιβάλ, εκπρόσωποι από  τους συνεργαζόμενους εταίρους, εκπρόσωποι θεσμικών φορέων και τύπου και πολύς κόσμος.

Ακολούθησε ένας σύντομος απολογισμός των πεπραγμένων έως και σήμερα από την συνεργάτιδα συντονίστρια της διοργάνωσης, Μαρία Καπλανέλλη. Στη συνέχεια  παρουσιάστηκαν οι  στόχοι  του φεστιβάλ και οι δράσεις που πρόκειται να πραγματοποιηθούν ανά περιοχή  μαζί με τους εκπροσώπους των περιοχών και συζητήθηκαν οργανωτικά θέματα των εταίρων, καθώς και το γενικό πλαίσιο και η δυναμική του φεστιβάλ.

Η ατμόσφαιρα γέμισε γεύσεις, συνταγές, αρώματα και διάθεση συνέργειας και δικτύωσης με στόχο την προβολή της τοπικής γαστρονομίας, αλλά και αισιοδοξία για την επερχόμενη τουριστική σεζόν.

Το 4ο Lesvos Food Fest θα πραγματοποιηθεί 5-12 Ιουλίου, σε 10 περιοχές της Λέσβου, με την συνεργασία 11 συνεργαζόμενων εταίρων: Toυ Φορέα Τουρισμού Μολύβου, της Κοιν.Σ.Επ. Μοδούσας, του Μορφωτικού Συλλόγου Πολιχνίτου,  του Συλλόγου Ξενοδόχων Πλωμαρίου, του Πολιτιστικού Συλλόγου Πέτρας, του Σωματείου Εστιατόρων & Συναφών Επαγγελματιών Μολύβου, του Πολιτιστικού Συλλόγου Στύψης, του Μορφωτικού-Πολιτιστικού-Αθλητικού Συλλόγου Προοδευτικής της Σκάλας Καλλονής, του Φορέα Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού, του Πολιτιστικού Συλλόγου Λαφιώνας «Άγιος Αλέξανδρος» και του βιβλιοπωλείου «Book & Art», με την υποστήριξη τοπικών πολιτιστικών σωματείων, τουριστικών φορέων, ιδιωτικών επιχειρήσεων και συνεταιρισμών.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής: 

5 Ιουλίου
Δυτική Λέσβος // Ερεσός με θέμα: «Γαστρονομικές αφηγήσεις υπό το φως της πανσελήνου- Full Moon Food Stories»

6 Ιουλίου
Μυτιλήνη // με θέμα: «Αναζητήσεις στον πεζόδρομο της Κομνηνάκη – Tasty Pursuits at Komninaki str.»

7 Ιουλίου
Νότια  Λέσβος // Πλωμάρι με θέμα: «Ούζο: από την θεωρία στην πράξη – Ouzo – from theory to delight»

8 Ιουλίου
Δυτική Λέσβος  // Πολιχνίτος με θέμα: «Οι μεζέδες του ψαρά – The fisherman’s delicacies»
Βόρεια Λέσβος  //Στύψη με θέμα: «Ελαίας Γη – The land of Olive tree»

9 Ιουλίου
Ανατολική Λέσβος  // Γέρα με θέμα: «Έλαιον Άρτον & θεάματα – Olive Oil, bread and circuses»

10 Ιουλίου
Βόρεια Λέσβος // Μόλυβος με θέμα: «Molyvos Street Food, Music, Dance and more – Φαγητό, χορός, μουσική και ό,τι προκύψει στον δρόμο του Μολύβου»

11 Ιουλίου
Βόρεια Λέσβος  // Λαφιώνας με θέμα: «Κισκέτς: Γαμήλιες Μαγειριές – Kiskets: Wedding cooking and recipes»
Κεντρική Λέσβος  // Σκάλα Καλλονής με θέμα: «Η Λιμνοθάλασσα του Αριστοτέλη: Μαγειρεύουμε τα πειράματα του Αριστοτέλη» «Aristitle’s lagoon: Cooking the experiments»

12 Ιουλίου
Βόρεια Λέσβος  // Πέτρα με θέμα: «Σα θέλει η νύφη και ο γαμπρός…» «My big Greek fat Wedding in Petra»

Συνοπτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ, όπως προγραμματίζονται οι επιμέρους δράσεις, θα βρείτε στο http://lesvosfoodfest.com/program/ που συνεχώς θα επικαιροποιείται.

«Ευχόμαστε Καλή Επιτυχία στο 4ο Lesvos Food Fest και ευχαριστούμε όλους τους φορείς, χορηγούς, εθελοντές και φίλους για τη συνεργασία και τον ενθουσιασμό!», αναφέρει ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου.