Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022

Στα ύψη τα κρούσματα του κορονοϊού

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Σε χειρότερα επίπεδα από αυτά του Δεκεμβρίου του 2021 βρίσκεται η Λέσβος αναφορικά με την διασπορά του κορονοϊού, καθώς τον περασμένο Δεκέμβριο τα κρούσματα ήταν 50 – 70 την ημέρα, ενώ χθες ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε για τη Λέσβο 116 νέες μολύνσεις σε σύνολο- ρεκόρ 30.588 κρουσμάτων στην επικράτεια.

Η εικόνα της διασποράς του κορονοϊού στη Λέσβο είναι εξαιρετικά ανησυχητική καθώς δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι διανύουμε τον μήνα Ιούλιο, μία περίοδο με υψηλές θερμοκρασίες κατά την οποία δεν ευνοείται η μετάδοση των ιώσεων.  Ωστόσο αυτά που γνώριζαν οι επιστήμονες χρόνια τώρα για τις ιώσεις κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού δεν επιβεβαιώνονται, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τον κορονοϊό που φαίνεται ανθεκτικός σε όλες τις θερμοκρασίες.

Ο αριθμός των 116 κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν χθες για τη Λέσβο παραπέμπει στην περίοδο των τελών Φεβρουαρίου με Μάρτιο του 2022, όταν είχε αρχίσει η αποκλιμάκωση του κορονοϊού και η Λέσβος κατέγραφε τέτοιους αριθμούς κρουσμάτων έχοντας πέσει κάτω από τα 200, καθώς να θυμίσουμε ότι από την περίοδο του Ιανουαρίου είχαμε ένα μεγάλο μπουμ προς τα πάνω, που άρχισε να αποκλιμακώνεται από τα τέλη Φεβρουαρίου, οπότε σταδιακά έγινε και η άρση των μέτρων σε πανελλαδικό επίπεδο.

Στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης οι νεκροί από τον κορονοϊό έχουν ανέβει κατά 2, και συγκεκριμένα από τους 180 στους 182 και μάλιστα μόλις τις προηγούμενες ημέρες πέθανε μία 70χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν στην Εντατική και παραμένει ένας ακόμα ασθενής νοσηλευόμενος στη μονάδα. Στους απλούς θαλάμους απομόνωσης αυξήθηκαν περαιτέρω οι νοσηλευόμενοι, καθώς έχουμε συνολικά 6 ασθενείς με επιπλοκές. Ο διοικητής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, Γιώργος Καμπούρης, σημείωσε χθες στα Νέα της Λέσβου ότι «θεωρώ πως είναι πλέον καιρός να αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε άπαντες τη μάσκα υψηλής προστασίας Κ95 σε όλους τους κλειστούς χώρους, καθώς και στους ανοιχτούς χώρους όπου υπάρχει τουλάχιστον συνωστισμός. Η μάσκα είναι ένα σημαντικό μέσο προστασίας και πιστεύω πως η χρήση της όταν γίνει μαζικά από τον πληθυσμό θα βοηθήσει για να μην φτάσουμε σε χειρότερα επίπεδα».

Την ίδια ώρα σε επίπεδο Νομού Λέσβου στα 36 εκτοξεύτηκαν τα κρούσματα στο δεύτερο νησί του Νομού μας, τη Λήμνο, ενώ σε επίπεδο Βορείου Αιγαίου, 66 κρούσματα είχε χθες η Σάμος και αρνητικό ρεκόρ κατέγραψε η γειτονική Χίος με 131 νέες μολύνσεις.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι νέες μεταλλάξεις του κορονοϊού χτυπούν και όσους έχουν νοσήσει και όσους έχουν εμβολιαστεί, πράγμα που σημαίνει ότι άπαντες θα πρέπει να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή, όπως γινόταν το χειμώνα στις κοινωνικές και καθημερινές επαφές τους.

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img