Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023

“Στάχτη” 2 στρέμματα

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Άλλα δύο στρέμματα γης κάηκαν χθες το μεσημέρι στην δασική περιοχή “Χάλακας”, μεταξύ Πηγής και Λάμπου Μύλων, από την καύση κλαδιών που ξέφυγε από τον έλεγχο ιδιοκτήτη παρακείμενου ελαιοκτήματος. Ο ίδιος ειδοποίησε την Πυροσβεστική που κινητοποιήθηκε άμεσα με 19 άνδρες και εννέα οχήματα, όπως και οχτώ εθελοντές με τέσσερα οχήματα, που έσπευσαν στην περιοχή πριν η πυρκαγιά πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. 

Αυτός ήταν και ο λόγος (το γεγονός ότι παρέμεινε και βοήθησε στο έργο της κατάσβεσης) που ο Εισαγγελέας διέταξε να μην κινηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου κατά του αγρότη, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος, αλλά θα δικαστεί με την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια. 

Όπως είπε στα “Νέα της Λέσβου” ο Διοικητής Ν. Λέσβου της Π.Υ. Παναγιώτης Κυπριωτέλλης, το ευτύχημα ήταν ότι δεν είχε δυνατό αέρα χθες, όταν ξέσπασε η φωτιά, ειδάλλως η κατάσβεση θα ήταν αρκετά δύσκολη, δεδομένου ότι η εστία βρισκόταν σε δύσβατο σημείο που μπορούσαν να προσεγγίσουν μόνο μικρά οχήματα: «Δυστυχώς, είχαμε ακόμη ένα συμβάν που ξεκίνησε από την καύση υπολειμμάτων κλαδιών, όπως πολλά ακόμη αυτή την περίοδο. Επειδή οι επόμενες ημέρες θα είναι επικίνδυνες, συστήνω να μην ανάψουν φωτιές οι αγρότες μέχρι το Σάββατο και να περιμένουν τον Οκτώβριο για να καθαρίσουν τα κτήματά τους. Εμείς βρισκόμαστε συνεχώς σε εγρήγορση και δεν επαναπαυόμαστε, αλλά δεν πρέπει κανείς να διακινδυνεύει την απώλεια φυσικού πλούτου, όπως είχαμε πρόσφατα και τις μεγάλες πυρκαγιές στη Σάμο και τη Ρόδο».

- Advertisement -

More articles

spot_img