Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

“Στάχτη” διαμέρισμα στο Συνοικισμό

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


“Στάχτη και μπούρμπερη” έγινε το σπίτι μονογονεϊκής οικογένειας στον Συνοικισμό, τα ξημερώματα της Τετάρτης, από φωτιά που ξέσπασε πιθανότατα από θερμαντικό σώμα. Στο μικρό ισόγειο διαμέρισμα επί της οδού Θεοφάνους, πάνω από την οδό Κυδωνιών, έμεναν η μητέρα με τα δύο ανήλικα παιδιά της που πετάχτηκαν στον δρόμο όταν αντιλήφθηκαν τους καπνούς, καλώντας την Πυροσβεστική Υπηρεσία. 

Στάχτη τα έπιπλα στο σαλόνι του σπιτιού

Όλα έγιναν μέσα σε λίγα λεπτά κι ενώ, ευτυχώς, η νεαρή μητέρα δεν είχε ξαπλώσει ακόμη για ύπνο, αφού σε διαφορετική περίπτωση, ίσως να υπήρχαν σήμερα ακόμη και θύματα. Η ηλεκτρική σόμπα βρισκόταν στον ενιαίο χώρο κουζίνας – σαλονιού για να ζεσταίνει όλο το σπίτι και το υπνοδωμάτιο των παιδιών. Ξαφνικά, η γυναίκα είδε να παίρνουν φωτιά κλινοσκεπάσματα και ο καπνός κάλυψε όλο το σπίτι. Πανικόβλητη κάλεσε σε βοήθεια τους γείτονες και ξύπνησε τα παιδιά της για να βγουν έξω. Άνδρες της Πυροσβεστικής με δύο οχήματα έσπευσαν στο Συνοικισμό και έσβησαν τη φωτιά πριν επεκταθεί στον πάνω όροφο, αλλά και σε παρακείμενα σπίτια. Ωστόσο, η καταστροφή είχε ήδη συμβεί αφού οι φλόγες επεκτάθηκαν σε όλο το διαμέρισμα.

Μαύροι οι τοίχοι σε όλο το διαμέρισμα

Η μητέρα, σε κατάσταση σοκ, δεν ήξερε από ποιον να ζητήσει βοήθεια μέσα στη νύχτα, αφού όλοι οι συγγενείς της βρίσκονται στο Πλωμάρι. Οι πυροσβέστες προθυμοποιήθηκαν να την φιλοξενήσουν μαζί με τα παιδιά της, δύο αγοράκια 3,5 και 7 ετών αντίστοιχα, στις εγκαταστάσεις της Υπηρεσίας, στον Καρά – Τεπέ. Η γυναίκα δέχτηκε και πέρασαν το δύσκολο αυτό βράδυ στην Πυροσβεστική, όπου τα παιδιά κοιμήθηκαν στα δωμάτια των πυροσβεστών για να ηρεμήσουν από το κακό που τους βρήκε. Χθες, η οικογένεια μεταφέρθηκε σε σπίτι συγγενικού προσώπου, στο Πλωμάρι.

Τίποτα δεν έμεινε όρθιο από τη φωτιά

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μητέρα νοίκιαζε το διαμέρισμα στο Συνοικισμό και η Πυροσβεστική διενεργεί προανάκριση για τα ακριβή αίτια του συμβάντος.

spot_img

More articles

spot_img