Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023

Σταθερά στα 120 τα κρούσματα του κορονοϊού

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Σταθερά στα 120 ημερησίως καταγράφονται τα κρούσματα του κορονοϊού στη Λέσβο κατά την τελευταία εβδομάδα από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, αν και τυπικά για την περιοχή μας με 841 κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες για την εβδομάδα 25 Ιουλίου μέχρι 31 Ιουλίου σημειώνεται μία μείωση της τάξης του 4%.

Η σταθερότητα καταγράφεται και στις νοσηλείες των ασθενών στο νοσοκομείο Μυτιλήνης καθώς χθες το μεσημέρι νοσηλεύονταν 14 άτομα, επρόκειτο όμως να δοθούν σε δύο ασθενείς εξιτήρια. Χθες το μεσημέρι δεν είχαμε ασθενή με επιπλοκές του κορονοϊού στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βοστάνειου, ωστόσο καταγράφηκε τις προηγούμενες ημέρες ένας θάνατος ατόμου της τρίτης ηλικίας με υποκείμενα νοσήματα και μάλιστα πλήρως εμβολιασμένο με όλα τα εμβόλια.

120.230 είναι τα κρούσματα της εβδομάδας στην Επικράτεια, έχουμε δηλαδή σε ημερήσια βάση 17.000 κρούσματα περίπου, ενώ την ίδια ώρα στο δεύτερο νησί του νομού μας, τη Λήμνο, έχουμε μία μείωση της τάξης του 12,97% με 208 κρούσματα. 

Σε επίπεδο Βορείου Αιγαίου 481 είναι τα κρούσματα για τη Σάμο την τελευταία εβδομάδα και παραμένει σε σταθερά επίπεδα, ενώ στη Χίο έχουμε 569 κρούσματα και μείωση 7,93%!

Την ίδια ώρα σε υποτονικά επίπεδα κινούνται οι εμβολιασμοί, κάτι το οποίο είναι αναμενόμενο για την εποχή που διανύουμε και ιδιαίτερα μάλιστα όταν πολύς λόγος γίνεται από τα κεντρικά Μέσα Ενημέρωσης για το νέο εμβόλιο που πρόκειται να κυκλοφορήσει από το φθινόπωρο και να καλύπτει και τις μεταλλάξεις του κορονοϊού που πλήττουν αυτήν την εποχή τη χώρα μας, πράγμα που έχει ως αποτέλεσμα να μην είναι λίγοι οι πολίτες που κρατούν αυτό το διάστημα στάση αναμονής περιμένοντας να εμβολιαστούν από Σεπτέμβριο.

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img