ΣΤΑΥΡΟΣ ΨΑΡΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Θα μιλήσω με όλους»!

Συνέντευξη στην αθλητική ιστοσελίδα sdna.gr, παραχώρησε ο Σταύρος Ψαρρόπουλος, ο οποίος φαντάζει ως το μεγάλο φαβορί για την προεδρία της ΕΠΟ.

Ο ισχυρός άνδρας της ΕΠΣ Λέσβου είναι μέχρι στιγμής ο μοναδικός υποψήφιος, ενώ στηρίζεται και από τρεις μεγάλες ομάδες, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό. Ο Ψαρρόπουλος μίλησε για όλους και για όλα, τονίζοντας πως θα έχει επαφές με όλους τους προέδρους των ομάδων, ενώ δεν παρέλειψε να πει πως από μικρός είναι Ολυμπιακός, παρότι οι ερυθρόλευκοι κρατούν διαφορετική στάση απέναντί του.

Αποσπάσματα από τα όσα δήλωσε στο «SDNA»:

-Αν λοιπόν εκλεγείτε θα επιδιώξετε να συναντηθείτε με τους ανθρώπους αυτούς που είναι οι ισχυροί στο ποδόσφαιρο;

«Θα είναι από τις πρώτες ενέργειές μου, με όλους τους προέδρους των ομάδων της SL1 και της SL2 και σιγά-σιγά θα έχουμε και μια επαφή και με άλλα σωματεία, γιατί από αυτούς βλέπεις το πρόβλημα, τι αντιμετωπίζουν, πόσα προβλήματα έχουν για να μπορείς να πάρεις και σωστές αποφάσεις. Αν δεις μόνο τους μεγάλους και να αφήσεις τους μικρούς, οι αποφάσεις αργότερα θα είναι υποκειμενικές υπέρ των μεγάλων και θα αδικούν κάποιους μικρότερους. Γι’ αυτό πιστεύω ότι πρέπει να τους δούμε όλους και εύχομαι να δεχθούν όλοι να συναντηθούν μαζί μας για να τα βάλουμε κάτω, να ξεκαθαρίσουμε και κάποια πράγματα ούτως ώστε να δεσμευτούμε ότι δεν έχουμε διάθεση καθόλου να παίξουμε με ένα, δύο ή τρία σωματεία. Θα είμαστε αυτοί που πρέπει να είμαστε».

Ποιες είναι οι σχέσεις σας με τον Μελισσανίδη, τον Σαββίδη, τον Μαρινάκη και τον Αλαφούζο;

«Τους έχω γνωρίσει όλους. Εγώ δεν κρύβω ξέρετε, με τον κύριο Μαρινάκη είχα μια πολύ ιδιαίτερη σχέση γιατί είμαι και Ολυμπιακάκιας για να μην κρυβόμαστε. Δεν μπορώ να πω ότι δεν ήμουν Ολυμπιακός και δεν είμαι, δεν αλλάζουν εύκολα αυτά τα αισθήματα. Δε νομίζω ότι είναι απαγορευτικό να αναλάβεις έναν τομέα που μπορείς να βοηθήσεις τους πάντες. Και τον κ. Μελισσανίδη τον γνωρίζω, και τον κ. Μαρινάκη, με τον κ. Αλαφούζο να σας πω δεν έχω συναντηθεί ποτέ, τον κ. Σαββίδη τον είχα γνωρίσει στη Θεσσαλονίκη, δύο φορές που τον είδα. Για μένα, οι άνθρωποι είναι ευεργέτες του ποδοσφαίρου γιατί άμα δεν υπήρχαν κι εκείνοι δεν ξέρω τι ομάδες θα μπορούσαμε να έχουμε. Και όλοι οι άλλοι και των πιο κάτω ομάδων, προσφέρουν πάρα πολλά. Μακάρι να δυναμώσουν όλοι τους για να έχουμε ένα πρωτάθλημα πολύ καλύτερο γιατί όπως είχα πει στους προέδρους «το δικό σας προϊόν για να πουληθεί και να φέρει έσοδα πρέπει να είναι ανταγωνιστικό». Αν λοιπόν τσακώνεστε και δεν έχετε ανταγωνισμό και έχουμε μόνο μια ομάδα που ξέρουμε πότε θα πάρει πρωτάθλημα γιατί είναι δυνατή, γιατί έχει παίκτες, τότε δεν υπάρχει ανταγωνισμός, άρα δεν υπάρχει και προϊόν που να πωλείται ακριβά».

-Άλλο μέγεθος στη Μυτιλήνη και άλλο μέγεθος να είσαι απέναντι στον Ολυμπιακό, στον Παναθηναϊκό, τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ.

«Θέλω να βάζετε στο μέγεθος μέσα και τις Ενώσεις γιατί και αυτές έχουν παρεξηγηθεί και αυτές έχουν αδικηθεί πολλές φορές από την ΕΠΟ και ασχολούμαστε μόνο με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, ενώ υπάρχει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο που υποφέρει και πρέπει να το δούμε. Η Πολιτεία, η ΕΠΟ, όλοι, με άλλο μάτι αν θέλουμε να υπάρχει βάθος στο ποδόσφαιρο και όχι να έχουμε μόνο ξένους ποδοσφαιριστές και η Εθνική μας να μην μπορεί να κάνει αυτά που πρέπει».

Είπατε ότι είστε Ολυμπιακός, αλλά έχω την αίσθηση ότι ο Ολυμπιακός θα είναι απέναντι και στην δικιά σας διοίκηση.

«Πολύ φοβάμαι ότι ενδεχομένως να είναι έτσι. Αν ο Ολυμπιακός όμως, δει ενδεχομένως το τι κάνουμε, να μπορέσουμε να συνεργαστούμε και σας είπα ότι εγώ θα προσπαθήσω να μιλήσω όχι μόνο με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, αλλά με όλους τους προέδρους και με όλους τους ιδιοκτήτες, να τους ξεκαθαρίσω, και όταν δουν ότι δεν κάνουμε αυτά που υποσχεθήκαμε, δικαίως να φωνάζουν και να είναι απέναντι. Και δεν πρέπει όλοι να κάνουμε ύμνους σε μια διοίκηση, πρέπει να κάνουμε και αυστηρή κριτική, αλλά μέσα στα όρια αυτού που ανέχεται και ο κόσμος. Δεν νομίζω ότι ο σοβαρός φίλαθλος κόσμος ανέχεται όλες αυτές τις βρισιές. Τώρα αν θα λέμε για κάποιους που είναι αυτοί που κάνουν τις φασαρίες και θέλουμε να έχουμε την εύνοιά τους, ε, τότε με “γεια μας, με χαρά μας”».

Σκοπεύετε να πάρετε κάποιες πρωτοβουλίες για τις δηλώσεις και τις ανακοινώσεις των παραγόντων για τις οποίες η ΕΠΟ δεν ασχολείται;

«Σας είπα ότι θα προσπαθήσω να έχω επαφή με όλους. Δεν είμαι αιθεροβάμων να πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε να αγκαλιαστούν οι 4, ή οι 5, ή οι 6. Δεν το πιστεύει κανείς, εμάς όμως, δεν μας ενδιαφέρει αυτό, μπορεί να έχουν τις δικές τους διαφορές, επιχειρηματικές ενδεχόμενα, εμάς δεν μας ενδιαφέρει. Αυτό που είπατε είναι μια μάστιγα. Ο καθένας να κάνει μια δήλωση η οποία δεν είναι δήλωση, είναι βρισιές και πραγματικά δεν ξέρω γιατί, η ΕΠΟ, η Επιτροπή Δεοντολογίας, τα Πειθαρχικά Όργανα δεν ασχολούνται για να δουν επιτέλους μέχρι πού είναι το μέτρο και από εκεί και πέρα να παίρνουν θέση».

Αν αύριο το πρωί είστε πρόεδρος της ΕΠΟ και ακούσετε ένα σωματείο να βρίζει ένα άλλο σωματείο, τι σκοπεύετε να κάνετε;

«Εξαρτάται από το πώς βρίζει ο ένας ή ο άλλος, ή τι κατηγορεί ο ένας τον άλλο. Πρέπει να καταλάβουν πρώτα, οι ίδιοι αυτοί που βρίζονται μεταξύ τους, να καταλάβουν ότι καταβαραθρώνουν το προϊόν το οποίο υπηρετούν. Όταν δεν το καταλαβαίνουν, ελπίζω να πείσουμε τους περισσότερους και οι άλλοι αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους για να είναι ενώπιον των αρχών που είναι υπεύθυνες.

Άμα βρίζουν χυδαία, καταρχάς μπορούν να γίνουν μηνύσεις από αυτούς που υβρίζονται αλλά όταν έρχεται η όποια ΕΠΟ η οποία υβρίζεται και δεν παίρνουμε μέτρα εμείς και δεν κάνουμε κινήσεις, σημαίνει ότι αποδεχόμαστε πολλά από αυτά που ακούμε. Εμείς δεν υπάρχει περίπτωση να το κάνουμε αυτό. Αν τελικά είμαστε εμείς στην ΕΠΟ, να μας αφήσουν λίγο αυτοί που δεν συμφωνούν, και μετά θα δουν, θα μας κρίνουν, κατά πόσο προσπαθήσαμε να κάνουμε ένα ξεκίνημα και πού φτάσαμε».