Στη Λέσβο το 12ο Διεθνές Τουρνουά Τένις

Στη Λέσβο διοργανώνεται το 12ο  διεθνές τουρνουά τένις από τον Όμιλο Αντισφαίρισης του νησιού μας, ο οποίος το θεωρεί μια πρώτης τάξης ευκαιρία για την προβολή της Λέσβου αλλά και την εισροή εσόδων στην τοπική οικονομία από όσους θα βρεθούν εδώ για να συμμετάσχουν και να το παρακολουθήσουν. Το διεθνές τουρνουά τένις θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 19-26 Σεπτεμβρίου και ο Όμιλος  Αντισφαίρισης  Λέσβου ζητά στήριξη από τους τοπικούς φορείς. Συγκεκριμένα με ανακοίνωσή του αναφέρει τα ακόλουθα:

«Ο Όμιλος Αντισφαίρισης Λέσβου με έδρα το ΠΙΚΠΑ Νεάπολης, και η Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου, έχει σαν στόχο, μέσω των Διεθνών Τουρνουά Τένις να συμβάλει στον ποιοτικό αθλοτουρισμό και να φέρει στην πόλη μας αθλητές,  παράγοντες, προπονητές,  γονείς, μέσω των εβδομαδιαίων τουρνουά, που αναλαμβάνει και διοργανώνει  ο Όμιλος.

Είναι γνωστό ότι εδώ και 17 χρόνια ο αθλητικός σύλλογός μας κατόρθωσε το ακατόρθωτο,  διοργάνωσε 11 Διεθνή Τουρνουά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία της πόλης μας.

Αναλυτικά σε κάθε Διεθνές Τουρνουά έρχονται στην πόλη μας 150 και πλέον άτομα για μια εβδομάδα. Δίνουν έτσι ένα μεγάλο τόνο στα ξενοδοχεία της περιοχής, στην εστίαση, στις μετακινήσεις, αφήνοντας ένα μεγάλο ποσό σε συνάλλαγμα, αφού όλα τα πληρώνουν οι ίδιοι. Με έναν πρόχειρο υπολογισμό θα δούμε ότι ανέρχεται σε 150.000 ευρώ συνάλλαγμα.

Εφικτός στόχος και σχεδόν σίγουρος, είναι να κάνουμε άλλα 4-5 Τουρνουά σε ετήσια βάση σε περιόδους χαμηλής τουριστικής κίνησης π.χ. Μάιο, Οκτώβριο, όπως κάνουν τα άλλα νησιά, Κρήτη, Ρόδος, Κέρκυρα και πολλά άλλα.

Είναι μια ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί, διότι θα δώσει στην τοπική κοινωνία μας πέρα από την οικονομική στήριξή της, μια νέα αναπτυξιακή διάσταση, κάτι που το έχουμε ανάγκη. Θα συμβάλει στην τουριστική προβολή του νησιού μας, θα δώσει την ευκαιρία σε πολλά παιδιά να δουν από κοντά τους αθλητές-πρότυπα και τέλος στα γήπεδα αυτά θα παίζουν όλο τον χρόνο δεκάδες μυτιληνιά παιδιά και κάποια από αυτά θα έρθουν να προστεθούν στην λίστα των  διακεκριμένων αθλητών του Ομίλου μας, που μόνο επιτυχίες έχει να επιδείξει στα 27 χρόνια δράσης».