Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες για την προετοιμασία των παραλιών του Δήμου Δυτικής Λέσβου ώστε να είναι έτοιμες να φιλοξενήσουν τους πρώτους τουρίστες που φτάνουν στο νησί, αλλά και τους κατοίκους του. Με συγκεκριμένο πρόγραμμα η αντιδημαρχία Αυτεπιστασίας βάζοντας κυριολεκτικά «σιδερένια παπούτσια» όλο το προηγούμενο διάστημα όργωσε τις παραλίες, διαμόρφωσε τις ακτές, στις οποίες μετά τις μεγάλες κακοκαιρίες του χειμώνα έγιναν πολλές ζημιές, ενώ παράλληλα, όπου απαιτείται, μπαίνει και ο μεγάλος επαγγελματικός ακτοκαθαριστής για να κάνει την τελική διαμόρφωση. Παράλληλα όσον αφορά το κομμάτι των εργασιών της αγροτικής οδοποιίας, μετά τις παρεμβάσεις της Αντιδημαρχίας Αυτεπιστασίας με τα κλασικά μηχανήματα του δήμου, προετοιμάζεται να παρέμβει και ο μεγάλος σπαστήρας-τρακτέρ που θα ολοκληρώσει τις εργασίες.
Η ακτογραμμή του Δήμου Δυτικής Λέσβου είναι πολύ μεγάλη συγκεντρώνοντας στο κομμάτι αυτό του νησιού τις μεγαλύτερες και πιο τουριστικές παραλίες, με συνέπεια να χρειάζεται πολύς χρόνος για να ολοκληρωθούν αυτές οι παρεμβάσεις, όπως και η αγροτική οδοποιία, που λόγω των μεγάλων αποστάσεων και των κτηνοτροφικών μονάδων αλλά και των γεωργικών εκμεταλλεύσεων που υπάρχουν παντού έχει ένα δαιδαλώδες αγροτικό δίκτυο, που και αυτό φέτος το χειμώνα λόγω των έντονων βροχοπτώσεων έχει υποστεί τεράστιες ζημιές. Ας μην ξεχνάμε ακόμα ότι ο Δήμος Δυτικής Λέσβου είναι ο δεύτερος σε έκταση δήμος σε όλη την Ελλάδα, με πρώτο τον Δήμο Νευροκοπίου, έχοντας να διαχειριστεί πολύ μεγάλη έκταση.
Συνεχίζονται, λοιπόν, οι εργασίες και την εβδομάδα που πέρασε ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση και η διαμόρφωση της παραλίας της Ανάξου (με καθαρισμό της παραλίας και κλείσιμο των χειμάρρων), της παραλίας της Πέτρας (με τον καθαρισμό της παραλίας και κλείσιμο των χειμάρρων), της παραλίας της Νυφίδας, της παραλίας Κάγια στην Σκάλα Συκαμιάς (καθαρίστηκαν οι χείμαρροι), ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση του αγροτικού δρόμου στην περιοχή «Περκάδος»-«Γκρες» της περιφέρειας Κλειούς, ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση και διαμόρφωση του αγροτικού δρόμου μέσα στον οικισμό στην Κλειού, έγινε πλήρης αποκατάσταση του χωματόδρομου που οδηγεί στον ΣΜΑ Άντισσας, ολοκληρώθηκε η συντήρηση και το στρώσιμο του αγροτικού δρόμου προς «Κρεωκόπο» στην περιφέρεια της Άντισσας, ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση του χωματόδρομου που οδηγεί σε οικίες και επιχειρήσεις παραπλεύρως του Τσικνιά και δίπλα από το γεφύρι της Καλλονής, ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση και διαμόρφωση αγροτικού δρόμου στην περιοχή «Βασβουρίνα»-«Μανούλος» στην περιφέρεια Μανταμάδου και, τέλος, ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση και διαμόρφωση του αγροτικού δρόμου στην περιοχή «Πλατάνια- Κρύα Βρύση» της περιφέρειας Μανταμάδου.
Το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με δήλωση του Αντιδημάρχου Αυτεπιστασίας Γιώργου Μακρογιάννη, θα ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις στις παραλίες και θα ξεκινήσουν οι εργασίες της τελικής αποκατάστασης της αγροτικής οδοποιίας.
Θα.Β.



