Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024

Στη «μάχη» των πανελληνίων και τα ΓΕΛ


Χωρίς προβλήματα ξεκίνησαν οι πανελλήνιες εξετάσεις και για τα Γενικά Λύκεια, με τους μαθητές να εξετάζονται την Παρασκευή το πρωί στο μάθημα της Νεοελληνικής γλώσσας και Λογοτεχνίας. Το φετινό θέμα ήταν η αξία του ταξιδιού και ο ρόλος που διαδραματίζει στην ψυχική υγεία του ανθρώπου. 451 μαθητές από τον Νομό Λέσβου κλήθηκαν να απαντήσουν στα θέματα του πρώτου εξεταζόμενου μαθήματος των φετινών πανελλαδικών έχοντας στη διάθεσή τους 3 ώρες.

Αρκετά ικανοποιημένοι αποχώρησαν οι περισσότεροι μαθητές από τα Κεντρικά Λύκεια όπου βρέθηκαν τα Νέα της Λέσβου στο πλαίσιο ρεπορτάζ, αφού όπως μας ανέφεραν τα θέματα ήταν βατά και εύκολα για κάποιον που ήταν καλά προετοιμασμένος. Το θέμα της έκθεσης δεν ήταν κάτι το οποίο περίμεναν καθώς υπήρχαν άλλα επικρατέστερα, όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση και η τεχνητή νοημοσύνη. Παρόλα αυτά το βρήκαν εύκολο οι περισσότεροι μαθητές.

Να υπενθυμίσουμε ότι την περασμένη Πέμπτη το πρωί άνοιξε η αυλαία των πανελληνίων για τους μαθητές των ΕΠΑΛ με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, όπου το θέμα που έπεσε είχε να κάνει με τον ρόλο που διαδραματίζει το βιβλίο στη ζωή του ανθρώπου. Η συνέχεια των πανελλαδικών για τα Γενικά Λύκεια δίνεται αύριο, με τους μαθητές να εξετάζονται στα μαθήματα: Αρχαία Ελληνικά, Μαθηματικά, Βιολογία ανάλογα την κατεύθυνση που έχουν επιλέξει

Ικανοποιημένοι οι μαθητές από την πρώτη μέρα των πανελληνίων

Την ερχόμενη Πέμπτη οι μαθητές των ΓΕΛ θα εξεταστούν στα μαθήματα: Λατινικά, Χημεία και Πληροφορική, με τις φετινές πανελλαδικές να ρίχνουν αυλαία την Τετάρτη 12 Ιουνίου, με τα μαθήματα της Ιστορίας, της Φυσικής και της Οικονομίας. 

Οι μαθητές των ΕΠΑΛ θα ολοκληρώσουν τον κύκλο των φετινών πανελλήνιων εξετάσεων λίγες μέρες αργότερα, την Δευτέρα 17 Ιουνίου, οπότε θα κληθούν να εξεταστούν στα μαθήματα ειδικοτήτων τους (Στοιχεία Ψύξης-Κλιματισμού, Κινητήρες Αεροσκαφών και Στοιχεία Σχεδιασμού Κεντρικών Θερμάνσεων). 

 

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img