Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023

Στη βάση του το πυροσβεστικό ελικόπτερο

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & ΕιδήσειςΣτο παλιό Αεροδρόμιο Μυτιλήνης βρίσκεται από το βράδυ της Δευτέρας το πυροσβεστικό ελικόπτερο που θα ενισχύσει τις εναέριες δυνάμεις δασοπυρόσβεσης για την πρόληψη και καταστολή επικίνδυνων πυρκαγιών. Το ελικόπτερο θα τεθεί σε επιχειρησιακή ετοιμότητα από την Παρασκευή, αφού ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ελέγχου και εγκατάστασης του πληρώματος. 

Με 4μελές πλήρωμα, το ελικόπτερο τύπου Μ8 θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα αεροσκάφη στον τομέα αυτό, με χωρητικότητα νερού 5 τόνων, δύο θέσεις πιλότων και ενός ακόμη στελέχους. Μπορεί να πετάξει έως και 2 ώρες χωρίς ανεφοδιασμό καυσίμων, ακόμη και με ενισχυμένα μποφόρ, αιωρούμενο πάνω από τις φλόγες, σε ύψος 100 πόδια ή αλλιώς μόλις 30 μέτρα από τη γη, πριν από τις ρίψεις.

Για την ώρα, ο βαθμός επικινδυνότητας για την εκδήλωση πυρκαγιάς στο νησί μας παραμένει χαμηλός, χθες ήταν 2, αλλά κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή, ιδιαίτερα αυτή την εβδομάδα που οι μετεωρολόγοι μιλούν για βροχές με πτώσεις κεραυνών αλλά και δυνατούς ανέμους στα πελάγη. Στο βορειοανατολικό Αιγαίο αναμένονται καταιγίδες αύριο Πέμπτη και το Σάββατο και η Πυροσβεστική Υπηρεσία βρίσκεται σε επαγρύπνηση για κάθε ενδεχόμενο.

- Advertisement -

More articles

spot_img