Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Στην αγκαλιά του Θεού αθάνατος ο πατέρας Κομνηνός

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Την κρίσιμη αυτή στιγμή της ζωής του δεν τα κατάφερε να μείνει μαζί μας ο πατέρας Κομνηνός Βράνης και εδώ και λίγη ώρα βρίσκεται στην αγκαλιά του Πανάγαθου που με προσήλωση υπηρετήσει για δεκαετίες.

Ο πατέρας Κομνηνός κατά τη διάρκεια χειρουργείου για την αντικατάσταση βαλβίδων δεν τα κατάφερε έχασε τη μάχη για τη ζωή. Ο λαοφιλής εφημέριος είχε εισαχθεί το πρωί στα χειρουργεία του Άγιου Λουκά στη Θεσσαλονίκη όμως η επέμβαση ήταν πολύωρη και η καθυστέρηση που καταγραφόταν επιβεβαίωσε τις ανησυχίες των δικών του ανθρώπων καθώς ο εφημέριος έσβησε από αιμορραγία.  

Τα Νέα της Λέσβου εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στους δύο γιους του πατρός Κομνηνού στον Ιάκωβο και τον Ταρσίζιο.

ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΑΝΤΙΟ

Χάσαμε έναν δικό μας άνθρωπο

Η ξαφνική απώλεια του πατρός Κομνηνού Βράνη, εκτός του ότι στερεί από τον τόπο έναν ιερέα με το ι κεφαλαίο που είχε ακόμα χρόνια να προσφέρει, για τα Νέα της Λέσβου κάτι παραπάνω, είναι  ο χαμός ενός δικού μας ανθρώπου αν και μας παρηγορούν οι διδαχές του για τη μεταθανάτια ζωή, ο καθένας κατά τα έργα του όπως ο ίδιος δίδασκε.

Ολόκληρη η οικογένεια Βράνη στάθηκαν ως φίλοι αδελφικοί από το 2010 δίπλα στα Νέα της Λέσβου κατά το ξεκίνημα του εκδοτικού εγχειρήματος πού για τα δεδομένα εκείνης της περιόδου ήταν πρωτόγνωρο. Από την πρώτη μέρα ο πατέρας Κομνηνός σύστηνε τα Νέα της Λέσβου στον κύκλο του και επικοινωνούσε πολύ συχνά μαζί μας για να κάνει παρατηρήσεις, επισημάνσεις και να σχολιάζει την αρθρογραφία. Αυτό που πραγματικά μας συγκινούσε και το έχουμε ξαναγράψει και στο παρελθόν, καθώς ο ίδιος το είχε ζητήσει, είναι αυτό που ο ιερέας έχει πει επανειλημμένα πως «όταν μου πουν στο δρόμο μια είδηση ρωτάω αν την έχουν γράψει τα Νέα της Λέσβου γιατί αν δεν έχει γραφτεί από την εφημερίδα αυτή δεν είναι είδηση», τιμώντας με αυτά τα λόγια του τη δημοσιογραφική δουλειά μας.

Και τα παιδιά του, ο Ιάκωβος και ο Ταρσίζιος μέσα από την επαγγελματική τους δραστηριότητα δίπλα στην εφημερίδα μας ενώ δεν θα ξεχάσουμε χρόνια τώρα κάθε νέα χρονιά να ευλογεί την πίτα μας εδώ στα γραφεία και πάντα έφερνε δικό του μαχαίρι το οποίο φεύγοντας το άφηνε λέγοντας πειραχτικά «έτσι να κόβει πάντα η μαχαίρα σας, να στέκεστε σαν ασπίδα μπροστά στους αδύναμους, απέναντι στην κάθε εξουσία».

Η αλήθεια είναι πως όσες φουρτούνες κι αν του έτυχαν στη ζωή του πάντα έβρισκε το χρόνο να ακούσει και να σταθεί σε όσους ζητούσαν τη βοήθειά του και το γεγονός ότι ένας κληρικός με αυτή την οξυδέρκεια και το επίπεδο,  με αυτό το λόγο ήταν κοντά στην εφημερίδα μας, μας έδινε κουράγιο για να συνεχίζουμε ακόμα πιο δυνατά, ακόμα πιο ψηλά.

Ακόμα και τα τελευταία χρόνια με το σοβαρό αυτό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε φρόντιζε να λειτουργεί ναούς που δεν έχουν ιερείς να τους λειτουργήσουν και αυτό συνεχίστηκε μέχρι και πρόσφατα, παρά την επιδείνωση της κατάστασής του. Και «μας το κράτησε» που φέτος δεν τον καλέσαμε στην πίτα μας, αυτό, από σεβασμό στην κατάσταση του, άλλωστε δεν τον αντικατέστησε άλλος ιερέας!

Ελπίζαμε πως ο π. Κομνηνός θα επέστρεφε με «σιδερένιες» βαλβίδες ακόμα πιο δυνατός, ακόμα πιο ενεργητικός. Δυστυχώς γελαστήκαμε. Άλλωστε ποιος μπορεί να προβλέψει το Σχέδιο Του Θεού για τον καθένα. Ενδεχομένως να παραπονιόταν και η αγαπημένη του Πρεσβυτέρα στον Πανάγαθο, να τον ήθελε κοντά της στα λίγα χρόνια που εκείνη έφυγε πρώτη και συγχωρέστε μας για τη συγκίνηση.

  Φανταζόμαστε τον παπά Κομνηνό από μία γωνία να λέει τόσα και τόσα με τον πύρινο λόγο του δίπλα στο θρόνο του Κυρίου. Ναι πράγματι αγαπητοί αναγνώστες, χάσαμε ένα δικό μας άνθρωπο, όμως ο παπά Κομνηνός με τη στάση και τα έργα του έχει ήδη περάσει την πύλη της αθανασίας.

 ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ

Σήμερα περίπου στις 9:00 το πρωί όταν όταν γινόταν η εισαγωγή του εφημέριου στα χειρουργεία τα Νέα της Λέσβου που είχαν συνεχή επικοινωνία μαζί του και με τα παιδιά του είχαν γράψει:

Στο χειρουργείο για τη μάχη της ζωής του ο πατέρας Κομνηνός Βράνης

Τη μάχη για τη ζωή του από την οποία με τη βοήθεια των Αγίων της Εκκλησίας μας θα βγει νικητής δίνει αυτήν την ώρα στα χειρουργεία της Κλινικής Άγιος Λουκάς στη Θεσσαλονίκη ο πατέρας Κομνηνός Βράνης ο οποίος υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση ανοιχτής καρδιάς για την αντικατάσταση βαλβίδων. Ο εφημέριος που είναι ιδιαίτερα αγαπητός σε πολύ κόσμο αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια προβλήματα από βαλβιδοπάθεια και είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο και μάλιστα μία φορά με σοβαρή επιπλοκή από την οποία απειλήθηκε η ζωή του.  Ωστόσο ούτε μία στιγμή δεν εγκατέλειψε τους πιστούς που τον περιβάλλουν αναβάλλοντας συνεχώς το χειρουργείο για χρόνια. Τελικά φτάνοντας η κατάσταση του στο απροχώρητο οι γιατροί που τον παρακολουθούν τον ενημέρωσαν ότι δεν υπήρχε άλλος δρόμος και έπρεπε να επισπεύσει την επέμβαση.

Πριν την αναχώρησή του με τον γιο του Ιάκωβο για την Θεσσαλονίκη, ο πατέρας Κομνηνός μετέβη στη Μονή Λειμώνος προσκυνώντας τις εικόνες και το λείψανο του Αγίου Ιγνατίου και λέγοντας: «Λίγο πριν την είσοδο μου σε λίγο, στο χειρουργείο για την επέμβαση στη καρδία, τη δική σου αύρα αισθάνομαι λατρεμένε Πατέρα και Άγιε μου να  περιλούζει την ύπαρξη μου και τη ζεστή δεσποτική σου αγκαλιά να γίνεται χειρουργικό κρεβάτι πάνω στο οποίο θα ξαπλώσω.

ΚΥΡΙΕ μου, σε όλη μου τη ζωή έθετα προτεραιότητα να γίνεται πάντοτε το δικό σου και όχι το δικό μου θέλημα.

Ας γίνει και σήμερα θεέ μου μόνο το δικό σου» ανέφερε ο ιερέας.

Ο πατέρας Κομνηνός πριν την είσοδό του στο χειρουργείο μετέφερε μέσω της εφημερίδας μας την αγάπη του σε όλους τους κατοίκους της ακριτικής περιοχής μας ενώ ο γιος του Ταρσίζιος που παραμένει στη Μυτιλήνη εκφράζει από τα Νέα της Λέσβου τις ολόθερμες ευχαριστίες της οικογένειας στην τοπική κοινωνία για τις αμέτρητες ευχές που έχουν δεχτεί.

 

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img