Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Στην Αθήνα βρέφος με υποψία μηνιγγίτιδας

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Σε νοσοκομείο Παίδων των Αθηνών διακομίστηκε από το νοσοκομείο Μυτιλήνης ένα βρέφος οικογένειας Ρομά, το οποίο μεταφέρθηκε από τους γονείς του σε εμπύρετη κατάσταση με κακουχία και υποβλήθηκε σε θεραπευτική αγωγή, με τους γιατρούς της Παιδιατρικής Κλινικής να ελέγχουν την κατάστασή του. Ωστόσο οι γιατροί έκριναν αναγκαία τη διακομιδή του βρέφους στην Αθήνα με την υποψία να έχει προσβληθεί από μηνιγγίτιδα, κάτι για το οποίο αρμόδιο να αποφανθεί είναι το νοσοκομείο Παίδων όπου διακομίσθηκε, μετά τον κύκλο εξετάσεων στον οποίο υποβλήθηκε. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι επιπλοκές στην υγεία του βρέφους οφείλονται σε μικροβιακή λοίμωξη και όχι σε κάποιο άλλο πρόβλημα, όπως είναι οι συνήθεις ιώσεις και η γρίπη, που ταλαιπωρούν αυτή την εποχή μεγάλους και παιδιά ή ο κορονοϊός.

Οι ιώσεις

Ανεξάρτητα από την επιπλοκή στην υγεία του βρέφους που μεταφέρθηκε στην Αθήνα, που ΔΕΝ αποδίδεται σε ιογενή λοίμωξη, την περίοδο που διανύουμε έντονη καταγράφεται εκτός από τους ενήλικες και στα παιδιά η διασπορά των ιώσεων και της γρίπης. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Παιδιατρική Κλινική του νοσοκομείου έχουμε περιστατικά νοσηλειών παιδιών, κυρίως από επιπλοκές της γρίπης και άλλων ιώσεων, η κατάσταση όμως μέχρι τώρα θεωρείται απόλυτα ελεγχόμενη, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα,  ενώ δεν έχουμε παιδιά με κορονοϊό για τα οποία να απαιτείται νοσηλεία στην Παιδιατρική τουλάχιστον μέχρι τώρα.

Αυτό το οποίο έχει προβληματίσει ιδιαίτερα τους γονείς και την εκπαιδευτική κοινότητα είναι η επανέναρξη των σχολείων (από χθες) μετά τις δύο εβδομάδες τον διακοπών των εορτών λόγω του συγχρωτισμού στις αίθουσες και μάλιστα σε κάποια σχολεία υπάρχουν αίθουσες ιδιαίτερα μικρές σε σύγκριση με τον αριθμό των μαθητών των τμημάτων που στεγάζονται σε αυτές.

Πάντως χθες κατά το καλωσόρισμα των παιδιών από τους εκπαιδευτικούς, στις ανακοινώσεις που έκαναν οι διευθυντές μετά την πρωινή προσευχή σε δημοτικά σχολεία, επισημάνθηκε στους μικρούς μαθητές «να ενημερώσουν τους γονείς τους να μην τους στέλνουν στο σχολείο σε περίπτωση που αισθάνονται αδιαθεσία», ενώ υπό μορφή σύστασης από διευθυντές σχολείων τέθηκε και το θέμα της χρήσης της προστατευτικής μάσκας εν ώρα μαθήματος μέσα στις αίθουσες από τα παιδιά.

spot_img

More articles

spot_img
spot_img