Στην ελίτ των ξενοδοχείων το «Eressian hotel spa»

Στην ελίτ των ξενοδοχείων σε τοπ τουριστικούς προορισμούς σε όλη τη χώρα βρέθηκε το ξενοδοχείο «Eressian Hotel & Hammam Spa»,  που ξεκίνησε να λειτουργεί πέρυσι στην Ερεσό, αποσπώντας το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Small Hotel Spa of the Year» 2021.

Ο Αλέξης Μιχάλας, ιδιοκτήτης του Eressian Hotel Hammam Spa, στην διαδικτυακή συνέντευξη τύπου για το διαγωνισμό, στην οποία συμμετείχαν μόλις τέσσερις από τους βραβευθέντες και η επιλογή τους έγινε με βάση το γεγονός ότι ξεχώρισαν στην κατηγορία τους, μίλησε για το όραμά του να ζωντανέψει ένα παλιό σπίτι του 1850 που ανήκε στην οικογένειά του και να δημιουργήσει και ένα χαμάμ δίπλα, με σκοπό τον απόλυτο προορισμό χαλάρωσης και ευεξίας. Αυτό που ξεχωρίζει επίσης το ξενοδοχείο της Ερεσού είναι πως η λειτουργία του είναι 12μηνη και όπως εξήγησε μπορεί η Λέσβος να στηρίξει τουρισμό όλο το χρόνο καθώς είναι ένα μεγάλο νησί, ανεξερεύνητο, με πολλές ομορφιές και υπέροχους προορισμούς. 

Ο ίδιος αναφέρθηκε επίσης στην προσήλωσή του στη στήριξη των τοπικών προϊόντων και της τοπικής αγοράς, τα οποία αναδεικνύει στους επισκέπτες του ξενοδοχείου. Εξέφρασε τέλος την ευχή η δική του πρωτοβουλία ν’ αποτελέσει έναυσμα και για άλλους επιχειρηματίες να επενδύσουν στα ιστορικά κτίρια που διαθέτει η Λέσβος. 

Το ξενοδοχείο  της Ερεσού στην κατηγορία Small hotel Spa άφησε δεύτερο, γνωστό ξενοδοχείο της Μυκόνου, ενώ στην κατηγορία “Special Character Hotel” κατέλαβε την τρίτη θέση, ανάμεσα σε πολύ μεγάλα ξενοδοχεία. 

Πρόκειται για μια σπουδαία διάκριση που τοποθετεί την Ερεσό και τη Λέσβο στην κορυφή των προορισμών ευεξίας στην Ελλάδα. Τις υποψηφιότητες στα Greek Hotel of the Year Awards, που διοργανώνονται για τρίτη συνεχή χρονιά από το Hotel & Restaurant με την υποστήριξη του ΕΟΤ και υπό την αιγίδα του ΣΕΤΕ, αξιολόγησε εικοσιπενταμελής κριτική επιτροπή. 

Η επιτροπή εξήρε τις υπηρεσίες ευεξίας στο παραδοσιακό Eressian Hammam & Spa με το βραβείο «Winner» στην κατηγορία «Small Hotel Spa» και τη μοναδικότητα του χαρακτήρα του διατηρητέου ιστορικού ξενοδοχείου 12μηνης λειτουργίας, με το βραβείο «Honorable Mention» στην κατηγορία «Special Character Hotel».

Ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, Πάνος Αλμυράντης, Γενικός Διευθυντής του Daios Cove και Αντιπρόεδρος της EHMA – European Hotel Managers Association σχολίασε σχετικά με τη σημασία της φετινής διοργάνωσης: «Είμαστε περήφανοι που ως κριτική επιτροπή συμβάλλουμε στην εδραίωση των προτύπων αριστείας στα ελληνικά ξενοδοχεία.  Ο υγιής ανταγωνισμός είναι απαραίτητος για να εμπνεύσει την αριστεία και να διασφαλίσει τη βιωσιμότητα σε έναν τομέα πολύπλευρης σύνθεσης αισθητικής, εγκαταστάσεων και υπηρεσιών.

Οι φετινοί συμμετέχοντες έδειξαν αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα σε ένα έτος πρωτοφανών προκλήσεων. Με την ελπίδα και την ανάκαμψη του τουρισμού στον ορίζοντα, προσβλέπουμε σε ένα αναζωογονημένο και λαμπρό μέλλον. Τα φετινά βραβεία είναι κάτι περισσότερο από μια γιορτή των επιτευγμάτων των βραβευθέντων. Τιμούν τις αρχές της σκληρής δουλειάς, της δέσμευσης, της αποφασιστικότητας, της ηγεσίας και της επιτυχίας».

Το Eressian Hotel & Hammam Spa θα επαναλειτουργήσει από τις 7/5/2021 και ήδη δέχεται κρατήσεις online στο https://www.eressian.com, τηλεφωνικά στο 698 700 3086 ή μέσω email στο [email protected].