Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Στην επέτειο των Τεμπών με 24ωρη απεργία

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Σε μεγάλη πανελλαδική 24ωρη απεργία προχωρούν στις 28 Φεβρουαρίου, ημέρα Τετάρτη, τα Εργατικά Κέντρα σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, ενώ ήδη έχει προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία στο δημόσιο τομέα η ΑΔΕΔΥ, με στόχο να αναδειχθούν τα ζητήματα της κοινωνίας και με αφορμή τη συμπλήρωση τη συγκεκριμένη μέρα ενός έτους από την τραγωδία στα Τέμπη που χαρακτηρίζεται ως «έγκλημα» από τους συνδικαλιστές. 

Κάτω από αυτές τις εξελίξεις το Εργατικό Κέντρο Λέσβου καλεί για αυτήν την Παρασκευή διευρυμένη σύσκεψη,  στις 18:30, στα γραφεία του (αίθουσα συνεδριάσεων, Κομνηνάκη 43). Στη σύσκεψη καλούνται οι διοικήσεις των εργατικών Σωματείων του Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα, οι αγροτικοί Σύλλογοι, οι φοιτητικοί Σύλλογοι και τα μαθητικά συμβούλια, οι συνταξιουχικές οργανώσεις, οι επαγγελματικοί και όλοι οι φορείς και Σύλλογοι της Λέσβου για την προετοιμασία της απεργίας δίνοντας συνέχεια στις αγωνιστικές δράσεις. 

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο «η 28η Φλεβάρη να αποτελέσει έναν μεγάλο σταθμό κλιμάκωσης, με επίκεντρο το κόστος ζωής που ματώνει τα λαϊκά νοικοκυριά και με διεκδικήσεις για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στα μεροκάματα, με υπογραφές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας κ.ά. 

-Για να βάλουμε φρένο στους πλειστηριασμούς που «χτυπάνε» την πόρτα εργαζομένων, συνταξιούχων, ανέργων και χάνουν τα σπίτια τους. 

-Για να δώσουμε συνέχεια στις κινητοποιήσεις φοιτητών και μαθητών, που βρίσκονται στον δρόμο ενάντια στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, παλεύοντας για καθολική δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους. 

-Για να δώσουμε συνέχεια στις αγροτικές κινητοποιήσεις, στηρίζοντας τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους του νησιού μας που ξεκληρίζονται από την γη και τα κοπάδια τους.    

-Για να διεκδικήσουμε δημόσια και δωρεάν υγεία, με πλήρη κάλυψη όλων των αναγκών στο Νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας σε προσωπικό και τεχνολογικό εξοπλισμό»

Με την ευκαιρία να σημειώσουμε ότι το Νομαρχιακό Τμήμα Λέσβου της ΑΔΕΔΥ, καλεί τα Σωματεία του Δημοσίου Τομέα σε στήριξη των κινητοποιήσεων ενάντια στη δημιουργία μη κρατικών-ιδιωτικών Πανεπιστημίων βάσει της απόφασης του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ για κήρυξη Πανελλαδικής Στάσης Εργασίας, την Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου στις 11.00 π.μ. μέχρι τη λήξη του ωραρίου.

spot_img

More articles

spot_img