Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

Στην Καλλονή αύριο ο Στ. Πέτσας

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Κατά μέτωπο επίθεση στην κυβέρνηση εν όψει της αυριανής επίσκεψης στο νησί μας του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, για την παράδοση των πρώτων ηλεκτρικών οχημάτων στο Δήμο Δυτικής Λέσβου, εξαπέλυσε το Τμήμα Αυτοδιοίκησης της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Υπουργός θα φθάσει στο Δημαρχείο της Καλλονής το μεσημέρι και η παράδοση των οχημάτων θα γίνει στις 5.00 το απόγευμα, ενώ αμέσως μετά ο κ. Πέτσας θα επισκεφθεί το Μοναστήρι του Αγίου Ιγνατίου. 

Με αφορμή αυτή την επίσκεψη, η Ν.Ε. του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλεί τον Υπουργό να δώσει απαντήσεις σε καίρια ζητήματα που απασχολούν το νησί μας και τους κατοίκους, όπως η εκτέλεση δρομολογημένων έργων ανάπτυξης που καθυστερούν και να μην περιοριστεί σε μια περιοδεία προεκλογικού χαρακτήρα με γενικές και αόριστες υποσχέσεις, όπως το Μάιο του 2021.

Το πρώτο ζήτημα που θέτουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι αλλαγές στο εκλογικό σύστημα σε ό,τι αφορά την ανάδειξη των Περιφερειακών και Δημοτικών Αρχών, αλλά και των Προέδρων στα Συμβούλια των Κοινοτήτων, ζητώντας την κατάργησή τους, έστω και τώρα, ένα χρόνο πριν από τις εκλογές. Παράλληλα, ζητούν να καλύψει η κυβέρνηση την διαφορά στο κόστος της ενέργειας, των καυσίμων και των υλικών, ώστε να μην επιβαρυνθούν οι πολίτες με αυξήσεις στα δημοτικά τέλη, καθώς και να εγκριθούν οι προσλήψεις καθαριστριών πλήρους απασχόλησης για όλα τα σχολεία. «Καλύψτε τις διογκωμένες δαπάνες των Σχολικών Επιτροπών για τη θέρμανση και τη λειτουργία των σχολείων, με τουλάχιστον τριπλάσιες επιχορηγήσεις, ώστε να μπορούν να γίνουν τα μαθήματα. Διπλασιάστε τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους και τις επιχορηγήσεις για μικρά έργα προς τους Δήμους του Βορείου Αιγαίου, που αντιμετωπίζουν χίλια δυο προβλήματα, μαζί με την διογκούμενη ακρίβεια υλικών και υπηρεσιών. Επιχορηγήστε τους Δήμους για τις επείγουσες και αναγκαίες παρεμβάσεις στους αγροτικούς δρόμους», ζητά μεταξύ άλλων το Τμήμα Αυτοδιοίκησης.

Εξάλλου, καλούν τον Στ. Πέτσα, ως συναρμόδιο Υπουργό της κυβέρνησης, να διαμηνύσει στους αρμόδιους συναδέλφους του ότι παρά τις απανωτές δεσμεύσεις «ακόμα να βρουν ταμείο χρηματοδότησης των απολύτως αναγκαίων έργων, της νότιας παράκαμψης της Μυτιλήνης και του δεύτερου τμήματος των δικτύων του βιολογικού καθαρισμού των νότιων προαστίων. Ακόμα να εγκρίνουν την εκτέλεση του δρόμου από διασταύρωση Αγίας Παρασκευής προς Πέτρα. Ακόμα να χρηματοδοτήσουν το έργο του Κέντρου Υγείας Μανταμάδου, ενώ το 2019 ο Υπουργός Υγείας είχε περικόψει χρηματοδότηση 900.000 ευρώ, εγκεκριμένη από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ από το 2018. Ακόμα να καλύψουν τις πολλές κενές θέσεις στις Μονάδες Υγείας του Νομού μας, με αποτέλεσμα να οξύνονται τα προβλήματα περίθαλψης των συντοπιτών μας, σε εποχή πανδημίας και εντεινόμενης φτώχειας. Ακόμα να γίνει η νομιμοποίηση της εθνικής οδού Αεροδρομίου-Μυτιλήνης, με αποτέλεσμα να συνεχίζεται η θλιβερή κατάσταση έλλειψης κόμβου στον νέο Σταθμό, ενώ ήδη έχουν χαθεί μεγάλα έργα και καθυστερούν εργασίες αποκατάστασης του υπάρχοντος δρόμου. Ακόμα περιμένουν οι ελαιοπαραγωγοί τις εξαγγελθείσες  αποζημιώσεις για την ακαρπία και οι κτηνοτρόφοι την κάλυψη του υπέρογκου κόστους των κτηνοτροφών. Ακόμα να ανακοινωθούν ουσιαστικά μέτρα αποζημιώσεων και αποκαταστάσεων για τους πυρόπληκτους Βατερών, Βρίσας και Σταυρού».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Σταματάμε εδώ, γιατί είναι ατέλειωτα τα υποσχεθέντα και μη εκτελεσθέντα, την ίδια εποχή που τρέχουν με τα χίλια (μαζί με τα αντίστοιχα κοντύλια…), τα έργα στη Βάστρια για τη νέα τεράστια περιφερειακή υπερδομή- φυλακή,  μέσα στο Μεγάλο Δάσος της Λέσβου. Καλή σας διαμονή στον φιλόξενο τόπο μας κύριε Υπουργέ και θα είναι ντροπή να δώσετε για ακόμα μια φορά γενικές και αόριστες απαντήσεις, πόσο μάλλον δε να μας φοβερίζετε ότι αν δεν προσαρμοστούμε, δεν θα επιζήσουμε».

spot_img

More articles

spot_img
spot_img