Πέμπτη, 19 Μαΐου, 2022

Στην κούρσα για την Περιφέρεια ο Σταμάτης Μαλέλης

Άρθρα & Δημοσιεύσεις


  • Η ανακοίνωση των προθέσεών του έρχεται το ίδιο Σαββατοκύριακο που το ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κίνημα Αλλαγής κινείται σε ρυθμούς εκλογών τοπικών οργανώσεων

Στην κούρσα της διεκδίκησης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου μπαίνει και επίσημα ο δημοσιογράφος και στέλεχος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κινήματος Αλλαγής Σταμάτης Μαλέλης, ο οποίος καλεί σε συνέντευξη Τύπου τα μέσα της Λέσβου το Σάββατο το μεσημέρι, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Μυτιλήνης, προκειμένου να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του. Υποψηφιότητα, η οποία προς το παρόν τουλάχιστον δεν φαίνεται να συνοδεύεται από την επίσημη στήριξη του κόμματος και αποτελεί την δεύτερη επίσημα επιβεβαιωμένη για τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, μετά από εκείνη του νυν Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη, που έχει δηλώσει σε όλους τους τόνους πως θα είναι ξανά υποψήφιος.

Όπως ανέφερε ο κ. Μαλέλης στα «ΝΕΑ της Λέσβου», το ερχόμενο Σάββατο πρόκειται να ανακοινώσει την κάθοδό του στις Περιφερειακές εκλογές «λιτά και απλά», ενώ θα δεχτεί και ερωτήσεις από δημοσιογράφους. Πρόκειται, όμως, για τη δεύτερη φορά που ο ίδιος… σχεδόν εμπλέκεται με τα κοινά σε τοπικό επίπεδο, καθώς θυμίζουμε ότι ουσιαστικά είχε ανακοινώσει πως θα τεθεί υποψήφιος για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, ωστόσο η υποψηφιότητά του δεν προχώρησε. Ειδικότερα, αποσύρθηκε με ανακοίνωσή του τον Οκτώβριο του 2018, τρεις μήνες αφότου – σε μια κίνησή του να συμβάλει στην προσπάθεια επανόδου του κόμματος – είχε αναλάβει με απόφαση της Προέδρου Φώφης Γεννηματά τη θέση του Γραμματέα Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής, από την οποία αποχώρησε τον Ιούλιο του 2019.

Ο δημοσιογράφος είχε εδώ και καιρό αφήσει να εννοηθεί ότι σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να επανέλθει στα κοινά σε τοπικό επίπεδο, και ειδικά το να διεκδικήσει την Περιφέρεια, και μάλιστα το τελευταίο διάστημα σύμφωνα με πληροφορίες πραγματοποιούσε σειρά επαφών στη Μυτιλήνη, για να «χτίσει» τις βάσεις ανακοίνωσης των προθέσεών του.

Η στήριξη

Σε αυτή τη φάση, ωστόσο, η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του δεν φαίνεται να συνοδεύεται και με το επίσημο χρίσμα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κινήματος Αλλαγής, χωρίς αυτό να αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρξει αργότερα. Και αυτό αφενός γιατί από την Χαριλάου Τρικούπη έμφαση αυτή την περίοδο δίνεται στην αυτο-οργάνωση του κόμματος, με την ανάδειξη των τοπικών επιτροπών την ερχόμενη Κυριακή, και στο συνέδριο που ξεκινά στις 20 Μαΐου, αφετέρου γιατί καταστατικά προβλέπεται πως η απόφαση για τους υποψήφιους Δημάρχους και Περιφερειάρχες του κόμματος περνά από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη διαβούλευση με τις οργανώσεις, οι οποίες όμως εκλέγονται σε λίγες μέρες. Άλλωστε, από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν έχει προκύψει ακόμη καμία επίσημη υποψηφιότητα για την αυτοδιοίκηση.

Την ίδια στιγμή δεν πρέπει να ξεχνάμε πως εντός του Περιφερειακού Συμβουλίου βρίσκεται ο Παναγιώτης Χριστόφας και μέλη της παράταξης που το ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κίνημα Αλλαγής επίσημα στήριξε το 2019. Ο κ. Χριστόφας, όμως, αν και κρατά ακόμη κλειστά τα χαρτιά του όλα δείχνουν πως οδεύει για τον Α’ βαθμό αυτοδιοίκησης και τον Δήμο Μυτιλήνης, οπότε δεν τίθεται κάποιου είδους «σύγκρουση», ώστε ο προερχόμενος από τον ίδιο πολιτικό χώρο Σταμάτης Μαλέλης να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για την διεκδίκηση της Περιφέρειας. 

- Advertisement -

More articles

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις