Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, 2023

Στην κούρσα και ο Άρης Χατζηκομνηνός

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


  • Θα πει το «ναι» εφόσον του ζητηθεί να συμμετάσχει, ενώ φημολογείται πως έχει ήδη γίνει προσέγγιση από τα κεντρικά του κόμματος

«Αν μου ζητηθεί θα συμμετάσχω», σχολιάζει λακωνικά, αλλά με απόλυτη σαφήνεια ο Άρης Χατζηκομνηνός για το ενδεχόμενο να βρεθεί στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για τις επόμενες εθνικές εκλογές. Επιβεβαιώνει έτσι, έστω κατά το ήμισυ, το «φλερτ» που υπάρχει με το κυβερνών κόμμα για να τεθεί υποψήφιος Βουλευτής, αποφεύγοντας να επιβεβαιώσει όμως και αυτό που έντονα φημολογείται το τελευταίο διάστημα, ότι δηλαδή η πρώτη κρούση από τα κεντρικά της Νέας Δημοκρατίας έχει ήδη γίνει.

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος και Γενικός Γραμματέας του Δήμου Δυτικής Λέσβου, δηλώνει με αυτόν τον τρόπο όχι απλά «παρών» στην μάχη των επόμενων εθνικών εκλογών, όποτε και αν γίνουν αυτές, αλλά και πιστός στρατιώτης στο κόμμα, ανταποκρινόμενος σε όποιο κάλεσμα του απευθύνει. Όπως όλα δείχνουν, λοιπόν, και εφόσον προχωρήσει η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Χατζηκομνηνός έρχεται να προστεθεί ως ένα πολύ δυνατό όνομα στη λίστα υποψηφίων, που φαίνεται πως θα συμπληρώσουν το μπλε ψηφοδέλτιο, επιστρέφοντας σε αυτό μετά τις εκλογές του 2000. Μεταξύ αυτών, όπως αναφέραμε και στο χθεσινό πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ, ο νυν Βουλευτής και Αντιπρόεδρος της Βουλής, Χαράλαμπος Αθανασίου, και κατά πως φαίνεται ο Ειδικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού Ιάσονας Πιπίνης, ενώ δεν αποκλείεται σε αυτό να δούμε και την Μαριάνθη Καφετζή.

 

Οι ισορροπίες

Αν όντως επιβεβαιωθεί η συμμετοχή του Άρη Χατζηκομνηνού στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εθνικές εκλογές, τότε θα περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί η γενικότερη εικόνα της «ανθρωπογεωγραφίας» του κυβερνώντος κόμματος στη Λέσβο. Και το σημειώνουμε αυτό, έχοντας υπόψη τις εξαιρετικές σχέσεις που διατηρεί με το επίσης σημαντικό στέλεχος του κόμματος στη Λέσβο, Στρατή Γόμο, στου οποίου τη στήριξη φανταζόμαστε πως υπολογίζει. Στήριξη, που όμως μπορεί να έχει ως συνέπεια να μην συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο ο γιος του κ. Γόμου, Δημήτρης, που αν και φαίνεται πως δίνει έμφαση στην επιχειρηματική του δραστηριότητα, το 2019 είχε κι εκείνος τεθεί υποψήφιος Βουλευτής.

Αντίστοιχα, θυμίζουμε πως αν και ο κ. Χατζηκομνηνός είχε τεθεί υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του Κώστα Μουτζούρη απέναντι στην επίσημη επιλογή της Χριστιάνας Καλογήρου από τη Νέα Δημοκρατία στις περιφερειακές εκλογές του 2019, ο ίδιος στο «καυτό» ζήτημα που δημιούργησε «δυσγεφύρωτο» χάσμα μεταξύ της Κυβέρνησης και της Περιφερειακής Αρχής, που δεν ήταν άλλο από το μεταναστευτικό και τη διαχείρισή του, εν πολλοίς βρέθηκε σε κοινούς δρόμους με την κυβερνητική πολιτική. Ταυτόχρονα, οι αποστάσεις που σύντομα κράτησε συνολικά από τον κ. Μουτζούρη, έπαιξαν τον ρόλο τους, ώστε να κρατηθούν ισχυροί οι δεσμοί ανάμεσα στον κ. Χατζηκομνηνό και τη Νέα Δημοκρατία.

 

Ο Στρατής Κυρατζής

Αντίστοιχη περίπτωση με εκείνη του κ. Χατζηκομνηνού, φαίνεται πως είναι του Περιφερειακού Συμβούλου και πρώην Προέδρου της ΝΟΔΕ Λέσβου, Στρατή Κυρατζή. Και το δικό του όνομα ακούγεται για το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, με τον ίδιο να σχολιάζει πως και εκείνος αν δεχθεί πρόσκληση να συμμετάσχει σε αυτό θα την αποδεχτεί, υποστηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο την επανεκλογή του κυβερνώντος κόμματος στις επόμενες εκλογές. Είναι άγνωστο, ωστόσο, αν έχει ήδη γίνει η προσέγγιση αυτή ή αν την περιμένουμε για το επόμενο διάστημα, για ένα πρόσωπο που αποτελεί εξίσου σημαντικό «στρατιώτη» της Νέας Δημοκρατίας σε τοπικό επίπεδο.

spot_img
- Advertisement -

More articles