Τετάρτη, 6 Ιουλίου, 2022

Στην κούρσα του Δήμου ο Χριστόφας

Άρθρα & Δημοσιεύσεις


Στην κούρσα της διεκδίκησης του Δήμου Μυτιλήνης μπήκε ο Παναγιώτης Χριστόφας, ο οποίος στο περιθώριο συνέντευξης στον τηλεοπτικό σταθμό Αίολο και στη δημοσιογράφο Πέλλη Γιακουμή, επιβεβαίωσε τις φήμες που εδώ και πολύ καιρό ακούγονταν, ότι θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Όπως ανέφερε, ωστόσο, η συγκεκριμένη περίοδος δεν είναι προεκλογική, σημείωσε πως υπάρχει ακόμη αρκετή δουλειά στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων που έχει αναλάβει ως Αντιπεριφερειάρχης, και τόνισε πως το επόμενο διάστημα θα προκύψουν περισσότερα.

Ειδικότερα, ο κ. Χριστόφας με αφορμή και το Big City Festival το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε στα Τσαμάκια και στο Κάτω Κάστρο, σχολιάζοντας έργα και προοπτικές αναπλάσεων στην πόλη της Μυτιλήνης, ρωτήθηκε για το αν ευσταθούν οι φήμες που τον θέλουν να «μεταπηδά» στον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης, υπογραμμίζοντας αρχικά πως δεν θα το διαψεύσει και δηλώνοντας στη συνέχεια ξεκάθαρα την πρόθεσή του να κατέβει στις επόμενες δημοτικές εκλογές ως υποψήφιος Δήμαρχος. Έκανε μάλιστα λόγο για ανεξάρτητη και ακηδεμόνευτη – όπως τη χαρακτήρισε – υποψηφιότητα, ανοιχτή για κάθε ικανό άνθρωπο που θέλει να προσφέρει στον τόπο του. 

Επιβεβαίωση

Ο κ. Χριστόφας επιβεβαίωσε, ουσιαστικά, αυτό που εδώ και πολύ καιρό συζητιέται στα πολιτικά πηγαδάκια. Η συγκεκριμένη υποψηφιότητα, μάλιστα, φαίνεται πως δεν εκδηλώνεται απλά ως πρόθεση του νυν Αντιπεριφερειάρχη, αλλά έχουν προηγηθεί και αρκετές ζυμώσεις και επαφές γι’ αυτή, με έμπειρα αλλά και αρκετά νέα πρόσωπα να φαίνεται πως συσπειρώνονται πίσω από αυτή. Μεταξύ αυτών, σύμφωνα με πληροφορίες, ο νυν ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Κατζανός, ο πρώην Αντιδήμαρχος Κώστας Κατσαρός και κατά πως φαίνεται και ο επίσης πρώην Αντιδήμαρχος και νυν Περιφερειακός Σύμβουλος Νίκος Καρασάββας, ενώ πιθανότατα στο ψηφοδέλτιό του θα βρεθούν και πρόσωπα με τα οποία ο κ. Χριστόφας συμπορεύτηκε και στην παράταξη «ΤΟΛΜΑΜΕ για το Βόρειο Αιγαίο», αλλά και «νέα» πρόσωπα, ενεργά στην Κοινωνία των Πολιτών.

Οι εξελίξεις

Όπως δείχνουν τα πράγματα, καταλύτης της εξέλιξης αυτής ήταν μεταξύ άλλων και η ανακοίνωση της συνεργασίας των παρατάξεων του Μιχάλη Μαμάκου και του Παναγιώτη Ζαφειρίου με εκείνη της Δημοτικής Αρχής. Ανακοίνωση, η οποία επί της ουσίας επισημοποίησε μια προϋπάρχουσα συνεργασία μεταξύ των παρατάξεων αυτών, που εκδηλωνόταν έστω με την συμπόρευση σε αρκετά ζητήματα-φωτιά εντός και εκτός του Δημοτικού Συμβουλίου και η οποία χαράζει σε ένα βαθμό τα μονοπάτια που θα ακολουθηθούν όχι μόνο μέχρι το τέλος της τρέχουσας θητείας, αλλά πιθανότατα και προεκλογικά για την επόμενη. Μάλιστα, ο κ. Χριστόφας σχολίασε τη συγκεκριμένη συνεργασία σημειώνοντας πως θα κριθεί από το αποτέλεσμά της, επισημαίνοντας πως πρέπει να της δοθεί χρόνος.

Η παραίτηση

Όσον αφορά τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη, στην ίδια συνέντευξη ο κ. Χριστόφας άφησε να εννοηθεί πως το επόμενο διάστημα πιθανότατα θα υπάρξουν εξελίξεις και σε αυτό το μέτωπο, έδωσε έμφαση όμως σε εκκρεμότητες που αυτή τη στιγμή υπάρχουν, όσον αφορά τις αρμοδιότητές του. Όπως είπε χαρακτηριστικά, θέλει να εκπληρώσει πράγματα τα οποία έχει αναλάβει, και πως θα λάβει την απόφασή του με βάση την ηθική και τις αξίες του. Θυμίζουμε, άλλωστε, πως χρονικά βρισκόμαστε σε μια ιδιαίτερα κομβική περίοδο όσον αφορά το νέο ΕΣΠΑ, αφού όπως έχουμε αναφέρει και σε σχετικά ρεπορτάζ, έχει ήδη προχωρήσει η έγκριση τομεακών προγραμμάτων της νέας περιόδου, ενώ μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται και η έγκριση του Περιφερειακού Προγράμματος Βορείου Αιγαίου. Με λίγα λόγια, εμμέσως δόθηκε ένας ορίζοντας έως το φθινόπωρο για να υπάρξουν νεότερα και ως προς τη θέση του ως Αντιπεριφερειάρχης Προγραμματισμού, Βιομηχανίας, Ενέργειας και ΕΣΠΑ.

Με τη συγκεκριμένη ανακοίνωση, προς το παρόν τουλάχιστον και ενώ δεν έχουν ανακοινωθεί άλλες υποψηφιότητες, οι διεκδικητές του Δήμου Μυτιλήνης είναι δύο. Και αυτό καθώς πλην του κ. Χριστόφα είναι σαφής η πρόθεση και του νυν Δημάρχου Στρατή Κύτελη να διεκδικήσει την ανανέωση της θητείας του, έχοντας άλλωστε και τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, όπως αυτή εκφράστηκε από τον Γραμματέα του κόμματος, Παύλο Μαρινάκη, στην πρόσφατη επίσκεψή του στη Μυτιλήνη.

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις