Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Στην Σχολή «Πλάτωνος» οι αυριανοί προγραμματιστές!

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Στην Β’ φάση του 35ου Πανελλήνιου διαγωνισμού Πληροφορικής προκρίθηκαν 9 μαθητές της Σχολής Πληροφορικής Πλάτωνος, συνεχίζοντας έτσι τις περσινές επιτυχίες των συμμετεχόντων. 

9 μαθητές από τη Σχολή Πλάτωνος διακρίθηκαν στην Β’ φάση του 35ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πληροφορικής

Συγκεκριμένα στη Β’ Φάση προκρίνονται οι μαθητές: Κυριάκος Ανδριανάκος, Άγγελος Δεληγιάννης, Νίκος Ευστρατίου, Ταξιάρχης Καλλονιάτης, Μάριος Καρνάς, Σταμάτης Μπογής, Γαβριήλ Νικολετάτος, Αρμάντο Τζίκα και Χρήστος Ψυρούκης.

 

Ο διαγωνισμός

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Προγραμματισμού απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Όπως αναφέρει ο Στρατής Πλάτων, το επίπεδο των θεμάτων της Α’ φάσης υπερβαίνει σε δυσκολία τα θέματα των Πανελλαδικών εισαγωγικών εξετάσεων! Η Σχολή Πληροφορικής Πλάτωνος έχει την μεγαλύτερη πανελλαδικά συχνότητα συμμετοχής στο διαγωνισμό, από το 1990 που ήταν η απαρχή του θεσμού. Σε πανελλήνια κλίμακα φέτος προκρίθηκαν μόνο 241 μαθητές (σε σχέση με 261 το 2022). Επίσης, η Λέσβος εξακολουθεί να είναι η πρώτη περιοχή σε αριθμό επιτυχιών από την επαρχία.

Ακολουθεί η Β’ φάση, με πολύ δυσκολότερα θέματα, διαφορετικά για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου και οι επιτυχόντες σ‘ αυτήν, θα προκριθούν στην τελευταία φάση, η οποία διεξάγεται διά ζώσης στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Από τους νικητές αυτού του διαγωνισμού θα επιλεχθούν αυτοί που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στη Διεθνή Ολυμπιάδα και στη Βαλκανιάδα Πληροφορικής, αφού πρώτα προετοιμαστούν κατάλληλα στο «Camp προετοιμασίας» που διοργανώνει δωρεάν κάθε χρόνο το Πολυτεχνείο.

Ο προγραμματισμός είναι ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος και με την μεγαλύτερη ζήτηση κλάδος της Επιστήμης της Πληροφορικής. Πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι σε όλο τον κόσμο υπάρχει έλλειψη εκατοντάδων χιλιάδων προγραμματισμών και η κατάσταση χειροτερεύει. Ζούμε την ψηφιακή εποχή και η ζήτηση είναι συνεχώς μεγαλύτερη από την προσφορά. Έτσι, στα σχολεία της Ευρώπης ο προγραμματισμός διδάσκεται από τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού, με στόχο να δημιουργηθούν οι επιστήμονες του αύριο.

spot_img

More articles

spot_img
spot_img