Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024

Στην τελική ευθεία το νέο Δημαρχείο


Με γρήγορους ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες για να αποκτήσει επιτέλους ο Δήμος Μυτιλήνης το δικό του σπίτι, αφού διαθέτει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 5 εκατ. ευρώ γι’ αυτό τον σκοπό από το Υπουργείο Εσωτερικών και συγκεκριμένα από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” εδώ και 2 χρόνια. Ο Δήμος διεξήγαγε τον διαγωνισμό για την σύνταξη των τευχών δημοπράτησης και μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπογραφεί η σύμβαση ανάθεσης, η οποία θα έχει διάρκεια 2 μήνες. Στη συνέχεια το έργο θα προχωρήσει με το σύστημα μελέτη – κατασκευή.

Η Τεχνική Υπηρεσία ανέλαβε να ολοκληρώσει τον φάκελο των προμελετών και των αδειοδοτήσεων, ενώ η στατική μελέτη ανατέθηκε σε εξωτερικό συνεργάτη. Σύμφωνα με το γενικό πλάνο και τις μελέτες που έχουν εκπονηθεί, στο οικόπεδο της παλιάς ΔΕΗ μπορούν να χτιστούν 1.700 τ.μ. σε τρεις ορόφους, ισόγειο, α’ και β’ όροφος. Κάθε όροφος θα στεγάζει 12 γραφεία Υπηρεσιών του Δήμου, ενώ στο τρίτο επίπεδο θα δημιουργηθούν το γραφείο του Δημάρχου και η αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Θα διαθέτει αίθουσα συνεδριάσεων – αμφιθέατρο (400 τ.μ.) και θα καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος των στεγαστικών αναγκών. Στο σχέδιο έχουν προβλεφθεί και βοηθητικοί χώροι για τις ανάγκες των Υπηρεσιών. Η μορφή του νέου Δημαρχείου θα είναι κυκλοτερής, γύρω από ένα κλειστό αίθριο και η πρόσβαση θα γίνεται από δύο εισόδους. Ο ακριβής προϋπολογισμός είναι 5.155.919 ευρώ.

Ο Δήμος Μυτιλήνης καταβάλλει πάνω από 500.000 ευρώ τον χρόνο σε ενοίκια για την στέγαση Υπηρεσιών του και η εξοικονόμηση πόρων θα είναι σημαντική από την ανέγερση του νέου Δημαρχείου, πέραν του γεγονότος ότι θα βελτιωθεί η οργάνωση και η λειτουργία των γραφείων και θα αναβαθμιστεί η εξυπηρέτηση των πολιτών. 

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img