Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022

Στηρίζουν σταθερά Βάστρια

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


  • Βάστρια ή Μαυροβούνι το ερώτημα που θέτουν εμμέσως πλην σαφώς ο Βουλευτής και ο Δήμαρχος

Την σταθερή στήριξή τους στη δημιουργία νέας δομής στην περιοχή της Βάστριας επιβεβαιώνουν με ανακοινώσεις τους, τόσο ο Βουλευτής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας, Χαράλαμπος Αθανασίου, όσο και ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης, με αφορμή τις πρόσφατες κινητοποιήσεις σε Λέσβο και Χίο για τις νέες δομές. Ανακοινώσεις στις οποίες σημειώνουν πως η δημιουργία της νέας δομής θα οδηγήσει στο κλείσιμο της προσωρινής στο Μαυροβούνι.

Ο κ. Αθανασίου στην ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει το μεταναστευτικό, «επίτευγμα» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως μετά τις εκλογές που έφερε στην Κυβέρνηση τον Κυριάκο Μητσοτάκη, φυλάσσονται αποτελεσματικά τα σύνορα, επιταχύνθηκαν οι διαδικασίες επί των αιτήσεων των αιτούντων άσυλο, και αποσυμφορήθηκαν τα νησιά, καθώς «ήδη στη Λέσβο σήμερα από 23.500 περίπου μετανάστες, διαμένουν περίπου 1.900, οι οποίοι διαβιούν σε ανθρώπινες συνθήκες». 

«Γίνεται αντιληπτό πόσες δομές θα υπήρχαν σήμερα στα νησιά μας αν Κυβέρνηση ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ζητούσε όχι μόνο τη μόνιμη εγκατάστασή τους, αλλά και την ενσωμάτωσή τους σε αυτά», σχολιάζει ο Βουλευτής, σημειώνοντας πως για τη Λέσβο η δομή θα είναι μικρή, χωρητικότητας το πολύ 2.500 μεταναστών, κλειστή, ελεγχόμενη και ασφαλής, μακριά από κατοικημένη περιοχή και από περιοχές στις οποίες αναπτύσσεται οικονομική και επαγγελματική δραστηριότητα, όπως και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μυτιλήνης έχει αποφασίσει.

«Θέλετε η δομή στο Μαυροβούνι (ΚΑΡΑ-ΤΕΠΕ) να παραμείνει δίπλα στην πόλη της Μυτιλήνης; Γιατί δεν αντιδράσατε τόσο κατά την κατασκευή όσο και κατά τη λειτουργία της κλειστής ελεγχόμενης δομής στη Σάμο;», είναι τα ερωτήματα που θέτει μάλιστα ο κ. Αθανασίου σε όσους αντιδρούν με τις νέες δομές σε Λέσβο και Χίο, θέτοντας το δίλημμα Βάστρια ή Μαυροβούνι.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής, που χαρακτήρισε τις αντιδράσεις συμπλέγματα προηγούμενων ετών, που στέκονται εμπόδιο σε ένα καλύτερο μέλλον. Αναφέρεται στο κλείσιμο του δημοτικού Καρά-Τεπέ και του ΠΙΚΠΑ και καταδικάζει εκ νέου τη δημιουργία του ΚΥΤ στο Μαυροβούνι, χαρακτηρίζοντας καταστροφική την λειτουργία του για την πόλη της Μυτιλήνης.

«Ως γνωστόν, το Δημοτικό Συμβούλιο, με δύο αποφάσεις του, ενέκρινε κατά πλειοψηφία ψήφισμα, με το οποίο τάσσεται υπέρ της δημιουργίας μιας προσωρινής δομής κλειστού τύπου, μακριά από τον αστικό ιστό και τις παθογένειες που βιώσαμε κατ’ επανάληψη. Μιας νέας δομής που δεν θα έχει το χαρακτήρα υπερδομής και, φυσικά, θα μπορεί να εμφυσήσει το αίσθημα ασφαλείας στην τοπική κοινωνία», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής, όπου κάνει λόγο για την προσωρινή διαμονή έως 3.000 ατόμων στο νέο ΚΥΤ, την ολοκλήρωση του οποίου σημειώνει ως αφετηρία για να αφήσουμε πίσω το μεταναστευτικό.

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img