Σάββατο, 3 Ιουνίου, 2023

Στις 20 Ιουνίου η δίκη του 53χρονου αστυνομικού

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Με ταχύτατες διαδικασίες από την δικαιοσύνη παραπέμπεται στο ακροατήριο η υπόθεση του 53χρονου αστυνομικού, ο οποίος συνελήφθη τον περασμένο Ιούλιο μετά από καταγγελίες της οικογένειας ενός 14χρονου κοριτσιού, μαθήτριας της Β’ Γυμνασίου ότι την εξανάγκαζε να έρχεται σε σεξουαλική επαφή μαζί του, λειτουργώντας πιεστικά σε βάρος της, ενώ ο ίδιος ήταν προπονητής της σε αθλητική ομάδα. 

Σημειωτέον ότι σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, όλα ξεκίνησαν όταν το παιδί ήταν κάτω των 14 ετών και τα όσα περιγράφονται για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούσε ο κατηγορούμενος ξεφεύγουν από κάθε πλαίσιο λογικής, καθώς δηλώνει ότι ήταν ερωμένη του ένα παιδί, ενώ ο ίδιος ήταν 53 ετών! Ιδιαίτερα μάλιστα όταν υπηρετούσε και στην αστυνομία και ήταν καθήκον του η προστασία του πολίτη και του 14χρονου κοριτσιού, το οποίο κατά τα άλλα τού εμπιστεύονταν οι γονείς του για να το καθοδηγεί στον αθλητικό χώρο μαζί με άλλες κοπέλες σε γνωστή τοπική ομάδα.

Ο αστυνομικός διατηρούσε φιλικές σχέσεις με την οικογένεια και είχε καταφέρει να έχει την εμπιστοσύνη των γονέων, οι οποίοι – και λόγω της αστυνομικής του ιδιότητας – θεωρούσαν ότι το παιδί τους βρίσκεται σε καλά χέρια. Όταν όμως σε κάποια στιγμή τους τελευταίους μήνες η μητέρα διαπίστωσε ότι η συμπεριφορά της άρχισε να αλλάζει καθώς η μικρή κλεινόταν στον εαυτό της έψαξαν στο κινητό της τηλέφωνο και βλέποντας τα μηνύματα που αντάλλασσε με τον αστυνομικό στο Facebook κατάλαβε τι είχε συμβεί.

Μετά τη σύλληψη, την ανάκριση και την προφυλάκιση του δράστη, ο οποίος έχει ομολογήσει τις πράξεις του, αρνούμενος ωστόσο την κατηγορία του βιασμού, καθώς όπως υποστηρίζει είχε ερωτική σχέση με το παιδί (!!), με απόφαση του Εισαγγελέα δόθηκαν στη δημοσιότητα και έκαναν το γύρο της Ελλάδας τα πλήρη στοιχεία του και οι φωτογραφίες του, καθώς όπως προβλέπεται από τις σχετικές διατάξεις, σε περιπτώσεις ατόμων που κατηγορούνται για βιασμό τα στοιχεία τους δίνονται για δημοσίευση με διάρκεια 3 μήνες, προκειμένου να γίνουν γνωστά, ώστε αν και άλλα άτομα έχουν κάποια στοιχεία που πρέπει να καταθέσουν να απευθύνονται στην αστυνομία και στη δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο παραπεμπτικό βούλευμα ο 53χρονος αστυνομικός που έχει τεθεί ήδη σε διαθεσιμότητα, όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο, βρίσκεται αντιμέτωπος με βαρύτατο κατηγορητήριο για βιασμό, καθώς και για άλλες πράξεις ασέλγειας της γενετήσιας αξιοπρέπειας. Η υπόθεση, λόγω του κατηγορητηρίου, θα απασχολήσει το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Χίου που αναμένεται να συνεδριάσει σε περίπου ενάμιση μήνα, δηλαδή την Τρίτη 20 Ιουνίου. Το τελευταίο για την ημερομηνία της δίκης το σημειώνουμε κατόπιν πληροφοριών των Νέων της Λέσβου τις οποίες έχει ανεπίσημα η εφημερίδα μας, καθώς ακόμα δεν έχουν αποσταλεί οι κλήσεις προς τους εμπλεκόμενους για τη συγκεκριμένη υπόθεση. 

Σε κάθε περίπτωση η υπόθεση είναι πρωτοείσακτη και μπορεί από πλευράς του κατηγορούμενου να ζητηθεί αναβολή και να παραπεμφθεί η δίκη σε επόμενο χρόνο. Εκτός κι αν η πλευρά του κατηγορουμένου, που εκπροσωπείται από τον δικηγόρο των Αθηνών, Κωνσταντίνο Μαυροειδή, θελήσει να προχωρήσει «μία και έξω» στη δίκη για να έρθει άμεσα αντιμέτωπη με την απόφαση. Υπενθυμίζουμε ότι ο κατηγορούμενος κατά τη διαδικασία της ανάκρισης είχε αρνηθεί ότι λειτούργησε πιεστικά και διά της βίας σε βάρος του ανήλικου κοριτσιού, αρνούμενος το αδίκημα του βιασμού καθώς σύμφωνα πάντα με το δικηγόρο, υπήρχε η συναίνεση του κοριτσιού και αυτό, όπως τονίζει η υπεράσπιση, θα αποδειχθεί στη δικαιοσύνη μέσα από τα μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του αστυνομικού με την καταγγέλλουσα.

Παράσταση πολιτικής αγωγής δηλώνει και η οικογένεια του 14χρονου κοριτσιού, έχοντας διορίσει από πέρσι το καλοκαίρι το δικηγόρο, Θεμιστοκλή Κεφάλα.

Εκτός από την 14χρονη και την οικογένειά της, τραγικές φιγούρες σε αυτή την υπόθεση είναι και η δεύτερη σύζυγος του 53χρονου και τα δύο τους παιδιά που είχαν αποκτήσει τα τελευταία χρόνια, καθώς τα όσα αποκαλύφθηκαν για τη δράση του άντρα της τη σημάδεψαν βαθιά και ήδη έχει πάρει τα παιδιά τους και έχει εγκαταλείψει τη Λέσβο.

- Advertisement -

More articles

spot_img