Τρίτη, 5 Ιουλίου, 2022

Στις θέσεις τους οι 13 συμβασιούχοι της ΔΕΥΑΛ

Άρθρα & Δημοσιεύσεις


  • Δεν έληξαν χθες οι συμβάσεις για τους εργαζόμενους που είχαν προσληφθεί πριν 2 χρόνια για τις ανάγκες της πανδημίας, καθώς αποδείχθηκε ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της Επιχείρησης

Στις θέσεις τους παραμένουν, τουλάχιστον μέχρι τις 6 Ιουλίου, οι 13 από τους 15 εργαζόμενους στη ΔΕΥΑΛ που είχαν προσληφθεί πριν σχεδόν 2 χρόνια στα πλαίσια των έκτακτων προσλήψεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Αν και με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών χθες Τρίτη, 31 Μαΐου, θα έπρεπε να λήξουν όλες οι συμβάσεις – covid, οι υπάλληλοι της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης Λέσβου προσέφυγαν δικαστικώς ζητώντας την παραμονή τους και δικαιώθηκαν, αφού υπήρξε συνομολόγηση με την Διοίκηση της ΔΕΥΑΛ για το γεγονός ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες λόγω της έλλειψης επαρκούς μόνιμου προσωπικού.

Με προσωρινή διαταγή του δικαστηρίου, οι συμβασιούχοι δεν θα απολυθούν, αλλά θα συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους μέχρι την εκδίκαση της αίτησης των ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει. Πρόκειται για εργάτες ύδρευσης – αποχέτευσης, τεχνίτες, ηλεκτρολόγους και διοικητικούς υπαλλήλους που απασχολούνται στην Επιχείρηση 21 μήνες. Όπως έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη ο Πρόεδρος, Γιώργος Φλώρος, το προσωπικό αυτό έλυσε τα χέρια της ΔΕΥΑΛ που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα έλλειψης εργατών, και όχι μόνο, εδώ και πολλά χρόνια λόγω των συνταξιοδοτήσεων και των θέσεων που μένουν κενές.

Δίπλα στους συμβασιούχους σε αυτή την μάχη που δίνουν για να παραμείνουν στις θέσεις τους, βρίσκεται ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων της ΔΕΥΑΛ, Νίκος Ιππειώτης: «Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο ότι οι υπάλληλοι αυτοί εξυπηρετούν ανάγκες και βασικές λειτουργίες της Επιχείρησης. Είναι θετικό ότι θα συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και να έχουν δουλειά 13 οικογένειες. Είμαι υπερήφανος για την απόφαση του δικαστηρίου και ελπίζω να δικαιωθούν και κατά την εκδίκαση της αίτησης των ασφαλιστικών μέτρων», δήλωσε ο ίδιος.

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις