Στις θέσεις τους οι εκπαιδευτικοί

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για την έναρξη της πιο παράξενης σχολικής χρονιάς, καθώς οι μαθητές θα επιστρέψουν με μάσκες στα θρανία. Οι τοποθετήσεις των αναπληρωτών έχουν ολοκληρωθεί φέτος από την 1η Σεπτεμβρίου, πιο νωρίς από κάθε άλλη χρονιά, ακόμη και στα πιο απομακρυσμένα νησιά.
Αυτό που μένει να γίνει τώρα να ολοκληρωθεί η πρόσληψη των καθαριστριών και να γίνει η προμήθεια των μασκών, των αντισηπτικών για όλους τους μαθητές Πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και των παγουριών για τα δημοτικά σχολεία .
Η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης κ. Μαρία Παπαδανιήλ μιλώντας στα «Νέα της Λέσβου» εξέφρασε την πεποίθηση ότι όλα θα είναι έτοιμα για το πρώτο κουδούνι. «Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά, που έχουμε στις θέσεις τους εκπαιδευτικούς από τη 1η Σεπτεμβρίου σε ποσοστό που αγγίζει το 100% στην πρωτοβάθμια και σε ένα 85% στη Δευτεροβάθμια. Είναι χαρακτηριστικό ότι στον Αη Στράτη αυτή τη στιγμή, έχουμε μόλις δυο κενά σε εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Το ίδιο συμβαίνει σε σχολεία και άλλων μικρών νησιών όπως στις Οινούσσες , τα Ψαρά, την Ικαρία»

 

Διαβάστε τη συνέχεια στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας «Τα Νέα της Λέσβου»