Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024

ΣΤΙΒΟΣ: Στη Μήλο χτυπάει φέτος η καρδιά των Αιγαιοπελαγίτικων αγώνων

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Στη Λέσβο ξεκίνησαν πριν από 96 χρόνια οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Στίβου και φέτος το νησί που θα λικνιστεί από τα μελτέμια, τις φωνές, τον ερχομό των 450 αθλητών και αθλητριών, είναι η πανέμορφη Μήλος με την πανάρχαια ιστορία.

Η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής μαζί με τον ΣΕΓΑΣ και την ΕΑΣ Κυκλάδων, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Μήλου και τις ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Χίου, Σάμου, Λέσβου και Δωδεκανήσου φέρνουν το διήμερο 30 Σεπτεμβρίου – 1η Οκτωβρίου στο ανακαινισμένο και άρτια εξοπλισμένο στάδιο της Μήλου, πλην των αθλητών από 38 συλλόγους του ΣΕΓΑΣ, 7 σχολεία και 10 σωματεία ΑμεΑ, κι άλλους 100 συνοδούς, προπονητές, κριτές και επισκέπτες. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες αθλητικές συνάξεις μη πανελλήνιας εμβέλειας στη χώρα, για την «Ολυμπιάδα Στίβου του Αιγαίου». Η Μήλος φιλοξένησε για πρώτη και μοναδική, έως τη φετινή, φορά τους Αιγαιοπελαγίτικους, το 1997, χρονιά που μια Ροδίτισσα, η Νίκη Ξάνθου, κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου της Αθήνας.

Παιδί του Αιγαίου, από τη Μυτιλήνη και ο ολυμπιονίκης Κώστας Κεντέρης, αλλά και ο θρυλικός Χιώτης, εμποδιστής της προπολεμικής περιόδου, Χρήστος Μάντικας και βέβαια ο Σαμιώτης στην καταγωγή, μεγαλωμένος στην Κάλυμνο, εκλιπών πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Βασίλης Σεβαστής, που συνέβαλε αποφασιστικά στην αναβίωση των Αγώνων. Και ακόμα ο Γιάννης Σμαλιός από την Κω, η Αγγελική Τσιολακούδη και η Όλγα Φιάσκα από τη Λέσβο, η Χρυσοστομία Ιακώβου και η Μαρία Μαγκούλια από την Κάλυμνο και τόσοι άλλοι που έχουν τιμήσει το εθνόσημο και έχουν φέρει διεθνείς διακρίσεις στην Ελλάδα και στον τόπο καταγωγής τους. Σύλλογοι, όπως ο ΑΟ Μυκόνου, ο Παναξιακός, ο ΑΓΕΣ Κάμειρος, ο ΑΟ Ρόδου, η Αθλοκίνηση Μυτιλήνης θεριέψανε, λογίζονται, πια, στα σημαντικά σωματεία της ελληνικής επικράτειας και ταξιδεύουν στη Μήλο για να προσδώσουν και αγωνιστική ποιότητα στην εκδήλωση.

Το ραντεβού δίνεται στη Μήλο για το ευ αγωνίζεσθαι, μα πάνω από όλα για τη χαρά, την επαφή και τη γιορτή.

spot_img

More articles