Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στο δικαστήριο 21 συμβασιούχοι του Δήμου Μυτιλήνης

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Αυτή την Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου θα εκδικαστεί η αγωγή που έχουν καταθέσει συμβασιούχοι υπάλληλοι του Δήμου Μυτιλήνης, οι οποίοι είχαν προσληφθεί εν μέσω της πανδημίας και ζητούν να παραμείνουν στις θέσεις τους. Συνολικά είχαν προσληφθεί 60 υπάλληλοι τον Αύγουστο του 2021 προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες για την προστασία της δημόσιας υγείας. Οι περισσότεροι από αυτούς αποχώρησαν από την εργασία τους το περασμένο καλοκαίρι όταν έληξε η τελευταία παράταση που είχε δώσει στις συμβάσεις το Υπουργείο Εσωτερικών, ενώ 21 παρέμειναν καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα. Με την απόφαση επί της αγωγής που αναμένεται να εκδοθεί σε ένα μήνα θα ξεκαθαριστεί αν θα συνεχίσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους ή αν θα απολυθούν.

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου, Ηρακλή Κουντουρέλλη, οι 17 από τους συμβασιούχους απασχολούνται στην Υπηρεσία της Καθαριότητας και τέσσερις στο Τμήμα Αυτεπιστασίας. Όταν είχε τεθεί το θέμα της παραμονής στην εργασία τους το Δημοτικό Συμβούλιο είχε ταχθεί υπέρ,, επισημαίνοντας ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στις Υπηρεσίες του Δήμου λόγω της έλλειψης προσωπικού. Με αυτό ως βασικό επιχείρημα οι εργαζόμενοι θα ζητήσουν να ανανεωθούν οι συμβάσεις τους, αν και τον ερχόμενο Αύγουστο θα συμπληρώσουν 24 μήνες εργασίας, κατοχυρώνοντας δικαίωμα μονιμοποίησης, κάτι που έχει αποκλείσει η κυβέρνηση από πέρυσι.

Από την απόφαση του δικαστηρίου θα εξαρτηθεί αν ο Δήμος θα συνεχίσει να απασχολεί τους ίδιους εργαζόμενους ή αν θα προχωρήσει στην δημοσίευση προκήρυξης για την πρόσληψη 13 υπαλλήλων με 8μηνες συμβάσεις, έχοντας ήδη λάβει την σχετική απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο. Πρόκειται για 11 εργάτες και δύο οδηγούς, αποκλειστικά για την επάνδρωση των απορριμματοφόρων. «Αυτή την στιγμή όλα είναι ρευστά ως προς το προσωπικό του Δήμου», δήλωσε ο Γ.Γ. του Δήμου και συνέχισε: «Θα περιμένουμε την απόφαση του δικαστηρίου για τους συμβασιούχους covid και αναλόγως θα πράξουμε. Γεγονός πάντως είναι ότι τον ερχόμενο Μάιο λήγουν και οι συμβάσεις των εργαζομένων της Κοινωφελούς Εργασίας και θα έχουμε πρόβλημα αν δεν καλυφθούν τα κενά άμεσα», σημείωσε ο κ. Κουντουρέλλης.

spot_img

More articles

spot_img