Τετάρτη, 6 Ιουλίου, 2022

Στο εδώλιο και για τα άλλα δάνεια

Άρθρα & Δημοσιεύσεις


Αν και η δίκη ξεκίνησε προ μηνός, αλλά διακόπηκε και η χθεσινή συνεδρίαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης συνεδρίασης, επί της ουσίας η δίκη για την Συνεταιριστική Τράπεζα και πιο συγκεκριμένα για την μεγάλη υπόθεση που είναι και η τελευταία και αφορά τα στοιχεία που έφτασαν στην ανάκριση από την έρευνα των Οικονομικών Εισαγγελέων, άρχισε χθες με την κατάθεση του πρώτου μάρτυρα κατηγορίας, Παναγιώτη Τριανταφύλλου. Ο κ. Τριανταφύλλου, ένα αξιόπιστο τραπεζικό στέλεχος διετέλεσε ο τελευταίος διευθυντής της Συνεταιριστικής Τράπεζας μέχρι το λουκέτο και στη συνέχεια ανέλαβε μετά από κάποια χρόνια Εκκαθαριστής στη θέση του Μιχάλη Ανδριώτη, όταν ο τελευταίος έφυγε πρόωρα από τη ζωή και στη συνέχεια πέρασε ως στέλεχος εκκαθάρισης στην εταιρεία PQH, που ανέλαβε την εκκαθάριση της Συνεταιριστικής αλλά και άλλων τραπεζών στη χώρα μας. 

Η κατάθεση του κ. Τριανταφύλλου που είναι η πρώτη ουσιαστικά κατά την έναρξη της υπόθεσης αναμένεται να σκιαγραφήσει τον τρόπο λειτουργίας της τράπεζας, καθώς και τις συμβάσεις των δανείων που έφτασαν στα χέρια των Οικονομικών Εισαγγελέων. Δεν πρόκειται για όλες τις συμβάσεις των ληξιπρόθεσμων δανείων της Συνεταιριστικής Τράπεζας που δεν είχαν διασφαλίσεις, αλλά συγκεκριμένες υποθέσεις που διερευνήθηκαν, ίσως οι μεγαλύτερες, ανάμεσά τους και μικρότερες υποθέσεις που αφορούν ακόμα και τους όρους για τη λήψη μικρών δανείων από διοικούντες την Συνεταιριστική κατά καιρούς, καθώς και άλλοι εμπλεκόμενοι, υπηρεσιακά στελέχη και εγγυητές σε δάνεια, που αν και σε μία πρώτη ανάγνωση δεν φαινόταν να έχουν ουσιαστική εμπλοκή, τελικά από τη διαδικασία της ανάκρισης στοιχειοθετήθηκαν σε βάρος τους κατηγορίες και παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη.

Να θυμίσουμε ότι η επιβολή περιοριστικών όρων ακόμα και οι προφυλακίσεις το καλοκαίρι του 2017 είχαν προκαλέσει αναταραχή στην τοπική κοινωνία, καθώς η παραπομπή συγκεκριμένων προσώπων και υποθέσεων ακόμα και πολύ μικρών δανείων για τους όρους με τους οποίους ελήφθησαν από την τράπεζα προκάλεσε μεγάλη έκπληξη στην τοπική κοινωνία, μια και η τροπή της υπόθεσης ήταν μη αναμενόμενη.

 

Η εξέλιξη της υπόθεσης 

Με αρχικό αριθμό κατηγορουμένων τα 45 άτομα (αν και κάποιοι έχουν φύγει από τη ζωή),  πλειάδα μαρτύρων υπεράσπισης και κατηγορίας, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι η συγκεκριμένη υπόθεση θα απασχολήσει σε βάθος χρόνου τη δικαιοσύνη, όπως άλλωστε έχουμε ξαναγράψει. 

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αναμένεται να εξετάσει τους μάρτυρες κατηγορίας μέχρι αύριο Παρασκευή όσους προλάβει και έκτοτε το δικαστήριο θα διακόψει και θα ανακοινώσει νέα ημερομηνία. Δεδομένου δε, πως το καλοκαίρι κλείνουν τα δικαστήρια, η υπόθεση θα επανέλθει στις αίθουσες από το φθινόπωρο.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση δεν ολοκλήρωσε την κατάθεσή του ο κ. Τριανταφύλλου, ο οποίος «βομβαρδίστηκε» από τις ερωτήσεις των δικηγόρων και αναμένεται να συνεχίσει και σήμερα Πέμπτη. 

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις