Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Στο έλεος της κακοκαιρίας

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


  • Ζημιές σε ΙΧ, σε σπίτι στη Θερμή και σε κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις
  • Κλειστό σήμερα το Δημοτικό Σχολείο Μολύβου όπου ο δυνατός αέρας πήρε και σήκωσε τα κεραμίδια από την σκεπή

Άγιο είχαν οι κάτοικοι της Λέσβου που δεν κινδύνεψαν χθες από την κακοκαιρία που έπληξε μεγάλο μέρος του νησιού μας, λόγω των θυελλωδών νοτιάδων και των σποραδικών καταιγίδων. Πάνω από 30 δέντρα ξεριζώθηκαν ή έσπασαν σαν οδοντογλυφίδες σε κεντρικούς δρόμους, στη δυτική Λέσβο, γεγονός που πρέπει να προβληματίσει τους αρμόδιους, αφού το φαινόμενο αυτό είναι ιδιαίτερα συχνό και εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για παρακείμενα σπίτια, επιχειρήσεις και φυσικά για τους οδηγούς. Μικρότερης έκτασης ζημιές σημειώθηκαν στο Δήμο Μυτιλήνης, με σημαντικότερη την πτώση ενός δέντρου πάνω σε σπίτι, κοντά στην εκκλησία της Παναγίας της Τρουλωτής, στη Θερμή.

Η επέλαση της κακοκαιρίας ξεκίνησε τα ξημερώματα της Κυριακής με αστραπές, βροντές, κεραυνούς, ανέμους έως και 10 μποφόρ και βροχοπτώσεις που σήκωσαν στο πόδι τους πολίτες λόγω της μεγάλης έντασης. Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου ενημερώθηκε για τα προβλήματα στις 6 το πρωί και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Ανδρέας Αξής, βγήκε στους δρόμους με τα συνεργεία για να ελέγξει την κατάσταση. Όπως διαπίστωσε, είχαν πέσει πέντε δέντρα στο δρόμο Καλλονής – Παρακοίλων, όπου διεκόπη για μισή περίπου ώρα η κυκλοφορία, πέντε στην Σκάλα Καλλονής, έξι δέντρα στον δρόμο Πολιχνίτου – Νυφίδας, τέσσερα δέντρα στον Μόλυβο και ένα στην Ερεσό. Επίσης, ο Δήμος ενημερώθηκε για ξεριζωμένα δέντρα και στο ύψος του δρόμου στις Αλυκές, όπου επενέβη η Περιφέρεια. Σε όλα τα άλλα σημεία έσπευσαν συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Δυτικής Λέσβου, μαζί με την Πυροσβεστική για να κόψουν τα δέντρα και να μπορέσουν να τα απομακρύνουν. 

Η πτώση των δέντρων προκάλεσε ζημιές σε δύο σταθμευμένα αγροτικά αυτοκίνητα στο πάρκινγκ του Μολύβου, ενώ και στην Ερεσό προκλήθηκαν ζημιές σε ΙΧ που βρισκόταν εν κινήσει την ώρα που έπεσε ένα κυπαρίσσι, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί ο οδηγός.

Την ίδια ώρα, ο δυνατός αέρας πήρε και σήκωσε τα κεραμίδια από την σκεπή του Δημοτικού Σχολείου Μολύβου και με απόφαση του Δημάρχου, Ταξιάρχη Βέρρου, έπειτα από εισήγηση του Προέδρου της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Νίκου Περιβολάρη, ανακοινώθηκε ότι το σχολείο θα παραμείνει σήμερα κλειστό λόγω των ζημιών που προκλήθηκαν στη στέγη. Για την απόφαση αυτή ενημερώθηκε ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, Δημήτρης Βούλγαρης και από χθες το πρωί στο κτίριο βρέθηκαν στελέχη της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου για να εκτιμήσουν την κατάσταση. Για την πλήρη διασφάλιση των μαθητών, σήμερα θα επισκεφθεί το σχολείο και κλιμάκιο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Στο Δήμο Μυτιλήνης αναφέρθηκαν ζημιές σε ένα σπίτι στην Θερμή, από την πτώση δέντρου και σε μια κτηνοτροφική εγκατάσταση στη Λάρσο, όπου ο αέρας σήκωσε τις λαμαρίνες.

spot_img

More articles

spot_img
spot_img